| Confuzul9din10 a întrebat:

De ce așa greu sa fii perseverent? E greu numai la mine sau? Nu înțeleg de ce e așa.

4 răspunsuri:
| Hyperion7 a răspuns:

Pentru că așa am fost setați biologic, sa apreciem confortul și să fugim de pericole, iar faptul că muncești pentru ceva, induce creierului o stare de stres.

| Simpatic a răspuns:

In ce domeniu este greu sa fii perseverent?
la scoala? la un anumit hobby? la ce anume mai exact?

Nu este greu sa fii perseverent, DAR daca faci ceva ce nu iti place, intervine un sentiment asemanator cu cel de silă
Daca faci ceva ce iti place dar pentru foarte mult timp te straduiesti iar si iar, mereu si mereu, atunci intervine comoditatea si plictiseala
In orice caz, daca rezultatele nu sunt cele asteptate vei avea oarece mahnire si dezamagire!
Nu trebuie sa iti impui un target de nerealizat, pentru ca atunci apar si esecurile dar si dezamagirile.

De exemplu pe TPU, eu nu pot sa inteleg 'perseverenta' unor useri (si aici ma refer strict la o 'doamna') care intra de ani de zile, zi de zi, raspunde cum doreste de cele mai multe ori nefolositor sau cu aroganta, raspunde la cantitate, cred ca singura care are 100 de raspunsuri zilnic!
De parca aceasta ii este meseria...sa intre pe TPU fara sa lipseasca vreodata, ca nu cumva sa primeasca apsent nemotivat!
Si desi nu aduce nimic acestei comunitati, continua sa persevereze in a intra aici si in a isi etala cunostintele false si aroganta!
Iata un exemplu de "perseverenta", staruinta care este fara folos!

este adevarat in ceea ce ma priveste si eu sunt perseverent in a intra pe TPU, dar eu am facut pauza ani de zile, perseverenta mea se masoara in 2 luni de zile de cand sunt activ aici, pe cand ea este "perseverenta" de vreo 8 ani de zilewinking

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Pentru că e mai ușor să câștigi ceva decât să menții acel lucru pe termen lung. Poate din cauza comodității sau disconfortului creat de anumite circumstanțe.

| Confuzul9din10 explică (pentru Simpatic):

Înainte o făceam cu mare pasiune asta înainte de pandemie și de atunci nimic în ce consta efectiv din ce vreau sa fac (în afara de munca) nu îmi vine sa fac mi se pare foarte greu deși înainte nu era atât de greu (învățat - vreau sa dau la facultate, hobby uri, curățenia) nici măcar nu mai fac ce făceam înainte și îmi erau obiceiuri. Nu înțeleg de ce. Am fost la psiholog mi-a zis ca înseamnă că nu vreau cu adevărat dar atunci dacă nu vreau cu adevărat de ce ma stresez și îmi pasa ca nu mai fac ce nu făceam, efectiv sa accept schimbarea și sa renunț la ce voiam sa fac?

Întrebări similare