Depinde ce fel de scalp ai. Daca ai dermatita seboreica, te poti spala cu ce vrei tu, ca tot o sa ai matreata. Maxim o poti tine sub control cu niste sampoane speciale si un stil de viata sanatos, dar matreata tot o sa ai. Repet, asta doar daca stii sigur ca ai dermatita seboreica.
Du-te la un dermatolog, daca te deranjeaza atat de mult matreata, si vezi ce iti zice el sa faci. Nu mai lua sfaturi de pe TPU pentru chestiuni medicale. Ca asa poate sa comenteze oricine care nu are habar si doar isi da cu parerea si acel sfat dat, sa fie unul foarte nasol pentru conditia ta medicala.
Cumpara din farmacie > acesta fiind un sampon cu medicatie incorporata in el, special facut pentru a combate Dermatita_seboreica, cea care iti provoaca matreata.
Tu te referi la ceva ce în zona mea se numește "leșie". Se prepară cu apă fiartă și cenușă, dar nu orice fel de cenușă. Nu cred că mai știe cineva azi cum se prepară exact, așa că mai bine nu risca. Țin minte că, dacă lichidul rezultat era prea "tare", adică nu era respectată cantitatea de cenușă. timpul de fierbere etc. riscai să-ți "ardă" părul și scalpul. Aș zice să nu riști, mai degrabă mergi la farmacie și ia un șampon gen Kalos sau ce altceva ți se recomandă, sau la dermatolog.
Suntem in 2024, mai exista si alte remedii pentru matreaza in afara de cenusa
Nu, dupa cateva spalari, dar trebuie sa folosesti samponul cu nizoral timp de 5-6 luni, pana scapi definitiv de matreata, fiindca ciuperca care provoaca dermatita-seboreica este foarte rezistenta si nu dispare prea repede.
Nu stiu cat de multa matreata ai tu si nu stiu cat de rapid functioneaza pentru tine, dar am o prietena care a scapat de matreata cu acest sampon si m-a impresionat, vazand ca a functionat la ea.
Vecina mea avea măreață și s-a spălat cu gaz lampant pe cap. Apoi și-a aprins o țigară.
Așa scăpat de mătreață.
Sit tibi terra levis.
Nu iti complica existenta in mod inutil cu astfel de distractii, mai bine mergi la dermatolog.
Recomand șamponul asta, își merită toți banii.
https://www.drmax.ro/......00ml-vichy
Eu m-am luptat cu mătreața de când mă știu, iar șamponul asta mi-o diminuat-o considerabil.
Bafta!
Daca te afli in situația respectivă, cu spuma de la șamponul pe care ți l-am recomandat dai și în zonele unde întâmpini problema, ar trebui sa te ajute!
Daca nu ai cumparat exact ce ti-am spus eu, care avea medicatie speciala sa distruga ciuperca, atunci nu face acelasi lucru samponul asta, fiind un simplu sampon care curata un pic de matreata, dar nu este acelasi lcuru cu unul cu medicatie, care elimina matreata.
naviDIabLO întreabă:
Ionss întreabă: