Cat se poate de simplu si natural. Ceva in genul :Mama mi-a aparut prima sangerare/menstruatie, am nevoie de sfaturile tale/te rog sa-mi dai sfaturile necesare pentru a sti cum se procedeaza in aceasta situatie. Este mama ta, deci lasa falsa rusine si apeleaza la ea. Ea este cea care iti va cumpara absorbantele necesare si iti va spala lenjeria intima. Pa, pa.
Nu e nimic rusinos, ii spui mamei tale ca ti-a venit menstruatia, pur si simplu.
Iti poate veni menstruatia. Ciclul inseamna cu totul altceva. Ciclul este o notiune, menstruatia o stare/un fapt. Am intervenit deoarece aceasta confuzie este o greseala frecventa care necesita a fi corectata.
Cred că mama ei îşi poate da seamnă că i-a venit menstruaţia chiar dacă nu foloseşte ''ciclul menstrual''. Crezi că se face confuzie? Dar, cele care spun că sunt pe stop sau roşu? Nu cred că te duce cu gândul altundeva mai ales dacă este fată.
După întrebarea ei, i-am dat un răspuns care este pe măsura vârstei sale.
Simplu, ii spui si gata, si ei i'a venit la randul ei, precum si la toate femeile! bafta
Dorinta mea nu este de a critica ci de a corecta. Exprimarea ta este incorecta si o fetita inca mica si-o va insusi/invata asa, adica gresit.Menstruatia nu este totuna cu ciclul menstrual deci este indicat daca tot dorim sa ajutam sa o facem cat se poate de corect. O zi placuta in continuare.