| Nemessys a întrebat:

De ce varsta de 18 ani este considerata ca si cum ar fi varsta in care nu ti se mai dezolta corpul sau mintea?
Nu inteleg de ce multi confunda treaba asta. De ce zic ca numai pana la 18 ani cresti in inaltime cand de fapt nu este adevarat (cel putin in cazul baietilor)
Sau ca de la 18 ani in sus ai voie sa faci sex ca na. cica atunci ti s-au dezolvat complet organele.
De la 18 ani ai poti sa ai o relatie. Daca ai mai putin esti imatur. Da pe naiba. sunt o groaza de persoane sub 18 care sunt foarte mature la minte si care pot avea o relatie serioasa si de foarte lunga durata.
Dupa parerea mea, 18 ani este momentul in care devii matur din punct de vedere al varstei si ca ai mai multe drepturi dar si indatoriri. atat... nu al mentalitatii si nu are nicio legatura cu organismul ca si cum atunci te opresti din crescut sau ca in urma cu o zi, jucaria nu iti era pregatita de,, friki", dar acum iti este. straight face Sau ca la 17 ani nu erai,, pregatit" de o relatie dar la 18 esti. Sau ca cei de 15-16 sunt prea mici pentru o relatie. Mhm. sunt convins ca exista copii de 15-16 care poate sa intretina mai bine o relatie decat unii de 20+...

23 răspunsuri:
| T0T a răspuns:

E o diferență. Creierul se dezvoltă, experiențele de viață de acumulează. Crede-mă că știu ce zic și că de-a lungul vieții mele am văzut cum persoane de 14-15-16 ani nu erau destul de mature pentru o relație. De asemenea nu au maturitatea să își ia anumite decizii. Cu toții ne dezvoltăm, chiar dacă în alt ritm. Chiar și așa unii la o vârstă sunt mai maturi ca alții însă asta nu înseamnă că ei nu se vor dezvolta în continuare. De la o vârstă nu ai discernământ și asta e dovedit, nu că ți-o spun eu. S-a căutat deci o vârstă optimă pentru asta. Așa cum nu poți avea pretenția de la un copil de 5-6 ani să nu bage în gură tot ce e pe jos, așa nu poți avea pretenția nici de la un copil de 14-15 ani să se întrețină singur sau să răspundă legal ca un adult.

| Nemessys explică (pentru T0T):

Faza este ca unii nici dupa 18 ani nu au mentalitatea necesara. Unii fac rost de ea chiar si inainte de 18 ani, cum as fi eu, altii dupa 18 ani, altii niciodata. happy

| T0T a răspuns (pentru Nemessys):

Păi da, însă dacă le iei la unii drepturile pe care alții le au va ieși scandal. Mai ales că se pot face abuzuri.

Ok. cat despre dezvoltarea organismului?

Adică?

| Bacemi a răspuns:

Nu recomand sexul prea devreme pentru că poți ajunge să fii un sloi de gheață. Viața ți se va axa apoi doar pe practicalitate. Se prea poate să poți gestiona anumite situații mental la o vârstă fragedă, să depășești obstacolele care apar. Dar totul vine cu un preț. Și vei pierde din vedere niște aspecte ale vieții la care nu te mai poți întoarce. Nu vei mai putea trăi la 20 de ani relația și mai ales viața pe care o puteai avea la 14. Sau pe cea de 18 la 25 - 30. Se schimbă prioritățile și viziunea asupra vieții. Sufletul tău va tânji după ce putea fi dar nu a fost trăi dar mintea va spune că e în zadar acum, că trebuie să te mulțumești cu ce poți primi acum. Ori o astfel de viață e sfâșietoare din punct de vedere al sentimentelor. Vei putea realiza foarte multe lucruri. Dar nu vei mai găsi sensul vieții. Vei face totul robotic și va trebui să faci eforturi considerabile să regăsești entuziasmul fericirilor gratuite.

| Nemessys explică (pentru Bacemi):

Chiar crezi ca am de gand sa fac asta? A fost doar un exemplu. Oricum. care ar fi diferanta daca o faci la 17 si nu la 18? straight face

De exemplu cu cresterea inaltimii la baieti. Multi cred ca dupa 18 ani nu mai cresti. -_-

Aaa da...Eh nu avem toți organismul la fel. Eu am citit că se stopează creșterea pe la 21.

Asa este. Insa culmea e ca, daca varsta in care deveneai,, matur" era de 19 sau 20 de ani, tot aceeasi chestie era. Ca baietii cresc pana la 20 de ani. straight face
Sunt si eu curios cum s-a ales varsta asta... De ce nu putea sa fie mai devreme sau mai tarziu?

| Bacemi a răspuns (pentru Nemessys):

Am vorbit la modul general. Prefer să mă exprim așa pentru că îmi e mai ușor să dau un sfat cât mai complet și pertinent (zic eu) dacă simt că pot empatiza cu o persoană și nu vorbesc vag, despre ceva ipotetic.
Pare puțin un an dar contează. Nu vorbesc acum de secunda aia de la 17 ani la 18. Unii nu sunt pregătiți, chiar dacă au impresia că sunt, nici la 20 de ani. Viața merge înainte, te adaptezi, dar o parte din tine moare pe nesimțite. Și tu nu vei ști niciodată că ai avut-o. Acesta e cazul fericit. Pentru că poți realiza și atunci e și mai crunt.

Eu cred că e vârstă destul de corectă, sau voiai să fii declarat mai repede major? Pe mine niciodată nu m-a afectat aspectul ăsta, că sunt sau nu major, nu am lăsat pe unii să mi se impună, dacă nu aveau dreptate, doar pentru că sunt ei majori și "deștepți". Chiar am un posibil amic pe la facultate ce e mai în vârstă ca mine și principalul motiv pentru care ar trebui să îi dau dreptate e că e mai mare. laughing Mi se pare o prostie maximă. Chiar și așa nu sunt mulți care se maturizează prea repede. Să zicem că pe la 15-16 mai realizezi pe ce lume te afli de obicei, după mai sunt vreo 2 ani de tranziție. Vorbesc strict de psihic căci ăla e nucleul deciziilor.

Cât despre sex, îl poți face și de la 15-16 ani dacă sunteți amândoi de acord, că am văzut că se vorbea și despre asta.

Ai drepapte.
Apropo, imi place mult cum te exprimi.

Exact. eu din cate stiu, nu afecteaza cu nimic sanatatea.
Dar nu se prea merita, deoarece, multi baieti profita de naivitatea fetelor de pe la varsta asta si mda... Oricum, daca ar fi un cuplu de 15-16 care se iubesc cu adevarat, nu ar face-o la varsta asta, ar mai avea rabdare si ar face-o mai tarziu. happy
Deci..sex din iubire de la varsta asta nu prea cred eu ca exista. laughing Oricum, nici de la 18 in sus, insa mna. ce sa si faci. happy

| Bacemi a răspuns (pentru Nemessys):

Îți mulțumesc pentru apreciere.

| Bacemi a răspuns (pentru T0T):

Întâlnesc și relicve care respiră aerul degeaba așa că de ce să te mire treaba asta la persoane cu câțiva ani mai mari. Nu știu ce fac alții cu 60 - 70 de ani când tot proști rămân.

Unii oameni MANANCA ca sa TRAIASCA
Iar altii TRAIESC pentru a MANCA.winking

| 6Anonim9 a răspuns:

Varsta asta e stabilita pentru ca majoritatea indivizilor se maturizeaza cel tarziu la acea varsta. Cum zici si tu, doar majoritatea, nu toti. Bineinteles ca ratatii care nu se maturizeaza niciodata si n-au capacitatea de a intege asta interpreteaza cum vor, ca sa li se "limpezeasca" imaginea in fata celor ca si ei.

| Nemessys explică (pentru 6Anonim9):

Eu sincer ma mir ca acum la 18 ani inca mai sunt persoane prea imature. Cum ar fi fetele de exemplu. Si aparent nu este nimic ciudat in asta. Daca vede cineva o fata de 18+ ca e,, nebuna" nu-i zice nimic si nu se mira ca e prea imatura. Deci totusi e ceva normal. Insa eu la varsta de 16 ani, aparent am de pierdut si intr-un fel e ceva,, anormal" ca sunt mult prea matur pentru varsta mea. Mai nimeni nu suporta asta + seriozitatea mea care este de un nivel exagerat de inalt (spune lumea.). happy Dar unul care tipa, care rade non-stop si mereu cu chef de caterina + un vocabular mai..., este o varianta,, mai buna". happy Mhm. straight face

Sunt si eu daca sunt parinti care le zic copiilor : maturizeaza-te!

| 6Anonim9 a răspuns (pentru Nemessys):

rolling on the floor)))))) Mi-ai amintit de fetele astea, "mai mature" decat baietii. Ba ce aiurea e. Mai ales cand se gasesc chiar ele s-o spuna.
Eu stiu sa ascund maturitatea din mine, pe care o scot la iveala exact cand e nevoie. Nu ma citeste nimeni prea usor. happy

| WithinShadows00 a răspuns:

Nu exista maturitate "din punct de vedere al varstei".
Cand o sa mai cresti si tu o sa vezi ce prostii ai zis acum.
E doar un miraj impus al societatii ca la 18 ani poti sa faci de toate.
Aia cu relatiile e cireasa de pe tort, cu aia sub 18 ani care o duc mai bine ca aia de 20+. Repet, mai cresti si vezi dupa cate #rezista din asa-zisele relatii (majoritatea 90% conturate dupa ochi frumosi si nimic mai mult).

| WithinShadows00 a răspuns:

Adevarata maturitate e cand te descurci singur in viata. Nu cand te insori, nu cand iti iei un job sau nu stai cu parintii. Asa le place multora sa creada, dar hai sa vedem cazul asta:
http://cetin.ro/tineretul-plati-noua-pensiile/
Clar contrazice toata ideea de om matur.