~acă rămân repetent, ma pot transfera la alt liceu din punct de vedere realistic~
dacă te primesc cei la care vrei să ajungi, poți dar repetând clasa
,,daca''! mai bine e sa treci corigenta.
in tot la noul liceu vei ajunge impreuna cu noua situatie scolara.Parintii tai trebuie sa te intereseze daca si cum te primesc!
Mersi, evident ca se vor interesa, dar am cautat puțin și tot nu am găsit nimic. Întrebarea mea este dacă îmi încheie media cu 4, adică repetent, ma pot transfera prin lege sau nu. Evident ca unele licee nu accepta, dar eu întreb dacă este "legal" sa spunem, adică dacă prin lege un copil repetent poate fi transferat la alt liceu/scoala. Pot presupune ca dacă doamne ferește iau mai puțin de 5 in corigență nu ma pot transfera la alt liceu direct in clasa a zecea, pentru ca vreau sa scap de profilul asta, iar la clasa de uman al liceului meu unde sunt eu sunt foarte multe cereri aflu abia oficial in toamna dacă voi fi acceptat, iar eu vreau sa scap de clasa asta unde sunt eu, adică cea mai buna și sigura și varianta care m-ar face pe mine fericit, este într-adevăr sa ma transfer la un liceu mai slăbuț decât al meu.
Dar vreau sa scap de profilul asta*( nu pentru ca). Sper ca sunteți profesoara sau aveți ceva legătura in învățământ pentru a îmi răspunde cat mai corect posibil. Va mulțumesc!
Plus ca era ceva dacă as fi dat corigența in August sau Septembrie cum se da la români, dar eu am profesori străini la 3 materii care nu știu limba romană și de unde sunt ei se da corigența la maxim 2 săptămâni după încheierea anului școlar, nu vreau sa dau mai multe detalii ca sa nu ma vadă doamne ferește cineva și sa ma fac de râs?, dar daca dădeam corigență in toamna sau la sfârșitul verii cum o dau 95% din elevii acestei țări atunci ar fi fost șansele mult mai mari sa fiu transferat mai cu brio la alt liceu, deoarece mi-as fi găsit liceul înainte sa dau corigența, iar poate așa aș fi scăpat de ea( nu știu exact daca scăpăm de corigenta sau nu)?, dar acum la mine dau corigența in 4 zile și atunci aflu dacă doamne ferește rămân repetent sau nu, deci mai am și problema ca eu aflu in 4 zile dacă rămân repetent sau nu, nu cum afla corigenții pe programa strict românească abia in toamna.