| romeo78 a întrebat:

De ce fug tinerii de acasa?
De ce fug de responsabilitatea de adiscuta cu parintii sau psihologul scolii?
De ce nu constientizeaza ca fuga nu rezolva nimic?
De ce nu se gandesc prin ceea ce trec parintii?

Răspuns Câştigător
| ღEυCαρѕυηαTυAηαηαѕ a răspuns:

Bună!

De ce fug ținerii de acasă? Bună întrebare! Fug din cauza relației dintre copil/părinte. Părintele ori prea violent ori prea nepăsător iar copilul își dorește din în ce în ce mai multă libertate dar părintele nu îi da acest lucru deoarece crede că este prea mic. Adevărat îți spun că în ziua de azi știu prieteni care la 15 ani nu au voie să iasă deloc în oraș (decât odată în Paște ) alături de o soră/frate mai mare... ( și nu fiindcă nu are încredere în el ci pentru că părintele când era de vârstă copilului el nu a făcut acest lucru. Să îți dau un mic exemplu : De ceva timp o tot băț la cap pe mamă să mă lasse să folosesc mai mult machiajul (am 15 ani) și ea îmi spune : ''ai înnebunit, la vârstă ta nu știam ce e aia, sau îmi luăm o mamă de bătaie de nu vedeam''. asta urăsc eu la părinții că ne ia cu chestii că pe timpul lui Ceaușescu era anormal acest lucru dar acum trăim în alte vremuri, anul 2014! Ținerii( mă aflu în categorie) sunt copii normali că orice om. daaca pleacă de acasă asta nu înseamnă că sunt NEBUNI, înseamnă că duc lipsă de ceva! Poate IUBIRE, poate LIBERTATE, sau se simț atât de singuri încât ar preferă să moară! Adolescenții la vârstă de 13-18 ani nu discută cu părinții deoarece : ori le este jenă, ori le este teamă, ori vor să sufere în singurătate.

Ei nu conștientizează deoarece:
- ținerii cred că dacă fug de acasă, părinții lor o să-și facă griji și o să fie mult mai iubiți, dar ( din contra o să fie mai multă violentă )
-am avut momente în care și eu am vrut să plec de acasă din cauza mamei mele dar m-am gândit la soră mea, la tatăl meu care este bonlav și m-am gândit că nu rezolv aboslut nimic decât o papară de nu se poate!
- adolescenții nu se gândesc prin ceea ce trec părinții deoarece : se gândesc prin ceea ce au trecut ei și nu le mai păsa de nimeni, de nimic decât de ei ( doar în moimentul ăla de SUPĂRARE).

Cam atât am avut de zis.

7 răspunsuri:
| Dariusuu a răspuns:

Te-ai gândit vreodată că fug pentru că asta e singura soluție?
De ce ai vrea să stai acasă cu părinți care mereu sunt violenți, reci, și alcoolici că asta nu înțeleg.
În cazul ăsta ar trebui să apeleze la protecția copilului știu.
Dar dacă o luăm și invers există tineri care vor să experimenteze senzații noi așa că fug de acasă doar pentru o aventură care le pot fi fatală de cele mai multe ori.

O zi frumoasă îți doresc.

| romeo78 explică (pentru Dariusuu):

Vezi asa pun toti problema: de ce?
Dar de luptat de ce nu se lupta nimeni pentru drepturile acestor copii?
Cand a fost cazul cu baiatul omorat de caini, toti bucurstenii au iesit sa strige sa nu fie eutanasiati cainii.
Cand e vorba de copii, nimeni nu iasa in strada sa se schimbe legiile.
Stii ca pana la gradul 4 de rudenie trebuie sa apeleze autoritatile legale pentru a putea lua dintr-o familie un copil abuzat sau abandonat?
Face cineva ceva?
Nimeni, nimic!
Rusine!

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Asa cum a zis si Butterfly exista 2 variante:
fie acestia vor sa experimenteze senzatii tari, sa se distreze -fara sa isi dea seama ce consecinte pot avea aceste lucruri...
fie acestia sunt maltratati de catre familie
http://www.youtube.com/watch?v=SssTHxQS7q0
Daca asta se intampla in cadrul familial atunci CUM ar putea acesti copii sa discute cu familia lor?!

| ღEυCαρѕυηαTυAηαηαѕ a răspuns (pentru romeo78):

Probabil că ești tata și ți s-a întâmplat ceva îngrozitor cu fiică/băiatul tău. Mult Succes.

| positivity a răspuns:

Societatea distruge relațiile dintre părinte-copil, distruge omenirea. Majoritatea fug de acasă din cauza faptului că aceștia se cred mai superiori decât proprii părinți, consideră că știu destule lucruri încât să poată supraviețui într-o lume așa sălbatică. Vor distracție, și ar face orice pentru ea.
Totul este greșit, și nimeni nu face nimic.
Societatea ne învață să judecăm oamenii după copertă, ne manipulează lăsându-ne să credem că deținem controlul asupra noastră.
Responsabilitatea este deja un subiect uitat. Majoritatea tinerilor nu sunt responsabili. De ce ar fi? Oricum mereu cineva le va rezolva problemele. Lumea deja este greșită, se mai poate remedia ceva? Ar fi posibil, însă nimeni nu vrea să schimbe ceva. Nimeni nu se bagă, nimeni nu luptă pentru dreptate.
De ce te miră faptul că tinerii din ziua de azi sunt așa cum sunt? Când vezi la TV numai vedete de doi bani, când vezi că oamenii vor numai bani, alcool, tutun, femei, nu te surprinde nimic. Ce să învețe tinerii de la așa oameni? Nimic, doar aspecte negative.

| NuMaCheamaNicicum a răspuns:

Buna seara.
Nu am trecut prin asta,nu as fugi. Oricat de greu mi-ar fi,mai bine stau acasa in singuratatea mea, decat sa merg in Lume si sa nu stiu ce e cu mine.Dar cred ca va pot raspunde la intrebare, fara ezitate.

Noi, am ajuns oarecum deja in perioada de adolenscenta, cand avem intr-adevar nevoie de parinti ..sa ne asculte,sa ne ofere sfaturi,sa ne ofere ajutor si chiar sa ne indemne spre bine,dar nu certandu-ne,cum fac majoritatea parintilor.
Eu cu parintii am o relatie cat de cat buna. Nu stau foarte mult cu ei,deoarece muncesc mult pentru noi.Ii cred,dar acum sincer: CU CE NE VOR AJUTA BANII? Banii nu au valoare,mai bine ne-ar asculta mai mult, decat sa stea de dimineata pana seara pentru a ne face noua nazurile.
Intr-adevar, avem nevoie de bani pentru mancare, igiena, intretinere ...si chestii de genu' dar iubirea sufleteasca unde este? Mereu cand se intampla ceva, mama spune "dar eu ti-am oferit conditii..ai tot ce iti trebuie!".Da,am! Dar te vreau si eu mai mult acasa. Sunt la varsta cand am nevoie de parintii mei, mai mlut ca oricand.

Acum, ajung la ultima intrebare.
Eu ii inteleg, ma gandesc la ei. Inteleg ca ei pentru noi muncesc, pentru a reusi sa ne tina la scoala/facultate. Ii iubesc enorm pentru asta.Nu stiu daca ei stiu,dar incerc sa le-o demonstrez,nu sa le o zic.
Stiu ca nu toti copiii stiu prin ce trec parintii lor, dar stiu si ca daca ar sti, nu ar fi chiar asa. Ma uit la unii care le cer bani parintilor pentru haine/bautura/tigari. Nu ii inteleg. Eu daca vreau sa imi cumpar ceva, o zic umil, fac teme pentru altii contra cost, sau rabd de foame la scoala.Parintii mi-ar da, sunt sigura, dar ce rost are sa le mai cer? NU e detul ca au datorii si alte chestii?
In fine..Cam asta este ideea.
Nu stau mult cu ei, dar nici cand stau nu ii stresez. De fugit, nu as fugi.Nu stiu altii de ce o fac..nu se gandesc la iubirea parintilor fata de ei sau....nu stiu sad

Imi pare rau... O seara placuta!

| Dariusuu a răspuns (pentru romeo78):

Sunt multe probleme ce ar trebui rezolvate în România dar dacă suntem conduși de persoane care se gândesc doar la ei și sunt mulțumiți cu salariu pe care îl au ar trebui să ne acceptăm soarta.
De la ceva vreme am rezolvat că în România trebuie să moară câteva persoane pentru a schimba ceva.

E trist, suntem conduși de niște roboți, nimic mai mult.