Leacuri pentru durerile abdominale:
Durerile de stomac sau abdominale sunt extrem de suparatoare si apar de obicei din cauza afectiunilor gastro-intestinale, digestive, din cauza unei alimentatii nepotrivite sau consumate in cantitati prea mari. Atunci cand nu ai la indemana niciun medicament care sa te ajute, foloseste cu incredere remediile naturale.
Ceaiurile si condimentele sunt produse care de obicei nu lipsesc din nicio casa si tocmai de aceea este mult mai sanatos sa le folosesti pe acestea in defavoarea medicamentelor.
Musetel
Ceaiul de musetel este un remediu foarte puternic impotriva durerilor de stomac, a gazelor si chiar a diareei. Musetelul este considerat de multa vreme o metoda traditionala de vindecare a multor afectiuni diferite.
Musetelul relaxeaza muschii superiori ai tractului digestiv. Ceaiul de musetel este un remediu excelent pentru durerile de stomac, pentru ca are proprietati de sedativ si antiinflamatoare, contribuind la usurarea disconfortului stomacal.
Flavonoidele si uleiurile esentiale continute de musetel protejeaza mucoasa stomacului si actioneaza ca un balsam asupra intestinelor, relaxand totodata muschii.
Prepara-ti o cana de ceai de musetel pe care sa o indulcesti cu putina miere si consum-o dupa masa.
Menta
Menta imbunatateste functiile vezicii biliare, de care organismul se foloseste pentru digerarea grasimilor. Un ceai de menta va reduce gazele si durerile abdominale, insa nu trebuie baut in cazul in care indigestia este asociata cu refluxul gastro-esofagian.
- Ceaiul de menta si ceaiul de musetel sunt remedii recomandate pentru ameliorarea durerilor de stomac. Ceaiul de musetel protejeaza mucoasa stomacului. El combate in special durerile care au ca efecte secundare flatulenta si diareea. Flavonoidele si uleiurile esentiale continute de musetel protejeaza mucoasa stomacului si actioneaza ca un balsam asupra intestinelor, relaxand totodata muschii. Ceaiul se prepara din una-doua lingurite cu planta la 200 ml apa. Se beau doua-trei cani pe zi.
Fenicul
Potrivit cercetarilor stiintifice efectuate in cadrul Universitatii Michigan, feniculul este o planta care calmeaza stomacul iritat, indeparteaza durerile, flatulenta si problemele de digestie. Mai mult decat atat, feniculul furnizeaza organismului un numar impresionant de vitamine, substante nutritive, fibre, acid folic si potasiu.
Ceaiul de fenicul este des utilizat si in cazul copiilor care sufera de balonare sau crampe instestinale.
Toarna apa fierbinte peste o lingurita de fenicul uscat, lasa la infuzat 3 minute, strecoara si consuma ceaiul.
Ghimbir
Principalul element din ghimbir este gingerolul, un puternic antioxidant care taie greata si durerea. Proprietatile antiinflamatoare ale ghimbirului influenteaza sucurile digestive si neutralizeaza acizii stomacali. Acest leac este folosit de oameni de mii de ani si este inca recomandat de profesionisti impotriva gretei si varsaturilor. Un simplu ceai de ghimbir cu putina miere va face minuni pentru stomac.
Uleiurile esentiale prezente in ghimbir au actiune digestiva, laxativa si antiacida, iar specialistii sunt de parere ca acesta face fata cu succes chiar si greturilor provocate de sarcina sau chimioterapie.
Scortisoara are efect calmant
Pentru calmarea spasmelor digestive adaugati trei varfuri de cutit cu pulbere de scortisoara intr-un pahar cu apa fierbinte. Amestecul se lasa putin la infuzat, dupa care se consuma cu inghitituri mici.
Pentru alinarea indigestiilor, beti un pahar cu lapte caldut peste care adaugati o jumatate de lingurita cu scortisoara si putina miere.
Chimenul
Chimenul este foarte folosit in bucataria indiana si beneficiile lui impotriva crampelor, indigestiei acide sau gazelor sunt binecunoscute. Chimenul actioneaza ca un carminativ, adica un medicament care calmeaza durerile abdominale si favorizeaza evacuarea gazelor intestinale. O lingurita de chimen pe zi este doza recomandata in problemele digestive.
Chimen si coacaze
Lasati peste noapte in jumatate de litru de apa cate 2 g de seminte de chimen dulce si coacaze negre. A doua zi pasati semintele, apoi adaugati putin zahar. Urmati acest remediu in fiecare zi, pentru reducerea durerilor cronice de stomac.
Pentru a incerca un alt remediu de acest gen, lasati peste noapte intr-un pahar cu apa cateva seminte de anason. A doua zi strecurati si beti acest amestec. Veti scapa rapid de dureri.
Lemn-dulce, amestec de lime si menta
Amestecati zeama de lime, suc de menta sau suc de ghimbir cu sare neagra, pentru calmarea durerilor de burta.
Si radacina de lemn-dulce este recomandata in cazul crampelor. Calmeaza spasmele dureroase ale stomacului, avand totodata actiune antiinflamatoare si cicatrizanta. Se poate lua o lingurita cu pulbere de radacina de lemn-dulce inainte de mese sau din extract de lemn-dulce in pulbere amestecat in putina apa.
Urzicile sunt binefacatoare in caz de arsuri
Arsurile stomacale care apar deseori din cauza unei alimentatii haotice pot fi tratate cu urzici. Acestea sunt surse bogate de minerale (fier, fosfor, potasiu), vitamine (A, B, C si K) si aminoacizi, substante nutritive foarte usor de absorbit si utilizat de organism. Pentru infuzie se foloseste o lingurita cu varf cu urzica uscata la un sfert de litru de apa. Nu se fierbe, ci doar se opareste.
In cazul tincturii de urzica se folosesc radacinile taiate marunt peste care se adauga rachiu de secara de 38%-40%. Amestecul se toarna intr-o sticluta si se lasa sa stea 14 zile la loc calduros.
Otet de mere
Otetul de mere are un efect foarte bun asupra stomacului – acesta inlesneste digestia si neutralizeaza substantele toxice din organism. Adauga o lingura de otet de mere intr-un pahar cu apa si bea incet toata solutia din paharul respectiv.
Mancati iaurt, miere si paine prajita
Amestecati intr-un pahar cu apa zeama de la doua lamai, putin zahar si o jumatate de lingurita cu praf de copt. Administrati acest remediu pentru ameliorarea durerilor de stomac.
Consumati in fiecare zi iaurt amestecat cu o pasta din seminte de schinduf. De asemenea, cand aveti dureri de burta luati un amestec de miere si ceai de lamaie.
Cand aveti dureri puteti consuma si paine prajita. Partea arsa a feliei este cea care are capacitatea de a absorbi durerea de stomac. Pentru a imbunatati gustul painii prajite puteti adauga putina miere de albine.
Aplicati comprese calde
In cazul durerilor de burta (crampe), remediul cel mai bun este o compresa calda cu musetel: se toarna jumatate de litru de apa clocotita peste doua lingurite cu musetel, se lasa sa stea zece minute, se inmoaie un prosop de in in infuzia fierbinte, se stoarce bine si se aplica pe abdomen. Se acopera cu alt prosop mai gros sau cu o patura si se lasa sa actioneze 15 minute, cat timp compresa mai este calda.
De asemenea, mai puteti pune intr-o soseta scurta putin orez, amestecat cu ulei de levantica, apoi faceti nod. Puneti soseta la incalzit in cuptorul cu microunde, apoi asezati-o la nivelul zonei abdominale.
Eficient este si masajul cu suc de ghimbir. De asemenea, puteti consuma ghimbir crud sau suc extras din radacina de ghimbir.
Ce trebuie evitat
Incercati sa identificati alimentele sau ingredientele ce va provoaca dureri abdominale. Luati masa intr-un loc linistit si relaxat. Impartiti mesele (nu mancati cantitati prea mari la o singura masa). Evitati sa inghititi aer cand mancati repede sau cand beti bauturi carbogazoase. De asemenea, tineti cont ca unele fructe sau legume, cum ar fi varza, fasolea, broccoli, ceapa, prunele sau merele, fermenteaza usor in intestine.
Pont!
Ceaiul de dafin este bun pentru orice problema digestiva. Se pun intr-o ceasca doua foi de dafin si coaja spalata bine a unei jumatati de portocala. Apoi se adauga apa fiarta si se lasa zece minute inainte de a se bea.
Nu trebuie sa utilizati acest medicament NO-SPA:
- la pacientii cu hipotensiune arteriala - medicamentul va fi administrat parenteral numai pacientilor aflati in pozitie culcata;
- la pacientii cu intoleranta la lactoza, comprimatele pot determina tulburari gastro-intestinale, datorita continutului lor in lactoza;
- daca aveti hipersensibilitate (sunteti alergic) la clorhidrat de drotaverina sau la oricare dintre excipientii produsului;
- daca suferiti de insuficienta hepatica, renala sau cardiaca;
- la copii - nu trebuie administrate copiilor datorita cantitatii mari de substanta activa pe care o contin;
- in cazul in care, dupa cateva zile de tratament, simptomele nu se amelioreaza sau chiar se agraveaza, trebuie sa va adresati imediat medicului dumneavoastra.
Care sunt reactiile adverse posibile:
- au fost raportate rar: dureri de cap, ameteli, greata, palpitatii, insomnie, constipatie, scaderea tensiunii arteriale.
- informati medicul dumneavoastra despre aparitia oricarei reactii adverse mentionata mai sus.
Va rog foarte frumos, nu mai dati sfaturi cu medicamente dupa ureche. Pot avea urmari grave. Inainte de a administra un medicament sa se duca la medicul de familie nu la farmacist. Pentru ca el ii cunoaste antecedentele medicale. Am o gramada de pacienti bolnavi de afectiuni ale inimii din cauza consumului de antibiotice luate dupa ureche. Iar farmaciile se stie ca nu au voie sa elibereze antibiotice fara prescriptie medicala. Dar suntem in Romania…
Cu No-Spa sau Nurofen Express. Daca crampele continua si mult mai dureroase este bine sa mergi la doctor, la Urgenta.
Incercati sa identificati alimentele sau ingredientele ce va provoaca dureri abdominale. Luati masa intr-un loc linistit si relaxat, in orice caz nu va grabiti sau sa mancati repede. Impartiti mesele (nu mancati cantitati prea mari la o singura masa). Evitati sa inghititi aer cand mancati repede sau sa evitati sa beti bauturi carbogazoase. De asemenea, tineti cont ca unele fructe sau legume, cum ar fi varza, fasolea, broccoli, ceapa, prunele sau merele, fermenteaza usor in intestine.
Cu multa placere si multa sanatate.
O mica intrebare as mai avea. De ce atunci cand iau Dulcolax, simt ca si cum ar fi crampe abdominale? Nu prea stiu cum sa va explic. Durerea se simte, nu se descrie! Aveti idee?
Imi cer scuze ca am raspuns intratat de tarziu, insa am fost plecata din tara pentru o pregatire profesionala si am fost foarte ocupata acolo. Sa revenim la intrebarea ta despre Dulcolax. Nu te speria este ceva normal pentru un laxativ. Ocazional, in cursul utilizarii drajeurilor poate sa apara un disconfort abdominal. Acesta se produce mai ales in constipatiile cronice unde continutul intestinal este deosebit de uscat si dur, in portiunea superioara a colonului. Adeseori acest disconfort poate fi inlaturat prin cresterea dozajului cu drajeuri. Daca folosesti supozitoare cu Dulcolax, supozitorul trebuie introdus in rect si suficient de profund pentru a nu produce leziuni anale.