Daca iesi afara doar cat mergi la scoala si inapoi nu e de ajuns, ai somnolenta cand stai tot timpul in casa, trebuie sa te misti mai ales iarna cand activitatea corpului scade odata cu apusul soarelui la orele 17-18.
Sfaturi? mergi la oftlamolog pentru ochi.
cat despre trezit, nu mai alterna orele asa mult. Trezeste te constant la aceeasi ora si fa-ti un program de somn regulat
Incearca sa consumi mai multa apa si sucuri mai putine!
Incearca sa te pui la somn la 10, maxim 10:30, dupa cateva zile vei vedea ca nu vei mai putea dormi atat de mult, dar tine-te strict de acest program! Chiar daca nu poti sa adormi culcate iar dupa cateva zile corpul se va obisnui si apoi vei putea dormi, asa vei scapa si de durerile de ochi! Ai ochii mereu obositi, nu consumi apa cat ar trebui de aceea ai starea asta!
Nu știu dacă e de la apa, beau câte un pahar sau chiar doua foarte des. Am fost și la oftalmolog, am purtat ochelari de vedere timp de doi ani, i-am zis ca am ochii uscați, deci cu ochelarii îi aveam și mai uscați de cât ii am acum, mi-a spus ca ii simit uscați de la ochelari, ca nu mai am nevoie de ei, nu îi mai port de 3-4 luni cred, și tot ii simt uscați și obosiți, bine nu în halul cum ii simțeam când aveam ochelarii, dar tot e enervant. Se simte ca și cum am nisip în ochi și mă deranjează de mor. Nu ma dor, dar simt mereu nevoia sa am ochii umezi. În acestii ani în care am purtat ochelari doctorul mi- a recomandat sa îmi pun niște picături în ochi dacă îi simt uscați, pentru o perioada scurta de timp. Iar acum nu știu dacă sa mai i-au, chiar dacă nu mai port, mi-e să nu îmi afecteze ochii.
Pai atunci nu-ti mai ramane decat sa te culci devreme si sa stai mai putin cu ochii prin monitoare/ecrane=asta e foarte important! Eu tot cred ca ai ochii obositi de aceea te dor asa...
Incearca vreo 2 saptamani iar daca nu va da rezultate atunci m-am inselat si poti incerca si altele...
Iar inainte de culcare foloseste acele picaturi pentru ochi, alea nu dauneaza cu nimic!