anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Cum reușiți să ieșiți din zona de confort? Cum vă ambiționati să faceți ceva, să vă atingeți obiectivele, să vă responsabilizați? Eu am 22 de ani și îmi e foarte greu să ies din zona de confort, îmi impun limite oarecum. Vreau să reușesc, dar îmi pun singură bețe în roate, tocmai pentru că nu am încredere în mine.

Răspuns Câştigător
| Nirvanaaa a răspuns:

Salut! Îmi era frica uneori sa fac anumite lucruri pentru ca nu aveam încredere in mine. Mă feream și încercam sa respect doar rutina zilnică. Ce am făcut? M-am pus fix in situațiile de care îmi era frica.
De exemplu nu suportam sa vorbesc in public? Aveam impresia ca toți vor rade de mine. Am început sa raspund la cursuri, sa prezint diferite teme, sa le explic colegilor unde mai aveau câte o nelămurire și eu știam. M-a ajutat mult sa fac fix lucrul pe care îmi era frica sa îl fac.
Singura șansa sa ieși din zona de confort e sa te scoți cu forta, sa te bagi fix in situațiile pe care tu le crezi imposibile. Încearcă sa te încurajezi pentru fiecare lucru făcut. Încearcă sa cauți părțile bune la tine. Caută lucruri la tine care îți plac ca sa îți crească stima de sine. Fa orice lucru mic pe care îl vedeai ca fiind incomod. Îți va da încredere in forțele proprii.
Gândește-te ca te autosabotezi singura și nu merita. Trebuie sa fii propriul tău susținător. Numai bine îți doresc!

| anonim_4396 explică (pentru Nirvanaaa):

Bună, îți mulțumesc pentru răspuns. De asta îmi și doresc să mă mut de acasă, în capul meu e ideea că asta mă va face să ies obligat-forțat din zona mea de confort, nu știu cât de bună e ideea, dar alta nu am sincer.
Eu aici am pus întrebarea pentru că am nevoie de sfaturi, nu am cerut bani sau chestii de genul ăsta, dar poate văzând păreri și opinii diferite, povești diferite ale altor persoane, nu știu, poate mă va ajuta. Îți mulțumesc mult încă odată pentru răspuns. O zi frumoasă!

11 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| CleanHeart a răspuns:

Efectiv acționez și nu mă concetrez pe stările negative și cel mai important îmi repet mereu că sunt cea mai buna.