Sunt curious astia care au dat raspunsuri pana acum, daca ei au facut ceva in viata. Gen, sa faca bani pe bune.
Mie cel putin, aproape toata informatia invatata la scoala dupa clasa a 4-a mi s-a parut extrem de prost structurata, si inutila. Poti invata mult mai mult si bine de acasa, pe cont propriu, fara sa te duci la scoala.
Ca sa te faca om, sa te faca cineva in viata! Mai tarziu o sa-i multumesti! Vrei nu vrei, trebuie sa mergi sa-ti faci scoala.
Ca oamenii sa nu fie asa prosti ca tine. Cei de seama ta ar trebui sa fie exterminati, cresteti procesele de oameni inculti
Deci tu erai un mare fan al scolii, cand erai mic? Iti facea placere sa te duci la scoala, sa iti faci toate temele, etc?
Toate temele nu, majoritatea da
Si e o diferenta intre a iti place sa faci temele si sa intelegi rolul educatiei
Rolul educatiei e unul, scoala e alta.
Cum zicea Mark Twain: I've never let my school interfere with my education.
Nu toată lumea o urăşte. Nu toată lumea o iubeşte. N-ai, sincer, ce să iubeşti la o şcoală. Felul în care se predă este execrabil. Dar, totuşi, şcolile au rolul lor în educarea oamenilor.
Da da da... teorii ale conspiratiei legate de scoala.
Pana nu o sa fim toti vreun Mr Miyagi, vreun Mark Twain sau vreun Bill Gates scoala e cea care ne educa stiintific, economic, cultural samd. Daca tu nu vrei sa iti trimiti la scoala copii nu te opreste nimeni, daca tu vrei sa fii intr-o zi sa fii operat de un medic care a invatat singur acasa si caruia nu ii placea sa studieze e tot treaba ta, daca tu vrei intr-o zi sa iti ofere un medicament un chimist care a invatat de pe net niste formule e iar treaba ta.
Sa fim realisti totusi si sa lasam la o parte gandirea flower power
Eu nu am zis ca nu o s-mi trimit copiii la scoala, dar nici nu o sa am asteptari nerealiste, ca o sa iubeasca scoala. Eu nu am iubit-o de loc, si stii tu cu milionul ala de dolari de care nu uiti