Ceea ce ai tu se numește timiditate și - cel puțin în cazul tău - mi se pare că pleacă dintr-un fel de mândrie, din dorința ca ceilalți să te vadă ca fiind perfectă, ca nimeni să nu-ți descopere defectele. Este adevărat că trebuie să căutăm să ne combatem viciile, păcatele, să căutăm a deveni oameni mai buni, dar acesta este un lucru pe care-l facem pentru că este bun prin el însuși, nu pentru alții. Sfatul meu, venit din experiență, este să încerci să nu te mai iei în serios, să nu te sperii că s-ar putea să răspunzi corect sau să faci cine știe ce greșeală când vorbești cu cineva. Acceptă greșeala ca fiind ceva ce se va întâmpla, încearcă s-o eviți, iar dacă nu reușești - asta e! Data viitoare!
În Patericul egiptean este o poveste: un tânăr s-a dus la avva Macarie și l-a întrebat: "Avvo, cum mă pot mântui?". Macarie îi spune tânărului: "Mergi în cimitir de ponegrește morții". Tânărul se duce la cimitir și începe să înjure morții: "Nenorociților, păcătoșilor, proștilor, să vă mama naibii!". A doua zi, tânărul se întoarce la Macarie. "I-am înjurat pe morți". "Și ți-au răspuns?" "Nu." "Bine! Acum du-te de-i laudă!" Iar tânărul merge la cimitir și începe să laude morții, așa cum știa el mai bine: "Sfinților, drepților, preacuvincioșilor!". Se întoarce tânărul a doua zi la avva. "I-ai slăvit pe morți?" întreabă Macarie. "Da." "Și ți-au răspuns?" "Nu, nu mi-au zis nimic!" "Atunci caută să fii ca morții și te vei mântui!" îi spune avva.
Invata pe rupte, ca sa dispara rusinea ca nu stii cand esti scoasa la tabla si atunci vei avea incredere in tine si vei deveni sociabila.
Odata ce inveti foarte bine la scoala vei avea multe colege care vor sa-ti fie prietene, ca toata lumea iubeste premiantii si desteptii clasei.
"Odata ce inveti foarte bine la scoala vei avea multe colege care vor sa-ti fie prietene, ca toata lumea iubeste premiantii si desteptii clasei."
In ce realitate denaturata traieste Violetta?
Sa lucrezi la stima ta de sine.
Deocamdată e foarte scăzută și de aici "fricile" tale.
Caută pe net "cum sa îți stimulezi stima de sine" și găsești acolo ce ai nevoie.