| UmbraDeVulpe a întrebat:

Daca nu iti ajunge telefonul la cine nu trebuie si nu dai datele de la cardul virtual mai poate fi folosit de catre alti oameni cardul?

11 răspunsuri:
| dullcat a răspuns:

Buna.Cardul nu poate fi folosit de nimeni daca nu iti dai tu acordul, etc. De aia e bine sa fii atent cand cumperi ceva de pe internet, deoarece astia care se ocupa cu furatul inventeaza siteuri si linkuri dubioase, tu crezi ca plata online e sigura, si apoi cand introduci datele evident ca ramai fara bani.

Răspuns utilizator avertizat
| dullcat a răspuns (pentru UmbraDeVulpe):

Nu sta nimeni sa hackuiasca carduri asa la persoane random. E mai rapid sa trimita linkuri si credulii sa le acceseze, fara ca ei sa mai faca altceva.

Răspuns utilizator avertizat
| dullcat a răspuns (pentru UmbraDeVulpe):

La Netflix parca iti dadea o luna gratis, insa la altele nu.In prezent cred ca nici Netflix nu mai ofera trial.

Răspuns utilizator avertizat
| dullcat a răspuns (pentru UmbraDeVulpe):

Daca tu zici de revolut, nu stiu, ca nu folosesc.La alte banci pui pur si simplu bani pe card de la un bancomat.

Răspuns utilizator avertizat
Răspuns utilizator avertizat
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Când vrei sa plătești cu cardul apoi ești redirectionat spre pagina unde trebuie sa introduci datele personale, verifica în URL-ul paginii ca și pagina sa fie una securizată ( cu lacătul activat). Dacă lacătul este deschis, atunci acea pagina nu este una securizată și nu recomand plata cu cardul întrucât informațiile cardului sunt expuse.

Apoi mai sunt și mesajele de tip phishing care pot apărea pe email sau prin alte mijloace de comunicare pe care recomand sa le ignori. Mesajele de gen sunt de obicei cu multe greșeli, probabil traduse prin google translate si adresa de e-mail de unde a fost expediat este una de neînțeles. Apoi De vreo 3 săptămâni eu tot primesc mesaje SPAM pe email de la "DPD" ( chipurile) cu infomații despre nu știu care colet din partea lor și sa accesez nu știu ce linkuri. Halal de traducere de altfel din cine știe care limbă și mereu șterg mesajele. Apoi odată am plasat o comandă decathlon și apoi ma trezesc cu mesaj pe telefon "ca s-a reținut coletul in depozit nu știu care". Expeditorul avea număr de România (Orange). Exista și un link pe care l-am copiat iar după ce l-am verificat ghici ce : link suspicios și nu recomanda accesarea sa. Poți verifica un link iniante de a-l accesa. Cauta pe google "URL checker", sunt atâtea site-uri care oferă acest serviciu.

Cardurile pot fi clonate doar prin metoda "skimming" o metodă de furt care constă în instalarea unor dispozitive ilegale la bancomate (ATM-uri) sau POS-uri.

Cu acele dispozitive, sunt copiate datele de pe benzile magnetice ale cărţilor de credit care, ulterior, pot fi folosite pentru inscripţionarea unor noi carduri, cu care se fac extrageri de numerar din contul tău.

O altă metodă este „bucla libaneză", un dispozitiv care se montează la gura bancomatului şi care blochează cardul înăuntru. Imediat apare un „bun samaritean" care se oferă să te ajute, îți află PIN-ul şi, după ce tu pleci, scoate cardul din bancomat.