Problema este DOAR la elevi, care sunt prea puturosi si nu vor sa invete!
Ce treaba are sistemul de invatamant cu lenea si puturosenia elevului, care nu vrae sa invete?
Nu am inteles la ce te referi cand spui "Acuma nu le fac numai cei care vor execelență" despre ce FACUT este vorba?
Buna, problema meditatiilor care ni se baga pe gat a existat de ani de zile.Cand eram eu in a 6-a, la fel am aflat de multi care faceau meditatie la matematica si si-au imbunatatit considerabil notele, fata de clasa a 5-a.
Dar profesoara era extrem de avida dupa bani, am inteles de la colegi ca ii inghesuia la ea acasa prin si prin baie si pe hol, sa faca cu cat mai multi elevi deodata.
Sper sa poti trece cu bine peste aceasta perioada, eu mereu am urat acest concept si am facut meditatie la matematica in clasa a 6-a si a 7-a, cu alti profesori, nu profesoara mea sau altii din scoala mea.
Cand a aflat, nu a fost deloc fericita, si as putea sa jur ca uneori ma taxa la note, tocmai fiindca eu si parintii am refuzat sa apelam la ea. O data chiar mi-a gresit si media, mi-a pus 7 in loc de 8. Mai facea si remarci asupra aspectului meu, complet inacceptabile din pozitia ei de profesor.
Asa mi s-ar parea si corect sa se procedeze, deoarece se pot face abuzuri daca faci pregatire cu profesoara de la clasa.De exemplu, aceasta le oferea elevilor variante de teste, ca mai apoi sa aflu ca din acele variante ne dadea test la clasa.Aceeasi treaba cu tezele de mai incolo. Evident, elevii cu care a facut pregatire stiau variantele deja, destul de bine si luau note bune si foarte bune.Sau chiar daca facea meditatii cu elevii si de unii nu se prindea nimic, la tabla cand nu stiau prea bine, ea tot le dadea note marisoare doar pentru ca faceau pregatire cu ea, nu pentru ca intr-adevar meritau.
Lucrurile vad ca stau tot mai prost, deoarece am citit stiri ca pentru admiterile la liceu vor exista subiecte proprii in functie de fiecare institutie.
Este evident ca examenele proprii organizate de fiecare colegiu/liceu, cu subiecte proprii, si lucrari corectate de propriii profesori, nu vor face decat sa alimenteze aceasta industrie a meditatiilor, ceea ce e extrem de nedrept atat pentru elevi cat si pentru parinti si portofelul acestora.
E vorba de facut meditatii. Se intelege ca nu le fac acum doar elevii care vor excelenta, care participa la olimpiade etc, ci toti elevii care vor note bune pentru a nu ajunge la liceu profesional. Daca ai terminat scoala acum multe decenii, de ce participi la discutie cand contributia proprie este irelevanta? In prezent sistemul este foarte schimbat, nu e vina elevilor puturosi care nu vor sa invete asa cum judeci tu. Profesorii militeaza masiv pentru meditatii si dau asta de inteles la fiecare clasa, mai mult sau mai subtil.