| Angelofdemon a întrebat:

De ceva vreme sufar de o ddepresiie foarte puternica, si nu reusesc sa trec peste. Am incercat cu ajutorul psihiatrului, psihologului dar asta nu m-a ajutat decat pe o perioada scurta. Daca exista prsoane care au trecut prin asa ceeva si ma poate ajuta. astept sfaturi.

Răspuns Câştigător
| thegatekeeper a răspuns:

M-am confruntat si inca ma confrunt cu depresia, dar in cazul meu, e vorba de ceva mai complex. Cea mai eficienta solutie s-a dovedit a fi tratamentul medicamentos recomandat de psihiatru, oricat de mult mi-ar displacea sa iau medicamente. Sigur, nu a functionat decat dupa vreo doua luni de la inceperea acestuia, dar m-a ajutat foarte mult. De asemenea, mi-am schimbat putin atitudinea, dar nu in sensul in care am incercat sa gandesc pozitiv si sa vad lumea intr-o alta lumina, pentru ca nu pot face asta, dar am acceptat ca depresia e parte din ceea ce sunt, fiindca la mine e vorba si de o personalitate depresiva/ melancolica, asa ca nu am ce sa fac in privinta aceasta. Daca doresti, ii mai poti da o sansa psihiatrului si cu rabdare, poti incerca sa urmezi un tratament cel putin 2-3 luni, pentru a observa daca te ajuta sau nu. In general, o mare parte dintre cei cu depresie nu reusesc sa scape de aceasta din prima, sub primul tratament prescris. Cat despre atitudine, nu pot decat sa iti recomand sa nu renunti, chiar daca nu gasesti nicio placere in lumea aceasta (stiu cum este, chiar am recurs la gesturi extreme in trecut din cauza asta) si sa incerci sa iti creezi un univers al tau in care sa nu fi, pe cat posibil, deranjata de nimeni, de niciun factor exterior. Cred ca exista macar o activitate care iti face placere (una constructiva/ benefica, desigur) sau chiar mai multe, pe care le poti integra in microuniversul tau. Si oricat de neagra ar parea o situatie, nu recurge la gesturi extreme, fiindca cel mai probabil, nu doresti cu adevarat sa o faci, mai exista macar o urma de speranta.

5 răspunsuri:
| SimonaSimona01 a răspuns:

Scrie tot ce simti pe o foaie, du-te undeva unde nu e nimic in jur si tipa cat poti tu de tare

| Angelofdemon explică (pentru SimonaSimona01):

E si asta o idee.

| Angelofdemon explică (pentru thegatekeeper):

Am urmat 3 tratamente in decurs de 7 luni. si isi faceau efectu o perioada foarte scurta. Si eu sunt de fel o fire melancolica dar aceasta depresie imi distrage atentia de la orice activitate.As dori sa vb pe privat daca se poate, oricum multumesc pentru sfat.

| thegatekeeper a răspuns (pentru Angelofdemon):

Cum spuneam, e destul de dificil sa gasesti tratamentul potrivit, iar unele persoane nu raspund la tratement sau raspund doar pe termen scurt. E dificil, dar nu e imposibil sa supravietuiesti cu depresia. Putem vorbi pe privat, prin mesaje pe TPU sau pe Messenger. Iti trimit adresa mea.

| 116111 TelefonulCopilului a răspuns:

Buna, Adda,

Hai sa stam de vorba. Vrem sa te ajutam sa-ti fie mai bine.
Poti primi ajutor specializat in mod gratuit.
Asociatia Telefonul Copilului poate fi partenerul tau de discutii sau poate fi prietenul tau atunci cand te confrunti cu o problema. Confidentialitatea este cuvantul cheie in relatia ta cu serviciul Telefonul Copilului, oferit de organizatia noastra.
Apelul catre 116 111 este gratuit din retelele Romtelecom si Cosmote, de luni pana duminica, in intervalul orar 08.00 – 00.00. Mai multe poti afla si la: http://www.telefonulcopilului.ro/intrebari-frecvente
Pentru ca problemele cu care te confrunti reprezinta subiecte delicate si te-ai putea simti in largul tau mai degraba in mediul online, te indrumam sa ne transmiti mesajul tau la telefonulcopilului@telefonulcopilului.ro

Asteptam sa te ajutam!