Gandesti foarte bine pentru varsta ta.
Ti-ai dat seama de la o varsta frageda ca viata,in societatea actuala reprezinta rutina si monotonie.
Sa crezi in visurile tale,sa stii ce vrei si mai ales,niciodata sa nu te iei dupa nimeni.
Tu stii ce iti place,iar acel ceva o sa-l practici mai tarziu,nu ce vor parintii,nu ce vrea societatea.
Comporta-te cum crezi de cuviinta.
O sa stii ca e bine,daca o sa traiesti fericita si implinita.
O sa intampini multe dificultati in adolescenta si dupa ea.
Esti mica, inca nu cunosti multe, dar din greseli o sa inveti.
Poate ca le vei repeta de mai multe ori, pana inveti din ele.
Sa tii minte ca din suferinta ajungi mai puternica iar telul tau sa fie asta, sa ajungi mai puternica pe zi ce trece.Sa treci peste toti si peste toate, fara regrete, cu capul inainte si fara sa te uiti in urma.
Va fi greu.
Stiu ca sunt multi copii de varsta ta foarte inteligenti decat majoritatea adultilor. Daca ai inceput usor usor sa iti dai seama de lumea in care traiesti, continua sa cresti si sa inveti viata.
Draga Suflet,
Cu toate ca sunt de acord in unele cazuri cu explicatia ta, si ai mare dreptate in anumite criterii, varsta ta spune multe.La 13 ani vezi altfel lucrurile.Pe masura ce imbatranesti o sa vezi ca ti se va schimba total parerea despre viata.Si atunci vei intelege de ce sunt sinucideri, minciuni, inimi zdrobite si suferinta.Ai rabdare...si vei vedea pe pielea ta.
Probleme ca nu ma interesează ca oameni se sinucid, inimi zdrobite etc. Etc. Pentru toate se întâmpla din motive stupide. Daca aveau motive bune mai înțelegeam (oricum sinuciderea e din rotate punctele de vedere o tâmpenie si nimeni oricât ar zice nu are motiv sa se sinucidă, daca acela care vrea sa se sinucidă face cea mai mare greșeală, sunt niște lași aceștia care isi iau zilele singuri, nniste lași care nu au avut curajul sa înfrunte viață ).
Fiecare percepe viata intr-un mod diferit, fiecare are un scop diferit in viata, la unii scopul e sa se risipeasca (cum ai zis tu mai sus), la altii scopul e sa faca rau, si aici pot continua cu multe alte modele, dar din punctul meu de vedere, scopul vietii e unul singur, sa luptam, sa contribuim in formarea unei lumi mai bune, o lume in care sa traiasca copiii nostri si sa se bucure de viata, sa creem o lume exact asa cum am vrea noi sa fie.
Cat despre tine, inca esti mica, ceea ce e bine, incearca sa fii responsabila, astfel incat sa nu te pui in pericol(foarte mare), sa anticipezi toate posibilitatile, si sa te bucuri de viata, sa gresesti, sa inveti, sa te bucuri de micile placeri ale vietii.
) Deci:
In primul rand, tu ai impresia ca viata e plictisitoare si monotona pentru ca ai de toate si persoanele din jurul tau te iubesc foarte mult si esti in siguranta. Dar daca nu ar fi asa te-ai gandit macar? ti-ar placea sa stai pe strazi sa fie "actiune" sa fii fugarita de oamenii rai de pe strada ca sa nu mai fie atata siguranta ca nu e bine nu?! Nu iti dai seama ca ai o viata atat de fumoasa si de buna. Daca iti doresti actiune vorbeste cu parintii tai sa faci schimb de o zi atat nu mai mult cu un copil de pe strada si sa vezi daca te descurci. Ai spus ca ai fi vrut sa te fi nascut dintr-o lume fictiva. Mai intai gandeste-te cum sunt acele personaje? Cat sufera ele la inceput si prin ce dureri treci si nu ma gandesc doar la cele morale ci la cele fizice pentru ca chiar sunt ingrozitoare. Intr-adevar esti e persoana realista care si-a dat seama de multe lucruri la doar 13 ani. Dar tot din acest motiv(ca ai 13 ani) mai ai multe de perceput.
In al doilea rand, daca vrei o viata memorabila si plina de actiune invata sa crezi in iubire si sa iubesti si tu pentru ca crede-ma din propria experienta iti spun ca atunci cand iubesti o sa crezi ca esti dintr-o alta lume si asta nu de fericire ci pentru ca o sa iti doresti sa nu se fi intamplat asta si ca tu esti o ciudata si ti-ai dori sa fi normala si plictisitoare asa cum te consideri acum. Poate nu trebuie sa iti faci o familie, sa ai copii si sa imbatranesti cum ai zis tu. dar crede in iubire si o sa iti schimbi parerea la 360 de grade. Nu te gandi ca iubirea e frumoasa si usoara asa cum se spune si cu toate dulcegariile astea. nu e deloc asa e mult mai mult si o sa observi asta cand te vei indragosti.
si daca iti doresti si altceva de la viata nu doar ceea ce faci mereu, inscrie-te in tot feluri de cluburi sau sporturi sau gandeste-te la ceea ce iti place cel mai mult sa faci si practica acel lucru cu adevarat. Vorbeste cu ai tau si lucrul asta iti va schimba viata. Ti-am spus toate astea pentru ca am observat ca stii niste lucruri pe care nu le stiu multi! Altfel nu ti le-as fi zis. Sper sa te gandesti mai bine la unele lucruri :* :*
misauratcuviata întreabă: