| Likeabawsfrom97 a întrebat:

Daca chelirea este ereditara, am cateva intrebari.
Tatal meu este brunet, bunicul (din partea lui) la fel, si aman2 au chelit. Mama este blonda, iar eu la fel, sunt blond si am acelasi tip de par ca al mamei mele, intrebarea este: ce riscuri am ca sa imi pierd si eu parul daca intr-adevar chelirea este ereditara?

Răspuns Câştigător
| Bgey a răspuns:

Deci daca bunica tatalui tau n-are probleme cu parul inseamna ca tatal tau este heterozigot pentru gena cheliei timpurie. Mama ta neavand probleme cu parul rezulta ca este homozigota pentru absenta cheliei. Prin incrucisarea a doi indivizi de genul in prima generatie sunt 50% sanse ca urmasii sa fie afectati.
N-o mai baga in seama pe Denysukaaa. Vorbeste in dodii.

10 răspunsuri:
| Denysukaaa a răspuns:

Ai sanse 25%. practic-imposibil.
Putina.biologie.

| mgtow a răspuns:

Vei cheli daca bei mult alcool si fumezi. Daca te mentii sanatos si nu iti dai mult cu geluri in cap si fixative nu ai de ce sa prinzi frica. Elementele nocive mentionate inainte nu fac bine scalpului provocand caderea lui.

| ywar a răspuns:

Daca o sa chelesti le spui si tu alora de fac misto de tine ca: parul prost paraseste capul destept! Da, s-ar putea sa fie si ereditara dar la fel de bine poti sa aplici remedii naturiste: masaj cu gaz aplicat scalpului timp de cateva minute, sedinte de biorezonanta etc... Multa sanatate!

| Bgey a răspuns:

In cel mai bun caz exista sanse de 50% sa porti gena cheliei timpurie. In cel mai bun! Prea putine informatii despre mama, despre bunicii ei si despre bunica tatalui tau. Revino cu informatii. Ai ghinion, chelia timpurie e caracter dominant.

| Bgey a răspuns (pentru Denysukaaa):

Vorbesti aiurea. Lasa genetica pe mana altora.

| Likeabawsfrom97 explică (pentru Bgey):

Denysukaa: cand spui 25% sanse, te referi la sansele de a imi pierde parul deoarece am parul mamei?
Sofer: Momentan sigurul viciu care il am este fumatul, dar intentionez sa il parasesc definitiv, o sa imi fie greu, dar stiu ca pot reusii.
ywar: Cam 1-2 pe saptamana aplic niste ulei de ricin pe el si la radacini, nu am folosit, si nu o sa folosesc niciodata gel-uri sau fixative, ci doar uscare cu feonul dupa baie happy
Bøøgey: Mama nu a avut probleme niciodata cu parul, si am studiat putin arborele genealogic, si nici unul dintre fratii ei (4 la numar) nu au avut probleme de asemenea. Bunica tatalui meu...hmm, nici ea nu are nici un momentul actual (la 78 ani) probleme cu parul.

| Denysukaaa a răspuns (pentru Likeabawsfrom97):

Ma refer ca ai 25% sanse sa chelesti-_-
Nu e mai usca cu. feonul.

| Liviu a răspuns:

Nu stiu ce sa zic, tie draga podoaba capilara? eu ma barbieresc in cap saptamanal, ma fac chelios.La mine sa facut parul mai des, cat despre cazut par? am avut parul lung, probleme n-am avut niciodata, la fiecare spalare cand aveam parul lung(mai lung de umeri) 10 15 fire de par pe numarate scoteam. Si mi se parea mult.Incearca cu barbieritu in cap, eu o fac de 3 ani happy de cand am renuntat la parul lung, si inainte sa am parul lung ma barbieream pe fiecare vara in cap big grin (sau pe cap cum spun unii smecheri sa ma supere big grin )

| Likeabawsfrom97 explică (pentru Bgey):

Si cum imi pot da seama daca fac parte din cei 50% sau nu, inca de pe acum? Sau cum pot prevenii asta?

| Bgey a răspuns (pentru Likeabawsfrom97):

Nu poti de la varsta asta, intreaba-i pe tatal si bunicul tau la ce varsta a inceput la ei si asa iti dai seama. De prevenit, nu cred ca poti, e gena dominanta, se manifesta in fenotip (infatisare).