| marianalumencovici80 a întrebat:

De la o vreme adolescentul meu se comporta ciudat.De vreo doua saptamani e foarte agresiv, iritat.Cand vreau sa intru la el in camera zbiara la mine si aud din camera uneori cum da cu ceva in perete.Cand vreau sa-l sarut pe obraz ma curentez, adica ma pisca ceva.Sau il vad cum vrea sa deschida usa si o face cu frica, el spune ca se tot curenteaza de cleanta si de alte obiecte.Inainte desena portrete sau anime(cum le numeste el), iar acum are un stil ciudat de a desena. Face niste iluzii optice cumva.Adica il vad cum se uita pe foaia goala si incepe sa deseneze tot felul de ciudatenii.Cum ar fi o fata cu ochi mari si din spatele ei o mana de monstru, si multe altele, dar trebuie sa te uiti atent pentru a observa toate detaliile. Spune ca il dor ochii cand se uita la lumina si nu doarme nu ii este foame.Doar bea intr-una apa.Nu inteleg,el nu mai iese cu prietenii deloc, sta in fata blocului singur pe banca si se holbeaza la anumite lucruri. Spune ca vede totul asa de frumos si colorat.M-am intrebat daca ia droguri, dar nu am gasit nimic prin camera lui si nu are ochii rosii sau pupile dilatate.Nu am idee ce sr putea fi.Eu nu spun nimic,adica mi-e si frica sa mai comunic cu el,iar el ma intreaba dintr-odatasickce? Ii spun ca nu am zis nimic, iar el se mira, crezand ca l-am strigat.Si vorbeste foarte incet, abia mai are voce.Intr-una are tuse seaca si daca eu vorbesc normal, imi spune sa vorbesc mai incet ca e prea tare.Si orice zgomot in deranjeaza. Spune ca se urca gandaci pe el, dar nu are nimic de fapt si e foarte paranoic.Asculta intr-una muzica, dar cu toate ca spune ca il deranjeaza castile, nu le suporta in urechi spune el.Nu stiu,poate aveti vreun adolescent acasa cu probleme asemanatoare,nu am nici-o idee ce ar putea fi.El era un copil absolut normal, nu fumeaza nu bea, invata foarte bine.Dar de la o vreme a luat-o razna.Si ma ingrijoreaza faptul ca nu doarme, e mereu agitat si nu mananca, spune ca nu ii este pofta.Isi face intr-una curat in camera.Intr-una,spune ca vrea sa fie perfect.Va rog ajutati-ma cu o parere.Nu ma trimiteti la un psiholog sau alti medici,eu vreau doar o parare,ca stiu sigur ca el nu are nimic asa de la sine. Ceva a luat sau a primit de la cineva, nu stiu ce, dar asta nu e baiatul pe care il stiam.

11 răspunsuri:
| UnOmGanditor a răspuns:

Este probabil sa fi fost amenintat de cineva sau sa fi avut vreo trauma/vreun eveniment ce l-a afectat.
Psihologul il va speria deci este exclusa optiunea, ar trebui ca dumneavoastra sa incercati sa vorbiti cu el cu orice pret. Atrageti-i atentia, nu-l lasati sa scape, incercati sa pareti superioara si obtineti anumite raspunsuri.

| marianalumencovici80 explică (pentru UnOmGanditor):

Dar el nu are probleme de genul asta! Ii cunosc prietenii, profesorii il laudau si era un baiat deosebit.Nu stiu, ma tot uit prin casa, ce ar putea fi. Orice ar fi ii taie pofta de mancare si ii face sete.Ma gandesc sa nu fi luat vreo substanta dinasta de la cineva.Desi el nu e asa, nu sti la ce sa te mai astepti in ziua de azi.Nu am auzit de nimic pana acum care sa iti dea asemenea simptome, mai ales ca nu se observa din aspectul lui, ci din comportament.

| UnOmGanditor a răspuns (pentru marianalumencovici80):

V-am spus poate o trauma sau amenintari, poate sa fie cel mai cuminte si mai laudat baiat intotdeauna se gaseste un prost care n-are ce face sa se ia de tine.
Cel putin asta e parerea mea, drogurile nu au astfel de efecte ci doar efecte statice de moment dupa efect mintea se intoarce la luciditate deci exclud total sa fi luat droguri.

Astazi am gasit la el in ghiozdan ceva ce chiar nu are ce cauta in mainile unui baiat.Niste plicuri de Tantum Rosa si o lingurita. Vreau sa mentionez ca acest praf este folosit pentru spalaturi in zona intima a FEMEILOR.Dar nu l-am intrebat ce face cu ele si de ce avea o lingurita in ghiozdan.Ciudat este si faptul ca era plina cu praful ala.

Brigaela
| Brigaela a răspuns (pentru marianalumencovici80):

Tantum Rosa poate fi folosit ca drog daca este tras pe nas precum cocaina. http://www.realitatea.net/......12405.html
Este extrem de periculos, in cateva luni de folosire iti face creierii praf, ireversibil

Atunci chiar e grav, cum a zis si Brigaela pot fi folosite ca droguri.
Daca lua droguri normale nu avea asemenea efecte, insa prafurile alea nepurificate pot sa-l faca terci.
Ar trebui sa aveti o lunga discutie cu el si sa aflati in primul rand DE CE recurge la droguri.

Nu stiu ce sa spun.El nu are semne vizibile pe corp.Adica ochii lui sunt prfect normali.Si nu are praf din ala pe la nas.Nu isi sufla nasul sau alte lucruri care sa il dea de gol.El doar se comporta diferit dupa cum spuneam.

Pai omul il trage pe nas si apoi se spala. in lingurita pune praful.
N-are de ce sa-si sufle nasul ca doar nu se drogheaza cand sta acasa. Daca o facea acasa n-avea alea in ghiozdan, cel mai probabil o face ori dupa scoala ori la scoala.

Acum ca ii le-am luat a inceput sa faca crize.Nu ma asteptam la asa ceva.Cred ca are deja niste probleme grave.Si-a rupt o gramada de haine tragand de ele si a inceput sa se zgarie pe fata si pe corp.E foarte isteric si nici macar nu vrea sa recunoasca ca e de la substanta asta.Ce sa fac acum?

V-am spus trebuie sa vorbiti cu el, nu sa-l certati sau sa-i luati ce-i place pentru acum. In mintea lui se da o batalie intre omul din cauza caruia a inceput sa se drogheze si persoana sa de dinainte. Trebuie sa aflati ce l-a impins sa faca aceste lucruri si sa-l ajutati moral. daca nimic nu merge trebuie sa-l duceti la dezintoxicare si la un control medical... nu se stie ce pot sa-i faca acele substante.

| ICHBalexnunu a răspuns:

Adolescenti au schimbari foarte bruste de personalitate dar nu cred ca se aclica si la baiatu tau pentru ca face niste chesti cam ciudate si uitandu-ma si la alte raspunsuri cred ca ie vorba despre alea pe careleai gasit in ghiozdan SIGUR TANTUM ROSA au efecte halucinante imprwuna cu alcolul dar sifara.
Dal repede la un megic sau la psiholog(adica sa vina acasa sa vorbeasca cu el{cat poate}, fara sa stie ca e doctor, potisa ii spui ca ie un p. mai vechi)