| sara29 a întrebat:

Cum pot învinge timiditatea?

17 răspunsuri:
| ElSueno a răspuns:

Eu unul am scapat de timiditate cat de cat spunand-mi ca nu se intampla nimic daca vorbesc, fie prostii sau altceva. Trebuie sa te doara in poponeata ce cred altii despre tine, important e ceea ce crezi tu despre tine insasi. Azi il saluti pe X, maine il intrebi pe Y ce face si tot asa si ai sa vezi ca o sa ai rezultate.

| Violleta2022 a răspuns:

Citind foarte mult! Citind vei invata cuvinte si expresii noi, iti vei imbogatii si cunsotintele totodata, gasind cu usurinta subiecte pe care le poti discuta cu altii.
Timiditatea este bazata pe lipsa de incredere in propria-ti persoana, din lipsa cunsotintelor, din faptul ca nugasesti cuvinte prin care sa te exprimi sau sa poti purta o conversatie cu usurinta.
Punanad mana serios pe invatat, ajungi sa fii foarte stapana pe tine si pe cunostintele tale, capatand curaj sa sustii ceea ce ai invatat si cunsoti mai intai, si treptat construindu-ti increderea in tine care te poate propulasa in lumea externa, unde vei putea sa devii dezinvolta si curajoasa, sa discuti despre tot, cu usurinta.

| sara29 explică (pentru Violleta2022):

Dar citind și învățând foarte mult (lucruri pe care le fac deja și îmi place sa le fac) nu mai lasă loc pentru socializare.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns (pentru Violleta2022):

"Timiditatea este bazata pe lipsa de incredere in propria persoana-ti, din lipsa cunostintelor"Chiar daca ar citi si si-ar dezvolta vocabularul, tot n-ai avea certitudinea ca brusc devine sociabila si scapa de timiditate.Sunt multi oameni inteligenti, cititi, care sunt timizi.Asa e felul lor, independent de numarul de cunostinte pe care il au.

| FaraNumePls a răspuns:

Fii puțin nesimțită. Ia-ți niste aere dar nu exagera.

| sara29 explică (pentru FaraNumePls):

Chiar dacă asta înseamnă sa imi pierd actualii mei prieteni? De fapt, sunt prietena cu toata lumea, adică nu rdepind pe nimeni, ar trebui sa intru intr-un anumit grup de prieteni?

| sara29 explică (pentru sara29):

Resping*

| Xelon a răspuns:

Poti citi cate carti vrei nu o sa te ajute cu mare lucru in legatura cu timiditate,e ok ca recunosti ca esti timida,ca sa rezolvi o problema trebuie in primul rand sa accepti ca ai una.
Poti incerca sa faci un sport, o sa te ajute sa te relaxezi si sa cunosti oameni noi si incearca sa nu mai crezi ca tu esti centrul universului si ca ceilalti iti analizeaza fiecare miscare, daca cineva iti spune ceva naspa, te respinge sau mai stiu eu ce, nu o lua personal si gandeste-te ca toti am trecut la un moment dat printr-o situatie de genul...

| xRaduC a răspuns:

Timiditatea nu este o boala, ci un mod de a fi. Atunci cand esti timid ai tendinta de a tine mai mult in tine si de a vorbi mai rar decat cei care nu sunt asa, doar cand ai impresia ca e necesar sa vorbesti. De regula se manifesta cu oamenii pe care nu ii cunosti. Cand este sa vorbim despre timiditate cu proprii semeni, prieteni sau cei dragi, atunci se poate spune ca avem nevoie de putin ajutor.
Eu unul tind sa cred ca a fi timid este ceva dragut. Sunt timid de multe ori, dar pot sa si vorbesc cu altii, numai atunci cand cred ca ceea ce ar urma sa spuna nu m-ar deranja in vreun anumit fel sau nu m-as emoitona cand vorbesc (ma rusinez cand vorbesc cu fetele si nu ma pot uita in ochii lor foarte mult). Mi se pare o dovada de bun simt si, pe deasupra, o mai vad si ca pe un stil propriu. In lumea aceasta exista trei tipuri de oameni, referindu-ne la cat de sociabili sunt: introvertiti si extrovertiti si ambiverti.
Am prieteni de toate tipurile, dar ma inteleg cel mai bine cu cei ambi. De ce? Niciodata nu vor fi la o anumita extrema conform preferintelor mele si mereu se vor adapta in functie de zilele mai bune sau mai rele. Ce inseamna asta? Ca daca intr-o zi o duc mai prost si stiu ca am nevoie de sustinere, incep sa ma ajute sa trec peste, iar daca am reusit ceva foarte complicat, petrecem "ca baietii". Sunt ambivert, insa cum imi dau seama asta? Am grupuri restranse de prieteni cu care discut si ma "afisez" asa cum sunt doar lor, nu tuturor oamenilor pe care ii cunosc sau intalnesc. Un alt mod de a-mi da seama de asta e ca uneori simt nevoia de a sta singur cat mai mult si de a petrece timp doar cu mine, iar alteori simt nevoia disperata de a comunica cu cineva. Dar, cu toate astea, tind mai mult spre introvertit (timid), e o combinatie mai ciudata la mine. Un astfel de om introvertit are tendinta de a comunica mai usor prin scris decat prin viu-grai. De ce? Nu stiu. happy Asa sunt oamenii, diferiti.
Nu stiu exact cum ai putea sa devii mai sociabila si mai putin timida, dar banuiesc ca este necesar sa fii implicata in lucruri ce tin de lucrul in echipa, participari ale altor oameni si alte proiecte de genul. Sau ai putea sa filmezi si sa postezi pe YouTube clipuri cu jocuri, tutoriale, Q&A, vloguri, nu stiu, sunt tot felul de filmulete.
Iti spun ca a fi timid mi se pare chiar in regula, fiindca, odata la mana, devii mai independent, a doua la mana, spui ceea ce trebuie, devii un bun ascultator si astfel iti maresti intelepciunea, si a treia la mana, vei incepe sa asculti mai putin de ceilalti din jurul tau (sfaturile proaste) si vei sti exact cand sa le urmezi si cand sa le eviti.
Daca ar fi sa vorbim despre dezavantaje, probabil acelea ar fi ca ai putea trai in iluzii, sa iti doresti sa vorbesti cu un baiat/fata si sa ai frica de asta, sa eviti sa pui intrebari si multe alte exemple similare. Se combate cu timpul. Dar crede-ma, la nevoie, o sa reusesti sa vorbesti in privat si cu altii, chiar daca poate nu ai avea suficienta incredere in propriile forte. Cunosc destule persoane timide la varsta adolescentei, care dupa majorat incepeau sa devina alt fel, mai de treaba si cu bun simt. big grin

Răspuns utilizator avertizat
| sara29 explică (pentru nimportequi):

Tu folosești poze cu tine? Ce legătură are problema mea cu avatarul? Dacă nu vrei sa dai un răspuns ca lumea, atunci nici nu mai scrie.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Doar prin experientã in comunicare, depinde unde vine acea timiditate. Cand te simti timida imagineazati ca vorbesti cu cea mai buna prietena a tau care ii poti spune orice.
Nu stiu de grupurile tale de priteteni, dar sa stii ca esti foarte frumoasa si unele persoane baieti sau fete isi asuma asta crezand ca esti foarte tupeistã dar nu e asa. Fi confortabilã in propria personã timiditatea vine din intãuntrul tau, doar tu o poti opune nimeni nu o sa te vindece doar tu poti.
Daca esti timida cu cineva care placi sã sti ca poate si cealalta persoana este la fel de timida ca tine, daca nu ai curaj sa menti contactul vizual sau sa vorbesti deschis

| DarthRevan a răspuns:

Timidiatea provine din increderea ta de sine, observ ca ai o poza cu o fata foarte frumoasa, ma gandesc ca nu esti tu acea fata.Asta imi arata ca ai stima de sine scazuta, ca nu esti mandra de felul in care arati, dar daca tu esti una din cele mai frumoase fete de pe planeta si nu-ti dai seama? nu trebuie sa fii vruta de toti ca sa simti iubirea happy inca o data eu te sustin!

| sara29 explică (pentru nimportequi):

Citez "Pai o poți învinge când o sa folosești poze cu tine", ți se pare cunoscut? Nu îmi raspunde, nu am chef de cearta.

| relativsausigur a răspuns:

Eu cred ca timiditatea vine din stima de sine nedezvoltata, ceva nu iti place la tine, fie fizic, fie psihic..fie oamenii din jurul rau tau sunt negativi si te fac sa te simti rezervata.
Pana la urma asta e un om timid.un om introvertit, rezervat.
E bine in viata sa fi asa, dar in acelasi timp e si putin obositor, pentru ca tot timpul gandesti foarte mult.
Oamenii introvertiti gandesc foarte mult, isi calculeaza gesturile, deciziile.
Oricum si timiditatea are scara ei, de la 1 la 10 sa zicem, fiecare persoana timida e la o anumita treapta, iar in viata poate sa urce treapta aia, sa ramana la fel, sau sa scada.
Experienta de viata, in functie de cum e, naste reactii noi in tine :-).

Întrebări similare