anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Doar mie mi se pare ca persoanele vârstnice din România sunt încăpățânate foarte tare? Poate ca nu e așa, însă deja am dat de prea multe persoane de vârsta a 3-a cu care nu poți discuta nimic, dacă le dai o alternativa, de multe ori mai buna, nici nu se uita la ea, de exemplu, o ruda, care a decedat, deținea o bucata de teren, ce mi-a rămas moștenire.Pe teren, pentru a avea acces era un drum secundar de la cel principal și drumul secundar trecea pe terenul unuei persoane de vreo 76 de ani, el nu stătea acolo, era plin de bălării, i-am spus clar, îți dau o suma de bani pe teren (am oferit o suma mult peste restul pieții) însă el foarte încăpățânat, mi-a strigat ca nu da nimic, ca vrea ca terenul sa rămână la copii. E un amărât de teren de 3-4 arii, mic, nu ai ce face cu el, dar am vrut sa îl cumpar sa fie cumva complet terenul, cele 2 parcele se unesc perfect pentru o căbănuța de lemn mica, însă la fel, nu l-am putut convinge, însă sunt mai mulți de genu, foarte foarte mulți, as putea da exemple la nesfârșit, dar nu inteleg de unde atâta incăpățânare in mintea si sufletul lor, poate îmi explicați voi

7 răspunsuri:
| SkyPilot a răspuns:

In situatia concreta despre care vorbesti nu e vorba de incapatanare. Cine stie ce planuri au ei in familia lor. In plus, terenurile reprezinta o valoare care creste cu timpul in timp ce banii merg in jos ca valoare.

| Treaem24 a răspuns:

Ti se pare

| minrest a răspuns:

Nu vrea sa dea ce se poate pastra si lasa mostenire; altfel spus vrea sa pastreze mostenirea intacta; ce cauta incapatanarea aici? E foarte usor sa vinzi teren, dar dar la banii si la valoarea lui nu va mai putea cumpara teren. El nu stie sa tina contravaloarea terenului sub o forma sigura, asa ca nu il vinde.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru minrest):

laughing))) Ma faci sa rad

| minrest a răspuns (pentru anonim_4396):

Rasul este sanatos; daca parintii tai si-ar vinde proprietatile imobiliare la un pret bun, ca niste oameni emancipati, si nu ti-ar mai lasa nimic, ai rade altfel.

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru minrest):

Una e sa vinzi un teren de 3-4 arii, ce nu sare de 4000€ și alta e când vinzi o casa, doua, ce pot fi peste 100.000€, gândește-te bine de 2 ori înainte sa scrii

| minrest a răspuns (pentru anonim_4396):

Pai m-am gandit, omul ala nu detine mare lucru, are terenul si casa unde locuieste, vreo mie de metri, in functie de zona intre zece si doua zeci de mii daca nu are imbunatatiri si utilitati, terenul pe care il vrei tu si daca o mai avea ceva, tot maruntisuri din asta, si poate patru hectare in camp. Iar copii stiu tot ce are, si ce trebuie sa le ramana.