Eu m-am lasat de doctorat cand mai aveam un an pentru ca nu mai faceam fata si cu job-ul si cu cercetarea. Deci...da. Am renuntat la scoala pentru job..nici nu imi pare rau si nici nu regret.
Marea majoritate a tinerilor ce renunta la scoala sunt proveniti din familii cu o stare materiala si sociala precara.
Vor sa castige bani cat mai repede, vor sa fie independenti si in sinea lor cred ca scapa de o povara si sa isi depaseasca conditia.
Sunt si cazuri exceptionale cand unii ajung si se realizeaza exceptional si fara scoala dar aceste cazuri sunt atat de rare precum trifoiul cu 4 foi.
Sunt la master în primul an și de curând m-am și angajat și mă gândesc serios să renunț la master.
De ce?
pentru că în perioada cât mi-am căutat job mi-am dat seama cât de inutil mi-e masteru.
Facultatea nu te ajută cu aproape nimic, cel puțin în domeniu meu doar mi-a asigurat o diplomă de licență care să dea bine la CV
dacă masterul o să-mi pună probleme în ideea în care trebuie să mă chinui la job pentru el sau să am ceartă cu profesorii să mă pună să recontractez materii pentru că m-am nimerit să fiu la muncă în programul de cursuri : i m out. De ce să renunț la un job chiar ok pentru un studiu în plus care oricum nu face cât experiența profesională la un job în domeniu tău?
Dacă știam cât e de inutil masteru mă înscriam la cel mai ușor posibil.
Dar sunt lucruri pe care le înveți pe pielea ta.
Sunt prea disperați să aibă banul lor și nu au răbdare și plăcere pentru învățat dar exista o vorba toate la timpul lor, de muncă o sa se sature însă școală o făci doar o data.
Sau poate sunt prea disperați sa mănânce...
Nu sunt toti. Dar cei care fac asta nu isi dau seama ca mai usor este sa tii un stilou in mana decat o lopata. Dar unii prefera lopata.
Pentru ca nu vor sa mai piardă timp și sa înceapă mai devreme ceva ce oricum o sa facă peste câțiva ani.
Pentru ca nu le place (ceea ce nu e ceva rau, la scoala mai mult pierzi timpul, stai 6 ore pe zi sa iti dicteze profesorii ceva ce poti invata singur seara inainte de culcare)
Pentru ca nu am posibilitate/nu are cine sa ii intretina
anonim_4396 întreabă:
SakuraRebeca întreabă: