| WolfgangKreutzfeldt a întrebat:

De ce generatiile din ziua de azi sunt asa sensibile?

4 răspunsuri:
| GabiDumitrescu a răspuns:

Panselute! Political corectness. Ciclul ala al istoriei. A fost bine, a fost rau, acum e iarasi prea bine inainte sa fie cu adevarat rau din nou. S-ar cam putea sa fie ultimul rau, dealtfel. Dupa aia o sa ne jucam Fallout in viata reala... aia care nu avem norocul sa o mierlim din scurt, desigur.

| FanLenghelianPăstăMedie a răspuns:

Nu cred ca asta e ceva nou oameni sensibili au fost si vor mai fi.
Depinde acum, nu toti sunt la fel si nu toti au crescut la fel.
Nici macar fratii nu se aseamana intre ei in totalitate.
Poate suntem tentati sa spunem asta ca acum cica depresia e boala secolului si multi copii nu prea au habar de anumite lucruri din diverse domenii.
S ar datora faptul asta din cauza sistemului scolar sau din ce mai aud sau vad pe acasa.
Cazuri sunt multe.

| GabiDumitrescu a răspuns (pentru FanLenghelianPăstăMedie):

Da breh, e ok sa fii sensibil. Dar nu ma apuc sa chem salvarea daca m-am zgiriat la un deget. Cam asta e nebunia acum cu sensibilitatea. Vezi si nebuneala de la americani cu blm si metoo. Le apuca acum si la noi pe toate. Pe de o parte bubuie netul de romance cu chestii intr-o-bagate in orificii, pe de alta parte, inviti una frumos si politicos la o cafea si se ofenseaza si rage ca vezi dom'le, diverse. Nici asa, dar nici altfel. Se cam duce naibii calea de mijloc si raminem doar cu extremele. P.S. Nu are nici o legatura cu depresia. Depresia e ceva personal. Depresia ar trebui sa te faca sensibil cu propria persoana, nu combativ/agresiv privind cei din jur. Pai pana mea, daca eu nu sunt multumit cu nspe chestii din propria viata care tin de mine, de ce naiba m-as ofensa daca unul imi zice ca am mecla de poponar, pedofil, ca sunt aragaz cu patru ochi, prost, sau alt epitet? De ce m-as ofensa daca una grasa/urita/pur si simplu pe cu totul alta planeta fata de mine imi face avansuri sau bate apropouri? E mai usor sa te dai lovit decat sa iti vezi de treaba, aparent...

| FilosofulDepresiv2022 a răspuns:

Conditiile de viata s-au imbunatatit si standardele noastre de viata au devenit mai mari! De-asta!