Este si normal sa faceti probleme grele la scoala ca sa fiti pregatiti pentru evaluare nationala si din acest motiv lucrati atat de mult si teste. Oricum trebuie tu sa lucrezi la tine acasa probleme si teste(mate si romana).Nu este adevarat ca la simulare se dau lucruri mai grele ca la examen.Eu anul trecut am dat E.N si s-a intamplat ca evaluarea sa aiba un grad de dificultate mai redus dar cam la fel ca la simulare(avea un nivel de greutate algebra de la E.N ca cea de la simulari-din punctul meu de vedere redus iar la geometrie mereu vor exista punctele C care vor fi cele mai grele".Eu iti recomand sa lucrezi cat mai mult acasa si la mate si la romana si sa o lasi mai moale cu celelalte materii deoarece cel mai mult la media de admitere conteaza examenul. Oricum iti recomand sa lucrezi cat mai multe teste si sa nu mergi pe ideea ca"hai ca nu mai lucrez nimic daca am luat nota mare in simulare pentru ca sigur voi lua nota mare in E.N"deoarece este o perioada destul de mare intre ea si simulare si sunt sanse sa nu mai fi atat de stapan pe problemele din unele lectii si iti v lua mai mult sa le faci si trebuie sa repeti permanent formulele care vor aparea la matematica.Trage tare la geometrie deoarece e baza algebra am invatat-o usor deoarece nu e asa de complicat.Te -ai hotarat ce profil vrei sa urmezi?
Vreau profil real, dar nu sunt sigur daca la stiintele naturii sau mate-info
Mate info mai bine. La stiinte trebuie să fii bun la chimie
Frate,daca vrei sa te faci medic trebuie sa te hotarasti pe ce profil vrei sa dai.Pe Stiinte nu prea mai ai alte optiuni daca nu iti mai place si vrei sa ai alta meserie.In schimb pe Mate info ai mai multe meserii din care sa alegi daca vrei sa te schimbi inclusiv doctor.Indiferent pe ce profil intri atata timp cat vrei sa fii doctor trebuie sa fi bun la biologie si la chimie.Eu imi recomand anul asta chiar daca ai E.N. sa tragi tare la chimie deoarece este materia ta de baza iar biologie este usoara din punctul meu de vedere si o inveti din mers si ar fi bine sa inveti si la fizica.Eu iti zic toate acestea deoarece eu sunt a9a profilul Mate info si am pe unii care sunt genii la mate, info si fizica, unii informatica practicand-o inca de la generala si restul care sunt foarte buni si mi-a picat destul de greu eu avand la niste colegi slabuti.
Si la ce liceu ai luat? Cu ce medie?
Chiar imi doresc sa intreb pe cineva de clasa a 9-a sfaturi pentru admiterea la liceu.
Anonimul35 întreabă: