Am trecut si eu prin asta. Singura solutie pe care o ai in acest caz e asta : Nu ii mai spune ce preferi. Incearca sa ascunzi pentru tine si asa o sa inceapa sa iti arate si ea ce prefera si daca vrei sa o calmezi de tot, procedeaza cateva zile cum face si ea, dar incearca sa nu incepi o cearta. Fetele astea care copie sunt niste marionete. Am avut si eu o prietena de genul candva, dar acum i-a venit mintea la cap si e mai originala. Ele procedeaza asa deoarece vor sa fie pe placul tuturor. Copie doar ca sa se acomodez cu toata lumea din jur.
La randul meu am patit si eu asta, singura solutie ar fi sa scapi de ea si atunci sa fi sigura nu te mai copiaza.Succes!
Da dar aici e o problema. eu nu sunt ca ea. ne intelegem bine avem acelasi comportament dar nu si aceleasi preferinte. ea se face mai mereu de ras; e frumoasa dar nu stie sa se puna in evidenta si se ia dupa mine. de exemplu ea nu prea are sani si poarta sutien cu burete gros si e cu 4 marimi mai mare. sau poarta parul prins sus in coada si nepieptanat-stil mai rebel; si e mereu cu chestii noi dar ideea e ca ma copie des pe mine, adica la unghii, la preferintele muzicale, la aspect. de exemplu eu am 5 gauri in urechi. la inceput aveam doar 1 si ea cand a vazut si-a facut 2. apoi eu mi-am mai facut inca 2 si ia si-a facut inca 2 si eu inca una si tot asa; ideea e ca ce imi place mie "ii place" si ei. si nu am cu ce sa o copii daca ea e ca mine. e ca si cum m-as copia pe mine insumi :-s; si nu ii spun preferntele mele. pur si simplu ma copie; ieri am avut unghiile la picioare cu roz si azi le avea ea ( si ea nu se da niciodata cu oja la picioare); acum 1 saptamana, cand ajungeam la scoala spuneam: neata lume e marti. sau miercuri. acum ea face asta. si e enervant; adica nici eu nici ea nu suntem originale in acest caz. nu? sunt disperata nu mai stiu ce sa fac; e geloasa din orice pe mine. nu o arata dar o vezi a doua zi ca face si ea acelasi lucru :O :O :O
Adevarat spun ca si eu sunt o persoana de genu asta, un copiiator mai bine zis.
Faza este ca ajung sa imit sau sa copii alte persoane fara ca sa-i enervez, fara ca sa ma abtin, pur si simplu asa gandim, nu ca am fi prosti sau enervanti, asa suntem noi. Asa cum nu sunt toate degetele de la mana egale asa sunt si oamenii, am ajuns sa am 20 de ani si parca parca m-am si maturizat, gandesc si alt fel si parca mai m-am lasat de obiceiul asta de copiiator dar parca tot il am in sange, este ca o boala.
Faza este ca ea nu este curioasa ce faci tu si ce iti place, pur si simplu daca ii place comportamentul tau te copiaza fara sa-si de-a seama. Nu e vorba ca vrea sa fie originala, pur si simplu nu stiu cum sa-ti explic, daca tu ai un mod de copiat la lucrare sa vezi ca si ea o sa-l faca la fel.
E ceva poate enervant pentru altii dar ea face lucrurile astea fara sa vreie.
Acuma cu muzica, hmm si eu aveam un coleg care asculta Metallica desi incercam sa ascult si eu mai mult de 2 melodii nu-mi placeau, pana la urma am reusit sa ma adaptez pe stilul meu si acum chiar ca nimeni nu ma poate schimba, am ajuns sa fiu multumit de mine toate sunt trecatoare si pana la urma cu totii o sa ne maturizam mai devreme sau mai tarziu, este doar o chestiune de timp pana o sa se schimbe si ea.
Sti cum e vorba copilul ce vede aia face.
Spune-i niste preferinte ciudate sau amuzante ( false, logic) si poate atunci cand o sa se faca de ras nu o sa te mai copie Sa nu-i zici niciodata ce ai de gand sa faci, fa totul spontan, ca oricum va observa lumea ca ea te imita pe tine si nu invers.
patrizia696 întreabă: