anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Deci în întrebarea anterioară v-am povestit situația în care am iesit vinovată din cauză unei fete. Fata aia mi-a făcut multe probleme și asta m-a determinat sa scriu pe Instagram dar acum mama acelei fete a făcut scandal afară (eram eu și fata care a săvârșit aceeași faptă) mama fetei a făcut scandal.Si apoi a făcut scandal și la școală (chiar daca a fost în afara orelor). Profesoara a țipat la mine și apoi m-a făcut de ras in fata colegilor și m-a pus sa-mi cer scuze după ce a zbierat la mine.Si eu am inceput sa plâng.I-am povestit mamei și ea a început să se certe cu mama acelei fete rele și cu profesoara. Faza e că 2 fete au parat că eu am scris pe Instagram și ele acum sa prefac că nu sunt vinovate. Cum as putea ieși din încurcătură și cum aș putea să le trag la răspundere pe cele 2 fete?

Răspuns Câştigător
| Violleta2022 a răspuns:

Din pacate, cum ai scris porcarii pe Instagram, denigrand o anumita persoana, este pasibila de pedeapsa.
Zii mersii ca ai fost facut de rsuine, ca de erai majora, te puteau da si in judecata si platii pentru injuriile aduse.
Va trebuii sa inveti ca, trebuie sa raspunzi pentru fiecare actiune si jignire pe care o faci. Ca sunt repercursiunie jenante si uneori dureroase, cand faci ceva fara pic de creier.
Daca aveai bun simt, nu scriai nimic pe Instagram sau alt forum/ site de socilizarea, ci spuneai mamei si se discuta la niel de parinti.
Ai facut-o lata ins chimba, cum a fost mai urat si da, au dreptate sa fii facuta de rsuine.
Cum iesi din incurcatura?
1. stergi toate porcariile de pe Instagram sau FB
2. Mergi si iti ceri scuze/iertare de la fata respectiva si parintii ei.
3. inveti sa respecti oamenii si niciodata sa nu mai jignesti pe cineva, in nici un caz in scris, unde dovezile sunt folosibile prin tribunale, condamanandu-te singura!

3 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 explică:

Explica mai intai ce inseamna pirit. Restul am inteles. Ceva solutie generala ar fi sa te muti de acolo, sa-ti stergi acel Instagram si sa faci altul dupa ~28 zile si sa nu mai postezi asa ceva. Defaimarea e ilegala si sa zici mersi ca nu ai luat amenda.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Unde să mă mut, nu am înțeles

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru anonim_4396):

Eu nu am menționat că este acea fata