| Volkmar a întrebat:

"De ce va place sa credeti in legende?" cel mai bun raspuns primeste funda.

Răspuns Câştigător
| angel09 a răspuns:

Buna! Mie imi plac legendele pentru ca realitatea e prea greu de suportat si atunci ma compensez cu gandul ca odata lumea chiar era mai buna, ca oamenii nu se dusmaneau ca azi si nu exista atata durere si dezamagire.

5 răspunsuri:
| spike625 a răspuns:

Pentru ca orice poveste are un sambure de adevar

| Chauderitza a răspuns:

O legendă (din latină legenda înseamnă „lucruri de citit") ea este o povestire fantastică cu elemente istorice reale transmisă prin forma orală. Legendele combină fapte reale cu întâmplări imaginare, atât cele posibile cât și cele complet ireale. Ele au servit de obicei pentru a explica geneza sau producerea unor fenomene sau evenimente. legenda este o naratiune populara in proza sau in versuri in care realitatea si fictiunea se impletesc.IN legenda se explica originea unor fiinte plante sau animale desfasurarea unor momente istorice sau faptele unor eroi.

Satul Zberoaia este cel mai frumos sat din Moldova. El este un sat civilizat. Dar sarac, toti locuitorii sunt destepti si cinstiti. IUBESC SATUL ACESTA. DUPA UN LOCUITOR.
Deoarece fiecare legenda, are un adevar

| Alina_9592 a răspuns:

Pentru ca orce legenda are si un adevar. acel adevar poate putin deformat.cu ajutorul legendelor s-a format istoria. gandeste-te, ce scrie intr-o carte de istorie este exact ceea ce s-a intamplat in trecut in batalii si tot ce au spus si facut atunci pe moment(gesturi, mimica, cuvinte redate exact). iti raspunde eu.NU! legendele au un mister si sunt mult mai captivante decat textele exacte. spune-mi tu mie. nu ai prefera mai mult sa ai in loc de o ora de mate la scoala o ora in care sa-ti spuna cineva exemplu:profu de istorie, chesti interesante din batali(nu sa te puna si sa scrii) doar sa-ti povesteasca cum erau imbracati, cum se luptau, cine ajungea sa devina luptator, cine avea onoarea sa mearga cu regele, ce fel de fete erau atunci, cum se imbracau, ce subiecte de discutii aveau, ce jocuri de societate. orce text luat dintr-o carte de istorie si povestit cu mai mult interes si cu mai multe chestii captivante pentru copii, suna altfel. fa-ti comparatia singur/singura, cum ar suna o lectie despre lupta dintre decebal si traian spusa de profu de istorie si aceeasi lectie spusa de tine, dar cu ceva argumente/descrieri de la tine.(ex: si decebal cand il vazu pe traian pe deal isi dadu pantaloni jos si-ii arata fundul... spunandu-i "ca in veci vecilor tara asta nu va fi a lui")eee? cum suna. mult mai interesant asa si mult mai comiclaughing...te-ar asculta cu multa placere pe tine decat profu de istorie. sper ca te-am ajutat! funda?

| Volkmar explică (pentru Chauderitza):

Wikipedia...

| Chauderitza a răspuns (pentru Volkmar):

Wikipedia.
Daa,wikipedia.
Am dat si un raspuns al meu mai jos :*.