Hey!
Am trecut si eu prin ceva de genul...
Acum nu mai am astfel de probleme.
Ca sa schimbi ceva trebuie intai sa-ti schimbi felul in care gandesti. Nu zic ca este gresit, doar ca nu se potriveste generatiilor din ziua de azi.
O sa le iau pe rand.
1★ Prietenii nu te baga in seama
Ce prieteni adevarati nu te baga in seama?
Eu nu i-as numi "prieteni". Daca ei te ingora atunci sunt cel mult "colegii" tai.
2★Toti te critica
Nu mai pune la suflet toate porcariile pe care le auzi de la toti prostii.
Daca as avea un leu de cate ori am auzit ceva rau despre mine... mi-as cumpara iphone 6. Sincer, nu mai pune la suflet.
Eu nu puteam sa ie pe culoar la scoala ca se gasea unul sa faca vreo remarca legata de aspect, comportament *sunt mai retras* sau cine stie ce...
Vorbele nu te afecteaza decat daca si tu crezi lucrurile respective.
Tu esti cine vrei tu sa fii! Esti cum vrei tu sa fii! Deci fii mandru intrucat tu esti "TU" si nu un prefacut care face orice numai ca sa fie in centrul atentiei.
Tine minte. Doar parerile parintilor tai conteaza. Doar ei sunt oarecum sinceri.
Celelalte rude de obicei sunt lingusitoare *la fel si prietenii*, iar profesorii sunt cam indiferenti.
Parintii iti spun adevarul intrucat daca vrei sa faci o prostie ii faci si pe ei de ras.
Ce poti face?
Nu stiu ce poti face tu dar stiu ce am facut eu.
1 ☆ Incearca sa nu mai pui la suflet toate prostiile pe care le auzi.
2☆ Schimba-te la aspect daca simti nevoia.
3☆ Ignora-i pe cei care te ignora dar nu fii rautacios
4☆ Saluta-ti colegii sau cel putin raspunde-le daca vor sa vorbeasca cu tine.
5☆ Incearca sa stai cu grupul chiar daca nu iti convine. Nu sta la "2km" de colegii tai chiar daca nu te intelegi cu ei. Nu e ca si cum ar avea vreo boala sau ceva.
6☆ Daca simti nevoia atunci poti incerca sa vorbesti cu cei care nu sunt ingamfati.
7☆ Poate iti poti gasi vreun prieten bun printre acei prieteni falsi.
Concluzia? Doar parerea ta conteaza. Doar problemele tale conteaza. Daca te gandesti prea mult la ceilalti atunci esti luat de fraier. Lor nu le pasa de problemele tale deci zambeste. Daca esti trist atunci nimeni nu vrea sa stea pe langa tine intrucat pana la urma... cui ii plac persoanele triste?
Cam atat.Succes!
Sincer cine ar vrea unu inchis, suparat non stop? zici ca esti o virgina timida pe bune, ce naiba ai, alege 1, 2 prieteni adevarati si comunica cu ei, ai paranoia? te critica cine? vociile din mintea ta? sau? pe ce motiv?
Uneori si eu am asemenea stari.Trebuie sa te gandesti ca e mai bine pentru tine sa fii mai deschis, mai prietenos.
Sa stii ca mai exista si prieteni adevarati(putini, ce-i drept). Dar nu esti nevoit sa le spui lor tot.
Iti multumesc ca ai scris atat de mult pentru mine! Da, voi incerca sa fiu mai vesel. si sa nu mai pun la suflet tot ce zice unul/altul. Dar cum sa fiu bagat in seama e intrebarea? Te rog.
Ma bucur ca te-am ajutat! Nu conteaza cat am scris... scriu destul de repede.
Cum sa fii bagat in seama?
Asta depinde foarte mult de la o persoana la alta.
Eu m-am remarcat mult la scoala si mi-am ajutat prietenii atunci cand au avut nevoie,de aceea au vazut ca nu eram chiar rau/ingamfat.
Daca vrei sa fii bagat in seama intr-un grup *de colegi de exemplu* atunci trebuie sa-ti gasesti un singur lucur la care sa fii bun.
De exemplu,in orice clasa exista cel mai bun la sport, cel mai bun la note, cel mai bun la o anumita materie... sau cel cu multa energie. *sau colegul care iti cere pixuri si uita sa le mai dea inapoi*
Faza e ca fiecare are un anumit rol.
Eu de exemplu faceam chestii in photoshop, dupa web design s.a.m.d.
Totusi prietenii nu stateau pe langa mine pentru asa ceva.
Daca sunt doar colegi *baieti* atunci vorbeste cu ei chiar daca ti se pare greu. Vorbeste serios cu cei care vorbesc serios si ingora-i pe cei care isi bat joc. Incerca sa te uiti in ochii persoanei cu care vorbesti.
Asa observi daca aveti lucruri in comun sau nu.
Cu fetele e putin mai complicat. *adica foarte*
Intai si intai invata sa socializezi mai mult cu baietii. Dupa o sa poti si cu fetele. Saluta-ti colegii. Daca vezi vreo colega care se chinuie cu ceva atunci ajut-o, deschide-i usa sau daca ingheata pe afara cand asteapta proful de sport atunci poti sa-i dai o haina sau ceva daca ai intrucat poti sa fii "gentleman" cu oricine, nu numai cu iubita ta sau cu fata de care iti place.
Cam atat. Nu iti face grija de dimensiunile raspunsurilor. Daca nu mi-ar face placere atunci nu as scrie.
Iti multumesc pentru toate detaliile! Voi tine cont. Acum... eu sunt cam timid... Si imi place de o fata. Acum depinde de tine daca esti bun si ca ''Doctor Love'' Daca ma poti ajuta. ar fi frumos. de mult caut o persoana ca tine care sa spuna mai detaliat anumite lucruri!
Desigur. Nu gandesc la fel ca LoveDoctor intrucat el/ea are mult mai multa experienta decat mine. Totusi pot incerca daca iti plac ideile mele. Daca ai nevoie de ceva atunci imi dai mesaj/felicitare.Dai click pe iconita mea si dai pe "trimite un mesaj/felicitare". Ma poti intreba tot ce vrei.
Ti-am trimis mesaj despre o alta veche problema de-a mea! Sper sa o citesti sa imi spui ce pot face