| lavida a întrebat:

Cum stiu daca sunt pregatita pentru marele pas.

Eu am 17 ani, iar prietenul meu 20, suntem impreuna de 6 luni si de un timp acesta a inceput sami vorbeasc despre faptul ca ar vrea sa facem dragoste, dar eu nu ma simt inca pregatita...

Cum as putea sa-i spun asta fara ca el sa se simta respind...

help

14 răspunsuri:
| victorandrei a răspuns:

Ai incercat "nu sunt pregatita"?

| lavida explică (pentru victorandrei):

Da dar spunea sa-i demonstrez cat de mult il iubesc

| victorandrei a răspuns (pentru lavida):

laughing) asta e cea mai buna metoda sa te convinga laughing, ii zici si tu clar "ma astepti cand este nevoie sau pa" si daca reactioneaza urat urmareste de la tine doar sex.

| LifeIsColour a răspuns:

Buna,nu te supara dar unei persoane nu ii demonstrezi ca o iubesti prin a face dragoste cu el\ea.Iar daca tu esti pregatita sa faci "marele" pas, nimeni nu te retine, insa trebuie sa fii dispusa sa iti si asumi consecintele.Asta pentru ca, dupa ce veti intretine relatii sexuale, nimeni nu iti garanteaza ca va ramane langa tine. Oricum, alegerea este a ta, eu zic totusi sa astepti pana devii majora.Pa-pa!

| ady2427 a răspuns:

In orice fel o sa-i spui, totul depinde de modul in care te priveste el.si cat de mult sau putin te intelege.sau cat de obsedat de sex este. oricum o sa se simta respins oricat de dulce o sa-i spui.succes

| mona a răspuns:

Daca nu esti pregatita atunci spune-i, sexul nu-i o dovada prin care ii demonstrezi ca il iubesti

| Turok90 a răspuns:

Faptul că esti sau nu majora nu mai are asa mare importantă, mai ales în ziua de azi. Idea e că într-adevăr nu arăti cuiva că-l iubesti făcând sex cu el/ea. Cel mai sigur vrea doar să se culce cu tine. Dacă te-ar iubi cu adevărat ar întelege că nu te simti pregătită. În plus... Sunt aproape sigur că băiatului îi revine datoria să te facă să te simti pregătită.

| sorinamihaela09 a răspuns:

Sa stii ca a demonstra ca iubesti o persoana nu inseamna sa faci sex cu ea..incearca sa il faci sa inteleaga ca nu esti pregatita inca, si daca iti raspunde tot la fel poti sa ii spui ca nu trebuie sa te culci cu el ca sa ii demonstrezi cat de mult il iubesti, Dc nu iti demonstreaza el ca te iubeste..prin faptul ca ar trebui sa te inteleaga,nu ar trebui sa insiste pe tema asta,si faptul ca "Demonstreaza-mi ca ma iubesti",sincer,e manipulare psihica,incearca sa nu faci greseala asta, sa nu te culci cu el doar pentru faptul ca el iti spune lucrurile astea, adica ca si cum te-ai simti datoare fata de el cu ceva, sau sa faci asta ca el sa nu se simta prost, te-ai gandit ca poate el urmareste lucrul asta de la tine? nu conteaza daca esti cu el de 6 luni, in ziua de azi e posibil orice.Parerea mea e sa nu faci asta,pentru ca iti va parea rau mai tarziu, mai ales daca nu te simti pregatita, chiar daca il iubesti sau esti doar atasata de el incearca sa nu te decazi in fata lui, el intentionat iti da raspunsur d-astea, pentru ca stie ca la un moment dat vei ceda.Incearca sa fii mai realista

| lavida explică (pentru Turok90):

Cum adica băiatului îi revine datoria să te facă să te simti pregătită. la ce te referi?

| Pυƒυℓєтє a răspuns:

Dacă aşteaptă sex de la tine, nu te iubeşte.

| CannbalCorpse a răspuns:

Spune'i ca nu esti pregatita! Daca te iubeste cu adevarat o sa mai astepte!

| Turok90 a răspuns (pentru Pυƒυℓєтє):

Cum adică? Vrei să spui că dacă asteapta DOAR sex de la ea, nu o iubeste.
Orice băiat asteapta să facă si sex cu partenera lui. Problema nu ar fi că vrea să facă sex. Ci cum îi cere asta. Dacă ar fi să gândim "romantic", nici nu ar trebui să-i ceară asta verbal. Ar trebui să-i dea de înteles prin gesturi tandre atunci când are ocazia.

| Turok90 a răspuns (pentru lavida):

Uite cum e...
Pui pret mare pe virginitatea ta, nu?
Presupun ca da, (desi in ziua de azi se poate recupera cu ajutorul chirurgiei plastice), totusi pentru o fata primul baiat ramane primul baiat.
Si banuiesc ca pui un pret la fel de mare pe faptul ca ai vrea ca baiatul cu care-ti incepi viata sexuala sa fie primul si ultimul si sa ramana alaturi de tine mereu. (Nu vreau sa te dezamagesc dar asta se intampla din ce in ce mai rar)
In fine, sa nu deviez de la subiect.
Cand spun ca datoria de a te face sa te simti pregatita ii revine baiatului, ma refer la faptul ca decizia ta depinde foarte mult de modul cum se poarta el cu tine.
Cred ca o fata cu capul pe umeri nu se culca cu un baiat, mai ales pentru prima data in viata ei, pana nu se simte iubita cu adevarat, apreciata si mai ales in siguranta alaturi de acesta... Lucruri pe care prietenul tau nu cred ca ti le impartaseste, pentru ca daca ar fi facut-o nu ai mai fi postat intrebarea pe net, si ai fi fost mult mai degajata. Pe cand tu esti chiar rezervata in privinta asta.
P.S. : Strict din punctul meu de vedere, pentru ca o fata sa-si inceapa viata sexuala alaturi de un baiat, conteaza modul in care acesta o face sa se simta sigura de pasul care urmeaza sa-l faca.

| lavida explică (pentru Turok90):

Multumesc pentru sfaturi