Frigiderul este soluţia optimă pentru depozitarea cafelei. Stocată într-un mediu rece şi întunecos, boabele sau cafeaua măcinată îşi păstrează aroma timp mai îndelungat. Atenţie însă la umiditatea din frigider. Este bine ca punga sau borcanul să fie închise ermetic.
Este bine să ştii că pe piaţă există săculeţi speciali pentru păstrarea boabelor de cafea. Aceştia sunt confecţionaţi din fibre naturale ce permit eliberarea dioxidului de carbon produs de cafea. Este indicat ca săculeţii să fie opaci pentru a împiedica pătrunderea luminii şi a razelor soarelui care ar putea afecta aroma.
Cafeaua boabe şi măcinată poate fi păstrată foarte bine în borcane sau recipiente din ceramică. Acest material izolează foarte bine. Evită sticla deoarece permite luminii să pătrundă în interior.
Pe un raft din cămară, la loc întunecos şi răcoros cafeau ta îşi va păstra aroma zile îndelungate. Asigură-te că raftul este uscat deoarece cafeaua atrage umiditatea. Evită dulapurile sau rafturile care sunt aşezate în preajma aragazului sau cuptorului. Căldura degajată afectează gustul cafelei.
Dacă nu consumi repede cantitatea de cafea pe care ai cumpărat-o, este bine să o păstrezi boabe pentru că măcinată îşi va pierde din savoare. Recipientul în care o ţii trebuie să fie închis ermetic şi depozitat în congelator.
Temperaturile scăzute vor încetini foarte mult procesul de degradare al boabelor. Este recomandat să nu scoţi şi să bagi borcanul de mai multe ori în congelator.