Tu cred ca n-ai inteles ce rol are evaluarea nationala, adica sigur n-ai inteles daca ai pus asemenea intrebare. Bazat pe nota obtinuta la examenul de evaluare nationala, esti incadrat la un liceu sau scoala profesionala (in functie de medie). Poti sa iei si nota 1 ca nu ramai repetent, adica nu mai repeti clasa a 8-a doar ca in loc de liceu, te duci la scoala profesionala daca media iti iese sub 5.
Daca termini in clasa a 8a cu medii de trecere la toate, inseamna ca termini clasa a 8-a.
Insa mai departe, la Liceu poti merge doar daca iei min 6 la Evaluarea Nationala.
"ei au standarde sa ai nota 6 maxim"
Of, Doamne! Standard e sa ai minim nota 6. Nota 10 e maxim.
E de dorit sa ia 10 cat mai multi elevi.
La evaluarea nationala nu te lasa nimeni repetent, acelea fiind doar note de examene, nu media generala din calsa a VIII_a.
Tu trebuie sai ai medii de trecere la toate materiile din clasa a VII_a ca s apoti intra in examenul de evaluarea natioanla.
In functie de notele obtinute la evaluarea nationala vei merge la liceul dorit de tine, daca ai media corecta, sau la un liceu mai amarat, daca nu ai obtinut note bune la evaluarea nationala, unde au mai ramas locuri neocupate (liceu agricol, constructii samd).
Mie nu mi prea pasa unde la profesionala sau liceu m-a interesat sa nu ma lase ei repetenti pe 2 note la evaluari ca eu n am treaba unde dau diploma de 8 clase o urmaresc momentan na ti inteles voi intrebarea nu eu
In primul rand nu stii sa scrii, deci nu cred ca treci evaluarea nationala. In al doilea rand ma repet, tu esti cel care n-a inteles ce rol are evaluarea nationala iar pe deasupra mai faci si pe inteligentul pe aici.