| skizzoskillzblue a întrebat:

Deci am 14 ani tata si mama sunt divortati de aproximativ 7 ani, dar tata vrea sa ma i-a de aici pentru ca am prieten si el considera ca pana la 19 ani nu am ce cauta cu baieti si trebuie sa pun capul pe carte...Intrebarea mea e daca poate sa ma ia de aici?

Răspuns Câştigător
| simomih a răspuns:

Presupun ca locuiesti cu mama ta. Daca ea detine custodia si are o situatie materiala buna incat sa te poata intretine, nu te poate lua. Poate doar sa redeschida cazul, dar ar trebui sa dovedeasca ca mama ta nu te poate intretine sau ca nu este apta sa o faca. ceea ce nu este foarte usor. Tatal tau este putin cam posesiv.Nu este nimic rau in a avea un prieten.Stai linistita, totul va fi bine!happy

4 răspunsuri:
| skizzoskillzblue explică (pentru simomih):

Am uitat sa precizez ea e plecata din tara, asta ar putea influenta cu ceva?

| Bondarel99 a răspuns:

Daca tu stai cu bunica sau cu alte rude, e normal sa-si faca griji pentru tine pentru ca esti la varsta in care apar anturajele si ii e teama sa nu patesti ceva, sa nu fii influentata. Daca el vrea sa te ia la el, dpdv juridic poate sa o faca, dar mai bine vorbesti deschis cu el...

| skizzoskillzblue explică (pentru Bondarel99):

Cu el nu se prea poate vorbi deci eu am incercat sa ii zic tot ce am pe suflet si el mi-a spus sa il las cu abureli si dulcegari ca pe el nu il impresionez, el sta oricum in Germania si ar fi foarte greu sa ma obisnuiesc acolo si din punct de vedere al prietenilor si al vieti dar si din punct de vedere al scolii pentru ca eu nu stiu deloc germana..cineva mi-a spus ca daca am 14 ani pot sa decid cu cine vreau eu sa stau si nu stiu daca ii adevarat sau nu sad

| simomih a răspuns (pentru skizzoskillzblue):

Da.poate influenta faptul ca e pecata, deoarece in eventualitatea unui proces poate sustine ca esti neglijata.Ai putea sa mergi la mama ta sa locuiesti cu ea...sau poate se va intoarce ea sa se stabileasca aici.