Să înțeleg că și tu treci în clasa a 9-a. Și eu la fel.
Păi...
✔ Te duci la ei și îi saluți, ai grijă să fii zâmbitor și să emani optimism.
✔ Ce puteți discuta...În primul rând vorbiți despre voi, adică cunoașteți-vă mai bine, vorbiți despre pasiunile voastre, despre ce vă place să faceți în timpul liber și astfel vei vedea câte ai în comun și cu cine.
✔ Întreabă-i de la ce școi au venit și cum era acolo.
✔ Sunt multe subiecte, trebuie doar să ai încredere în tine, să nu jignesti și să fii deschis la conversație.
✔Intai un mic add. Sa fii zambitor mereu, oricum nimanui nu-i pasa de problemele tale.
✔ Nu incepe sa vorbesti instant despre pasiunile tale. Este ciudat, o sa te creada un disperat. Intai si intai intreaba-i lucruri normale "Cum ti se pare liceul?" "Stai in apropierea liceului/faci naveta?" "Iti plac jocurile online?" "La ce scoala ai facut 1-8 " Lucruri de genul...nu te duci din prima la un baiat ca sa-i zici ceva de genul "Hey, sunt X, imi place sa ma dau cu bicicleta si sa mananc tiramisu. Tie ce-ti place?" Pe bune, este ciudat. Nu iti fa o introducere din aia de 10 randuri, spune ceva mic, baga-te in seama putin. "Hey, ce faci?" "Cum ti se pare liceul?" "Eu sunt X, imi pare bine." Dupa o sa puteti sa vorbiti mai multe chestii. O sa vina de la sine...
Cu timpul, dupa ce vorbiti o sa ti se "deschida" poarta catre mai multe subiecte de discutie, unele mai ciudate, unele mai normale, trebuie doar sa ai rabdare, sa zambesti, sa fii bun cu toti si sa ai grija la ce spui ca nu cumva sa jignesti pe cineva.
✔ Sa nu fii un arogant dar nici o persoana umila calcata in picioare de toata lumea. Considera-te mereu mai bun cu 1 sutime fata de fiecare om de pe langa tine. In asa fel nu o sa fii nici prea arogant dar nu o sa fii nici "sclavul" tuturor. *Scuze pentru exprimare*
Zambeste, vorbeste, ia initiativa si cel mai important, nu te lua de colegi chiar daca se vede clar ca acestia gresesc.
Daca nu esti de acord cu cineva atunci lasa asa...este doar parerea lui.
Cu ce te afecteaza pe tine?
Gata.
Salut, totul vine de la sine in primele 3-4 zile o sa va vina greu dar dupa va veti organiza in mici grupuri asa e la inceput va veti axa pe hobby-urile voastre, veti glumi etc. Pur si simplu intri in vorba cu ei
Adeniy întreabă: