Alocatia este o suma de bani oferita de stat parintilor pentru a le cumpara diferite chestii copiilor lor (in principiu, rechizite pentru cei scolari, lapte parf si alimente pentru cei mai mici). Nu este cazul sa o ceri sau sa ti se dea (atata timp cat ai haine, rechizite, mancare). E adevarat insa ca la varsta ta, mama ta ar trebui sa-ti dea o suma de bani, nu foarte mare pentru suc si alte chestii. Probabil in jur de 10 lei pe saptamana (sau 7 lei pe saptamana). Vorbeste cu mama ta si ofera-te ca in schimbul acestor bani sa faci ceva (de exemplu, sa pui aspiratorul o data pe saptamana si masina de spalat de cate ori e nevoie)
Dupa cum se observa nu au incredere in tine. Ajuta-i la treburile casnice si incearca sa le arati ca esti matura, responsabila si stii sa cheltuiesti banii. Poate iti vor da alocatia aceea. Oricum o primesti pana la 18 ani. Daca parintii nu au situatie financiara buna nu le cere alocatia, daca au convinge-i.
Dap e o problema,spune-i asa:mama am o varsta,toate colegele mele iau alocatia, acorda-mi si mie o sansa, si voi dovedi ca sunt de incredere.In plus vreau sa-mi acorzi si mie libertate, caci tinandu-ma in casa nu demonstreaza cami vrei binele ci ca exagerezi.Eu nu te pot intelege ca nu-s mama dar sunt tanara si am dreptul sa-mi traiesc viata.