Cititul iti creste de asemenea si iq-ul. Citesti orice te-ar interesa astfel incat sa iti ramana in cap informatiile.
Nu. Cititul ajuta la dezvoltarea personala si vocabular. Atentia se dezolva prin jocuri si aplicatii multimedia care includ miscare si reactie.
Depinde si ce citesti, daca esti captivat de ce scrie in cartea aia ce o citesti, esti atent si focusat numai la poveste.
Uite eu am citit acum ceva vreme un roman politist cu o poveste ceva mai noua si mai de actualitate si mi-a placut si am deprins niste lucruri din cartea aia.Consider ca e bun cititul cat timp iti si place ce citesti si cum e scrisa cartea.
Hm. e posibil având în vedere la câte detalii trebuie să fii atent într-o carte. aș zice că dezvoltă și memoria, pe lângă marog arhicunoscutele dezvoltarea vocabularului și a exprimării
Da, cititul ajută într-o oarecare măsură la "instruirea" atenţiei, pentru că încerci să te focusezi pe detaliile şi evenimentele din carte şi ignori stimulii din jurul tău. Mai ales dacă e o carte care te captivează. Important e să citeşti şi ceva interesant, ca să te alegi cu mai multe pe lângă exersarea atenţiei.
Cititul te ajută să acumulezi informații noi, să îți dezvolți cultura ta generală.
Martora parca de Julia Roberts are o poveste ce se petrece in 2000 si 2012 e lunga dar merita.
misauratcuviata întreabă: