Nu e bine să bei cola în fiecare zi..Mai înlocuiește-o și cu apă. Pentru că,,, cola nu face bine organismului tău. O doză de cola = tot zaharul de care ai nevoie intr-o zi, și dacă m-ai manânci si dulciuri cu mult zahăr, o să ai de suferit. Încearcă să înlocuiești cola cu Nestea, Frutii' si Prigat..Sucurile astea le beau eu. dar mai sunt sucurile " Natura ", care sunt mult mai bune de cat cola.
Sper să te-am ajutat cu ceva. :***!
Da, in timp e posibil sa ai probleme cu stomacul, ficatul sa faci pietre la rinichi. Nu e neaparat sa patesti ceva, dar riscurile sunt mari avand in vedere ce prostii sunt in sucurile alea. eu zic sa te limitezi la o doza pe saptamana
Pai cam da deorece cola e ca un drog nu e deloc sanatosa mai ales in cantitati mari
Cu timpul iti va da dependenta, am avut aceasta problema. CU timpul am diminuat-o la o cola la 3 zile. am avut nevoie de un terapeut, devenise o obsesie exact ca un drog, ajunsesem sa beau 5 cola la 3 ore. Te rog iti faci rau, bea ocazional vreau sa zic, asa la 2-3 zile.
Am sa-ti povestesc din experienta mea proprie cu cola. Cola nu-i neaparat ceva extrem de periculos sau letal dar in doze mari si consumat cu regularitate poate provoca mari leziuni. Eu am inceput sa consum in clasa a 2a si m-am oprit abia la finalul clasei a 11a. Consumam tot asa, minim o doza sau sticluta pe zi, dar se intampla des sa vin acasa si sa-mi iau o sticla de 2 litri pe care evident o beam. Se aduna, litru cu litru si daca faci un calcul ajungi la concluzia ca in cativa ani se aduna cateva mii de litri. Eu am avut probleme cu o masea, de la cola evident. A mai fost si cresterea in greutate de la tona de zaharuri. Cum m-am lasat de cola si implicit de sucuri cum in 2 luni am dat jos 15 kg ajungand la greutatea ideala. Am mai avut de indurat si o manopera dureroasa la masea. Altii au patit-o desigur mult mai rau. Oricum, e un risc care nu merita asumat. Daca bei 1 data pe saptamana o sticla e ok, incearca sa no faci mai des. Stiu ca e greu pentru tine sa realizezi asta acum, a fost si pentru mine, crede-ma.
patrizia696 întreabă: