| heiii a întrebat:

Este bine sa visam? eu stiam ca parerile sunt impartite privind acest subiecte.voi ce ziceti? cand este bine sa visezi si cand nu?

15 răspunsuri:
| TheSmith a răspuns:

Buna intrebare. Eu nu visez deloc! doar cand imi intrerup somnul, cand ma trezesc sa beau apa...nu poate omul sa viseze cand vrea!

| heiii explică (pentru TheSmith):

Vis se numeste si atunci cand visam cu ochii deschisi sau stii vorba aia,, sa iti indeplinesti visele?''.vis este si atunci cand iti imaginezi ceva.cel putin asta este parerea mea.

| Mădă0611 a răspuns:

Intr-un fel, visurile ne tin in viata, deci e bine oricand, si daca sunt irealizabile, nu-i bai: "Fantasies must be unrealistic. The minute you get something, you don't, you can't, want it anymore. To exist, desire needs absent objects. So desire supports itself with crazy fantasies. This is what Pascal means when he says the only time we're truly happy is when day-dreaming about future happiness. Or why we say, 'The hunt is sweeter than the kill' or 'Be careful what you wish for.' Not because you'll get it, but because you're doomed not to want it if you do." (ai nevoie de traducere?)

| TheSmith a răspuns (pentru heiii):

Nu prea sunt de acord...visele nu le poti controla( ma refer la cele din timpul somnului), iar ce spui tu, a visa cu ochii deschisi, as mai concret cred ca este a-ti imagina! eu cred ca nu este aceeasi!

| heiii explică (pentru TheSmith):

Dar nu iti planifici sa visezi cu ochii deschisi.este ca un vis in timp ce sunt treaza.mai bine o lasam asa decat sa ne suparam si sa ajungem la cearta.

| TheSmith a răspuns (pentru heiii):

Exista adevar in amandoua argumente!

| Mădă0611 a răspuns (pentru heiii):

Lumea face confuzie intre vise si visuri, de aceea, desi vise e acceptat pentru ambele semnificatii/sensuri, e bine sa folosesti visuri pentru dorinte, aspiratii, si vise pentru plimbarici in lumea lui mos Ene.

| heiii explică (pentru Mădă0611):

Tu faci o mare confuzie.,, visuri'' si,, vise'' inseamna acelasi lucru. si cred ca ambele forme sunt acceptate din punctul de vedere al limbii romane.

| Mădă0611 a răspuns (pentru heiii):

Tocmai ti-am explicat. Daca eu as face confuzia si nu tu, ar fi inteles lumea ce vrei sa zici.
Te refereai la dorinte, nu? Ei, alea sunt visuri.

| SimonaNicoletaღ a răspuns:

Tot timpul este bine sa visam, fie cu ochi deschisi fie cu ei inchisi[sau in somn].
*-*

| TheAce a răspuns:

Nu vreau sa te supar dar se vede ca nu esti prea bine informat/informata in acest domeniu. E stiintific demonstrat faptul ca fiecare om viseaza de cel putin 2 ore pe noapte/zi, doar ca de foarte multe ori creierul nu e antrenat si datorita acestui fapt uitam ce visam. Am citit comentariile si realizez ca niciunul din cei care au scris mai jos nu prea au vreo treaba cu domeniu. Intrebarea ta prin urmare, nu are sens, intrucat faptul ca avem constiinta ne face automat sa visam (iti pot recomanda cateva carti de NLP, Psihologie aplicata si chiar arta viselor). Am citit de asemenea ca nu putem controla ceea ce visam. Fals de asemenea, visele pot fi controlate cu antrenament si cunostinte minime in domeniu. Nu e extrem de usor si nu poate fi un feat realizabil mereu (doar in stare de REM) dar nu e chiar atat de greu.

| heiii explică (pentru TheAce):

Crede ma ca, chiar sunt informata.am citit carti de sigmund freud si cateva de psihologie si chiar ma pasioneaza domeniul.si te contrazic, intrebarea mea are sens.cand intreb daca este bine sa visam ma refer la visatul cu ochii deschisi.stiu ca un om chiar daca ar vrea tot nu ar putea sa nu viseze.singura afirmatie noua pe care mi ai spus o si de care chiar nu stiam este ca visele pot fi controlate.dar in schimb chiar nimic. daca un om nu isi etaleaza cunostiintele nu inseamna ca el nu le a dobandit.mersi pentru recomandari dar am citit deja psihologie practica.

| Liviu a răspuns:

Eu cand visez ma astept la unele lucruri sa se intample, atunci intru in 'atentie sporita' happy

| TheAce a răspuns (pentru heiii):

Nu ii recomand pe Freud sau Jung asa cum probabil nu ii va recomanda nimeni, psihanaliza a fost desfintata de mii si mii de psihologi si nu numai. Revenind la visat, trebuia sa te exprimi corect. Visul e una (se intampla in timp ce dormi) iar reveria e altceva (visatul cu ochii deschisi). Probabil din aceasta cauza nu am putut sa deduc la ce te refereai. Cred ca reveriile si nu numai sunt benefice dar cred ca e mai important ca ele sa fie urmate de consecinte practice. Cu alte cuvinte, cati dintre noi nu ne visam pe o insula privata, traind in lux si asa mai departe? E important insa sa incercam sa implementam aceste vise in lumea reala si sa incercam sa le atingem, cat mai repede. Recomand ''The Secret'' asa cum recomand carti legate de NLP. Viata asta e scurta, traieste-ti visul.

| heiii explică (pentru Mădă0611):

Nu vreau sa ma mai stresez cu tine.cauta un dictionar si atunci te vei convinge.