| touran a întrebat:

Deci : - la un judecator se prezinta un client. Acesta trebuie sa ii dea 14 monezi dintre care 7 sunt false si 7 adevarate. Prin 3 cantariri intr-o balanta noi trebuie sa aflam care sunt monezile false
mentionez ca cele false sunt mai usoare decat cele adevarate. E de clasa a2a, profesorii s-au chinuit jumatate de an sa o rezolve si nu au reusit. vreau sa vad daca este cineva aici care ar putea rezolva aceasta problema banala

10 răspunsuri:
| CostaMate a răspuns:

Si asta e nedumerirea ta? daca persoanele de pe TPU pot rezolva astfel de probleme? da hai sa ne pierdem vremea cu asta

| King18name a răspuns:

Esti sigur ca e de clasa a 2-a? laughing

| touran explică (pentru CostaMate):

Da ti-a pus cineva sa raspunzi? daca esti destept rezolv-o. pun pariu ca habar nu ai

| CostaMate a răspuns (pentru touran):

Sigur, banuiesc ca tu stii, dar vrand sa fii arogant ai postat aici dorind sa vezi cate persoane mai stiu raspunsul. gresesc?

Sincer nici eu nu stiu raspunsul. si nimeni nu il stie. I-am zis si profesorului ca s-ar putea sa fie gresita problema si a zis ca nu. ne-a lasat pe noi sa o rezolvam, toata lumea se bate cu capul de pereti, nimeni nu stie, am pus problema pe acest site pentru a gasi raspunsul, scopul e pentru aflarea rezultatului nu pentru a ma certa cu ceilalti happy

| CostaMate a răspuns (pentru touran):

Modul in care ai pus intrebarea suna a aroganta, si nu suna ca si cum ai avea nevoie de ajutor in aflarea raspunsului. ("vreau sa vad daca e cineva aici... ") parerea mea

| Chimied a răspuns:

7 adevarate 7 false, trebuie sa le cantaresc si sa vad care-s false?
E gresita...si ai scris si gresit monezi.
P.S monede

Imi cer scuze nu am formulat corespunzator happy

| touran explică (pentru Chimied):

Cum spui tu monede. da trebuie sa descopar care sunt false si care sunt adevarate, i-am zis profesorului ca ar fi gresita si a zis ca nu e.

| King18name a răspuns:

Ca sa o poti calcula, trebuia sa fie doar 9 monezi! si doar una sa fie falsa (si mai usoara )!
Cand aflii raspunsul, trm. mesaj! sunt curios!winking