Dimpotriva, nu este pusa nici un fel de persiune, asta este doar in capusorul unora care-s disperati sau speriati ca nu vor fi capabili sa-si faca prieteni, dar marea majoritate sunt chiar relaxati si bine dispusi, ca la 17-18 ani sunt inca adolescenti, deci liberi sa zburde, sa se joace, sa aiba prietenii si realtii acte vor.
Nu stiu cati anisori ai, dar este evident ca nu prea multi, de aceea faci aceste genearlizari fara sens si total ireale.
Eu aud asta zilnic de la mama? şi nu îmi pasă, fiecare trebuie să ne facem o relație când chiar ne simțim pregătiți. Presiunea este pusă din cauza că asta se promovează ca şi cum lumea uită de ce simte cineva şi că trebuie neapărat să aibă relație, dacă nu înseamnă că e ceva în neregulă, evident ceva aiurea.
De obicei adolescentii / oamenii retrasi sau cu o viata sociala saraca sunt cei care nu isi fac relatii romantice. Rar sunt oameni activi social, care nu au avut sau nu au relatie. Adesea acesti oameni se plang de aceasta presiune, cu pretextul ca nu o vor sau ca nu le pasa, dar in realitate, inauntrul lor, crezi ca nu ar vrea si ei sa aiba o persoana draga in preajma lor?
Hai sa nu ne mai ascundem sentimentele si sa dam cartile pe fata. Toti cei care sunteti singuri acum, majoritatea dintre voi, nu sunteti activi social.
Spun asta pentru ca am fost si eu in zona aia. Doar ca am avut decenta sa nu dau vina pe presiunea sociala si sa-mi accept conditia. Ca in realitate, nimeni nu iti pune pistolul la tampla sa te insori. Tu singur iti creezi aceasta presiune.