| Mihaitzaa13 a întrebat:

Dragi prieteni TPU. Poate ca v-ati uitat la Romanii au talent..si va intrebati de ce iluzionistul de Cristian Gog a castigat...Totul a fost un truc ieftin. Uitati cum sta treaba:

Mai întâi trebuie să știți că pentru reușita trucului este nevoie de o predicție, adică de cunoașterea unui răspuns la un eveniment care pare aleator; și mai avem nevoie de o planșă (preparată).

În partea superioară a planșetei avem o suprafață mobilă de două pătrate care poate fi deplasată stânga-dreaptă. Înainte de începerea trucului, în pătratul din partea dreaptă-sus este scris cuvântul „continuarea" (vezi desenul din fig.1) iar apoi cu suprafața mobilă de două pătrate se acoperă acest pătrat gata completat și astfel suntem în situația din fig.2 gata pregătiți pentru începerea trucului.

1. Se aleg din sală trei spectatori oarecare.

2. La prima persoană, mentalistul îi spune că va scrie un număr pe această planșă, iar acel număr va încerca să îl transmită spectatorului. Probabil vă întrebați ce scrie în pătratul din stânga sus? (fig.3). Ei bine, se poate să scrie orice, nu are importanță la acest prim pas. În continuare, acest pătrat din stânga-sus este acoperit cu carton și suntem în situația din fig.4. Spectatorul nostru spune numărul „720", iar acest număr este scris în colțul din stânga-jos (vezi imaginea din fig.5).

3. Ajuns la al doilea spectator, acesta este rugat să se gândească la numele unei persoane importante din viața lui. În acest timp, mentalistul nostru pretinde că scrie acel nume de persoană, dar în realitate, în pătratul din mijloc, este scris numărul spus de spectatorul anterior, în cazul nostru este numărul „720", vezi (fig.6).

Pătratul din mijloc este acoperit (fig.7) iar sub el se scrie numele rostit de spectator, în cazul nostru este numele „Robert" (fig.8).

4. Pentru al treilea spectator se folosește o „predicție", dar înainte de predicție, mentalistul scrie în pătratul din colț ceea ce a spus spectatorul anterior, adică numele „ROBERT" (fig.9) și tot acum este momentul ca bucată de hârtie ce acoperă cele două pătrate (vezi fig.1 și fig.2) să fie trasă în lateral-stânga și astfel în pătratul din dreaptă-sus apare cuvântul „continuare". Acest pătrat din dreaptă-sus este acoperit cu cartonul corespunzător, iar planșa este pusă jos lângă masă (fig.10).

Pentru continuarea trucului este nevoie de 3 cărți de volume diferite și tot aici vom avea nevoie de o agrafă specială (preparată).

5. Mentalistul cere celui de al treilea spectator să aleagă o carte din cele trei volume de pe masă de lucru (fig.11) (este de menționat că aceste trei cărți sunt cărți normale, nimic preparat, sunt trei cărți de volume diferite).

Cartea este răsfirată și se alege o pagină oarecare, la întâmplare, poate fi orice pagină deoarece secretul constă în „agrafa specială".
Ajuns la pagina dorită de spectator, mentalistul așează cu degetele în partea de sus a paginii o „agrafa trucată" (fig.12-a), agrafa este preparată, în sensul că are lipită o bucată de hârtie pe are scrie cuvântul „continuarea" – vezi desenul alăturat.

În acest moment, mentalistul plimbă mâna în josul paginii cerînd spectatorului să îi spună când să se oprească. Poate fi orice moment.
La comanda spectatorului, mentalistul nostru se oprește și suntem în situația din fig.12 în care trebuie arătat „conținutul" agrafei (fig. 12-b și fig. 12-c).

În imaginea din fig.12-c, ceea ce se vede în interiorul agrafei este cuvântul scris pe hârtia lipită de agrafă.

6. Acesta este momentul în care, mentalistul scrie pe planșă în pătrat, cuvântul „continuarea", iar ceea ce urmează este înlăturarea cartoanelor pentru că spectatorii să vadă predicțiile mentalistului. Este un truc simplu, dar întregul efect depinde de punerea lui în scenă, iar Cristian Gog a realizat acest lucru la perfecție păcălind ochii a sute de spectatori și a câtorva milioane de telespectatori."

Răspuns Câştigător
| secretword a răspuns:

Da ai dreptatewinking nu merita sa castige cat de orbii pot fii oameni, ..alti au fost care chiar meritau premiul nu ista care minte oamnei. ofoff sad

17 răspunsuri:
| Siracuzia a răspuns:

Ai dreptate!laughing

| LittleMissCupcake a răspuns:

Am ramas foarte dezamagita cand am vazut ca el a castiga finala. Am citit ca el a repetat trucul o singura data. Deci va dati seama cat de mult a muncit... fata de altii care au muncit, frate. Pacat! Dar sa stiti ca am citit o multime de interviuri cu el si in TOATE spune ca sunt doar trucuri. Dar acum pe bune? Cat de naiv trebuie sa fii incat sa crezi in asa ceva? Am gasit si cum a reusit sa faca trucul de aseara. Va rog sa dati pe acest link: http://www.scribd.com/......-au-talent
Iar faza cu,, opritul inimii'' a fost penibila, dar facea parte din show. V-as ruga sa cititi cu mare atentie tot. Dar apreciez foarte mult la el ca macar nu incearca si in interviuri sa prosteasca lumea ca el chiar este un iluzionist.

| LittleMissCupcake a răspuns (pentru LittleMissCupcake):

M-am exprimat gresit la final. El este un iluzionist, cu asta se ocupa, dar ma refeream ca recunoaste ca nu poate citi mintile.

| Mihaitzaa13 explică (pentru secretword):

Asta spun si eu.....In plus, Andra si-a facut si cruce de doua ori si a spus "doamne fereste"laughing

| secretword a răspuns (pentru Mihaitzaa13):

Exactwinking...dar am vazut la Happy hour ca si-a bagat un cui in nas laughing greu de inteles. in fine nu stiu ce sa cred deja laughing

| Mihaitzaa13 explică (pentru secretword):

Si eu ma intreb cum naiba a facut trucul ala.Da sa iti bagi un cui in nas laughing. Poate ca cuiul a fost elastic si,laughing, i-a incaput in nas. Oricum eu, nu vreau sa fiu un tradator dar imi place omul.Stie sa faca SHOW!:o

| secretword a răspuns (pentru Mihaitzaa13):

Asta zic si eu laughing la unele trucuri chiar raman fara cuvinte :p

"Daca noi oameni." haha laughing...

| secretword a răspuns (pentru LittleMissCupcake):

Da ai dreptatewinking nu merita sa castige cat de orbii pot fii oameni, ..alti au fost care chiar meritau premiul nu ista care minte oamnei. ofoff sad

| HermioneLove a răspuns:

Ai luat totul de pe net nu? laughing

| Mihaitzaa13 explică (pentru HermioneLove):

Sa stii ca nu sunt precum pretinzi tu ca sunt! Nu-s fraier si nici obsedat de internet si, daca tot vrei sa stii mi-am dat seama de cand l-am vazut in preselectii ca e un NEmentalist si nici nu exista asa ceva...sad

| HermioneLove a răspuns (pentru Mihaitzaa13):

Da nici nu am zis macar ca esti asa! happy am zis doar ca ai dat copy paste de pe ceva site! adica ca nu ai scris cu cuvintele tale asta am vrut sa zic! imi dau seama de la chestiile cu (fig12a etc!)da nu am zis nimic rau despre tine!

| Mihaitzaa13 explică (pentru HermioneLove):

Mda happy.Eu nu am dat copy pastelaughing.Si nici nu am intrat pe ceva site.Adevaru e ca mi-am facut singur figurile doar ca nu s-au copiat pe acest site.laughing Nu a fost greu deloc cu scrisu-Am vrut sa va explic ce a facut in semifinala cum stiu eu si in finala stiu cum a facut dar nu ma obosesc sa scriu.

| alealexuta a răspuns:

Aia cu chuiul in nas nue nimic baga cuiu pe nara in sus..Nu e nimic imposibil..Deci.happy

| Crazyycoffedrop a răspuns:

Mda...mnu el a trebuit sa castigetonguelaughingKrem e cel mai tare \m/ laughing mnu credeti? Adica el canta super!

| Mihaitzaa13 explică:

Daca va intereseaza aces lucru va rog sa raspudeti printr-un singur :e adevarat sau :asta a fost un MEGA MENTALIST...

| andrei1108 a răspuns:

Cui elasticlaughing
cristian gog merita sa castige

| Mihaitzaa13 explică (pentru andrei1108):

Mda si eu am zis asta dar daca tu ai zis ca e cui "elastic" inseamna ca Maruta e un tradator laughing

| Alecss_Alexino_1998 a răspuns:

Si ce daca a castigat? acum voi poate ati sa va dati seama ca sunt un "ilusionist" desigur incepator de vreo 1 an da omul merita cat timp a facut rost de voturi si i-a dus de nas... eu totusi vroiam sa castige el