| neiu0spk a întrebat:

Dacă fac cerere pentru alocație de 18 ani (de la liceu) pe data de 02.10, voi primi alocația pe data de 08.10 când intra normal? sau o voi primi luna viitoare adică pe 08.11

4 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat
| Hyperion7 a răspuns:

Ai buletinul de 18 ani?
Daca da, poți depune actele și luni.
Daca nu-l ai,mai întâi vei avea nevoie de noul buletin și apoi poți face actele necesare pentru alocație.
Atenție însă! Alocația de luna viitoare intra din luna septembrie, deci iei chiar daca depui sau nu actele până pe 8.10.
Trebuie sa ai in vedere că procesarea dosarului nu se face instant și poate dura in jur de 3 luni maxim.
Adică,cel târziu,ai primii banii prin ianuarie.
Trebuie sa ai și în vedere că banii vor intra din urmă adică octombrie, noiembrie și decembrie (pentru că nu primești banii din luna curenta,ci doar cu o lună in urmă…adică fără ianuarie, daca e sa îți între așa)
Mie mi-a intrat alocația după 9 luni din cauza unei erori umane și mi-au intrat câțiva bănuți.
Deci da.
App, pentru dosarul de alocație, in caz va nu știi ai nevoie de
-copie după buletinul nou de 18 ani
-o cerere de la secretariat
-copie de certificat (optional)
-extras de cont dacă dorești virarea sumei pe un card personal(trebuie sa fie pe numele tau, nu pe numele părinților)
Și cam atât
Bafta multa!love struck

| symona3 a răspuns (pentru Hyperion7):

Am o întrebare
dacă am depus actele in octombrie, dar am pus datele de pe buletinul vechi pentru ca cel nou încă nu il aveam, si mi am schimbat adresa la 18 ani
aș mai putea sa refac actele depuse la liceul si sa trec datele de pe cel nou?

| Hyperion7 a răspuns (pentru symona3):

Daca le explici celor de la secretariat situația, da.
Ai primit vreun ban până acum?