| Hotmama12 a întrebat:

De ce minte un om?
Ma intreb de mult asta. Am o colega care face din tantar armasar din orice. La inceput o credeam ca nu stiam cum stau lucrurile, dar acum stiu cand minte. Cum ar trebui sa-i spun mai frumos sa nu o jignesc?

Răspuns Câştigător
| IIIIIIIIIIIII a răspuns:

Cunosc si eu astfel de persoane, care schimba prietenii ca pe sosetelaughing.
Pai daca unor oameni le spune o varianta si altora le spune alta varianta, inseamna ca vrea sa scape de oamenii carora nu le spune adevarul, ori poate nu vrea sa fie si acei oameni prezenti undeva unde merge si ea. thinking
Nu stiu ce sa zic, eu as discuta cu ea si i-as zice ceva de genul "Uite, doar pentru ca am fost prietene bune si acum nu mai suntem, nu inseamna ca trebuie sa spui lucuri despre mine, sa ma barfesti si sa minti. Eu sunt aceeasi persoana careia mai demult ii ziceai "cea mai buna prietena", persoana care s-a schimbat esti tu. Prietenia si increderea mea ai pierdut-o deja, iar eu nu ma voi intoarce la tine, dar iti dau un sfat: fii mai atenta la ceea ce spui si fii mai onesta, pentru ca risti sa pierzi si ceilalti oameni din viata ta, asa cum m-ai pierdut si pe mine. Daca minti in continuare oamenii nu vei face altceva decat sa ii ranesti si sa-i faci sa plece de langa tine. Asa ca te sfatuiesc sa iti schimbi atitudinea, spre binele tau. Daca nu, toata lumea te va stii drept o mincinoasa prefacuta. Acum e decizia ta daca imi urmezi sfatul sau nu. Eu doar te-am atentionat.
S-ar putea sa para ca nu baga in seama ceea ce ii spui, dar sa stii ca in interiorul ei se va gandi un timp la ce i-ai spus.
P.S.: Atunci cand cineva te barfeste, in niciun caz sa nu o barfesti si tu. Pentru ca apoi va inventa diferite povesti despre tine si nu va mai inceta. Cel mai bine este sa nu bagi in seama. Daca ai prieteni adevarti, ei te vor crede pe tine, si nu ce spune altcineva despre tine.
Bafta! >big grin

6 răspunsuri:
| Lady.Love a răspuns:

Buna!
Si eu ma intreb asta de multe ori... Daca afli raspunsul, anunta-ma si pe mine.
Sa-i spui sa renunte la obiceiul asta de a minti, pentru simplul fapt ca tu esti sincera. Tre sa-i explici ca nu-i credibila si ca-ti dai seama de fiecare data cand scapa o minciuna.

| IIIIIIIIIIIII a răspuns:

Pai probabil ca nu are incredere in propria persoana, ii e frica ca daca spune adevarul despre ea va fi respinsa de ceilalti.
Tu trebuie sa ii spui ca ai observat ca in ultimul timp nu spune tocmai adevarul, dar nu trebuie sa ii fie rusine sa spuna ceea ce simte/face/gandeste, pentru ca ii esti prietena si ii esti alaturi orice ar fi. Asa va prinde curaj si incredere in sine.
Daca nu esti prietena atat de buna cu ea incat sa-i spui aceste lucuri, spune-i ca ti se pare ca de ceva timp ascunde adevarul si ca ar trebui sa nu mai faca acest lucru, pentru ca este o persoana minunata si prietenii sai ii vor fi alaturi orice ar fi si nu trebuie sa minta.
Daca nu, fa o combinatie intre acestea doua.laughing
Din cate ai spus, nu cred ca este o fata care sa minta in sensul ca te barfeste, nu? Daca e asa, spune-mi, ca iti spun eu c etrebuie sa-i zici ca sa scapi de ea ca am avut si eu de a face cu astfel de persoane. big grin
Bafta!

| Hotmama12 explică (pentru IIIIIIIIIIIII):

Deci este cam asa: daca suntem 3 persoane, atunci la fiecare ne zice alta varianta, si nu stiu care sa mai cred.
De barfit am auzit de la alte persoane ca spune lucruri nu tocmai dragute despre mine. Dar eu sunt o persoana care iarta, dar am totusi si eu o limita.
Am fost cele mai bune prietene (acum nu mai e asa ca si cum era), dar mereu, orice faceam, ea stia mai bine cum trebuia facut. Nu ma suparam, chiar apreciam ca incearca sa ma ajute, dar ma corecta si se contrazicea cu mine in domenii in care stiu ca sunt mai buna si a recunoscut si ea asta.
Am incercat sa aflu daca o deranjeaza ceva la mine si nu am aflat nimic. Am incercat sa vorbesc cu ea, dar intre timp si-a facut o alta prietena pe care inainte o facea in toate felurile. Nu mai vreau prietenia ei pentru ca nu mai simt ca mi-ar oferi una.

| IIIIIIIIIIIII a răspuns (pentru Hotmama12):

Multumesc pentru funda!
Sper ca te-am ajutat! >big grin

| Hotmama12 explică (pentru IIIIIIIIIIIII):

Da, multumesc. Ceea ce ai spus, m-a facut sa cred ca nu doar eu trebuie sa fiu cea care iarta...de aici ma descurc. Merci happy

| IIIIIIIIIIIII a răspuns (pentru Hotmama12):

Cu placerebig grin
Daca mai ai nevoie de ceva poti sa-mi spui! happy