| PeeWee96 a întrebat:

E normal să nu îți găsești "drumul" în viață la vârsta de 23 de ani?

Răspuns Apreciat de Editori
| Clytia a răspuns:

Se poate întâmpla oricui. Trebuie să te gândești bine ce vrei cu adevărat să faci în viață. Trebuie să ai niște obiective bine conturate. Analizează avantajele și dezavantajele pe care ți le oferă diferite cariere. Nu te opri la un sigur lucru, poți încerca cât mai multe până când îl vei găsi pe cel mai potrivit pentru tine. Important e să nu-ți pierzi speranța.
Mult noroc!

16 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Este normal la orice vârstă.

| OldSoul a răspuns:

Eu cand nu-mi gasesc drumul, activez 4x4 si o iau pe camp.
Fa si tu la fel.

| Andreeush a răspuns:

Se mai întâmplă, important este să nu îți pierzi încrederea în tine.

| PeeWee96 explică (pentru Andreeush):

Asta încerc să fac dar nu prea reușesc.

| Furnicuta000 a răspuns:

Unii si-au inceput o carieta sau au devenit oameni de succes si la 40-50 ani.
Dar asta nu inseamna ca trebuie sa stsi cu mainile in san.

| Amyamysor a răspuns:

Este normal indiferent de varsta

| Mosotti a răspuns:

Exista mai multe variante.

Varianta 1:
Are alte aspiratii, motivatii, nu vede sensul a avea un drum clasic gen ca dupa facultate sa lucreze orice ar fi dar ca slujba normala, sa aiba un trai mediocru, timp liber putin, satisfactii putine.
Adica nu vede drumul in viata cu ce ar putea sa faca, cu ce are la dispozitie, ar vrea altceva.

Varianta 2:
Exista o depresie mascata care ia in mod artificial motivatiile, satisfactia, vointa, dorinta de a face un lucru ca toata lumea, care nu a ajuns sa-si puna problema ca la 23 ani nu au drum in viata, ca simt de la sine sa faca ce face toata lumea, si il iau ca un drum in viata pe care il vor.
Sau o problema psihologica care tot asa genereaza o depresie mascata si nu mai vrei nimic.

Un om mediu fara una din astea doua, nu isi pune problema la 23 ani ca nu are drum, face o fac care a vrut-o, se angajeaza pe domeniu si ala il considera drumul in viata, atat, asa sunt majoritatea.

| darrio2007 a răspuns:

Poate ca nu stii sa-l cauti.

| RAY a răspuns:

Nimeni nu iti poate spune care e drumul potrivit, sunt en drumuri si en posibilitati unde vor duce ele, dar prima faza este cea de auto cunoastere, daca nu ai un loc de munca vezi de unu,daca esti gras slabeste,daca esti slab du-te si fa culturism, integrazate in grupuri sociale, vezi de o iubita, calatoreste, viziteaza, dupa cum vezi sunt en posibilitati

| RAY a răspuns:

Trebuie să te gândești bine ce vrei cu adevărat să faci în viață
cine stie asta? si daca vrei sa devi bogat si visezi la asta si vei fi dezamagit

trebuie să ai niște obiective bine conturate.

obiective mari sau mici?
ca degeaba ai obiective mari, vei fi dezamagit rapid, in schimb cele mici ajuta in viata, pas cu pas mergi inainte

Nu te opri la un sigur lucru, poți încerca cât mai multe până când îl vei găsi pe cel mai potrivit pentru tine

de ce sa nu incerce sa faca un singur lucru foarte bine, e ca daca messi ar vrea sa invete sa joace baschet, cred ca cu toti avem un dar in viata asta, dar nu sa facem multe in acelasi timp, concentreazati toate puterile pe un singur lucru nu multe

| RAY a răspuns (pentru darrio2007):

Tu ti-ai gasit drumul in existenta asta? care este drumul cel bun?

| darrio2007 a răspuns (pentru RAY):

Da, nu prea bun dar merge.

| Mosotti a răspuns:

Pai asta trebuia sa se intample de la sine! Faptul ca trebuie sa ii zici sa faca asta, deja ceva undeva nu este in ordine la el. Ca 95 % din oameni fac ce zici tu, nu se ajunge sa li se spuna.
Ca daca nu a simtit el, degeaba spunem noi ca tot una este, el tot nu simte ce trebuia sa simta, tot nu vede sensul.
Asta trebuie sa-l simta din interior, ca daca-si pune doar problema mecanic si nu simte nimic, e tot de pomana.

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Si tu crezi ca el nu stia sa faca asta?! E usor de zis, greu de facut cand mecanismele psihice sunt dereglate si face sa nu poti face astea chiar daca asa constient stii ca e bine asa.

De ex eu nu pot sa mai slabesc acum, la 1, 7 m-am 77 Kg. Nu pot ca nu am destula motivatie chiar daca stiu ca e bine sa slabesc, chiar daca stiu ca daca mai pun e si mai rau. Nu simt impulsul ala care sa-mi dea vorinta aia si puterea, nu ajunge doar sa vrei constient. Cum am pofta de ceva, bag chiar daca ma puteam abtine nu cu prea mult efort. Si am avut vointa, ca am facut sala 6 ani si ceva, deci stiu cum e sa simti, eram racheta, faceam dieta, simteam asta din mine ca vine, nu percepeam ca un efort, nu trebuia sa imi zica cineva cum si ca sa fac asta. Dar atunci aveam motivatie. E doar un exemplu. Era o vorba "da-i omului o motivatie si va muta muntii".
Asa ca si la mine acum, si la subiectul nostru de aici care nu are drum in viata, lipseste asta.

Mai bine s-ar duce la un psiholog si ar prezenta problema, ca nu-mi da mie ceva aici, si oricum nu aplica ce ati zis voi, pentru ca nu poate. Sau la un medic psihiatru, sa nu fie o depresie ceva.

| RAY a răspuns (pentru Mosotti):

Nici eu nu stiu care e drumul potrivit in viata

| Mosotti a răspuns (pentru RAY):

Interesant. In general la 90 % din oameni drumul este ala clasic, sa aiba un servici pana la urma nu conteaza care, sa faca familie, copii si sa se simta bita cat de cat cu ce pot ca placeri. Cam asta este.
Deci nu au un drum prea cine stie ce.

Astia care nu stiu ce drum au, e clar ca ei vor probabil ceva mai de calitate, nu ii multumeste schema clasica spusa de mine mai sus.
Eu stiu care e drumul meu, dar nu pot sa mi-l fac, aia este. Pe bune nu stiu, nu ca nu stiu ca pot, sau ca nu am incercat tot ce se putea.

Tu daca nu stii, tot e putin ciudat.
Nu stii ce te implineste?! Nu stii ce te-ar face fericit?

Întrebări similare