anonim_4396
| anonim_4396 a întrebat:

Eu nu mai suport.
Parintii mei lucreaza si deja nu mai au bani nici sa imi cumpere rechizite.
crying(((((

9 răspunsuri:
supadeceapa
| supadeceapa a răspuns:

Cati ani ai?

| GdX a răspuns:

Tu vrei rechizite scumpe? Presupun ca daca te multumesti cu ceva ieftin nu te-ai plange.

Bula
| Bula a răspuns:

Asa se invata sa economisesti banii! Trebuie sa fii chibzuit cu cheltuielile!

In loc sa poftesti tot felul de lucruri scumpe, ar trebui sa-ti aduni banii de buzunar + alocatia de copil si sa-ti faci o rezerva de bani macar o mie de lei) pentru cheltuieli importante (rechizite, activitati scolare etc.)

Cand parintii tai raman fara bani si tu ai cheltuieli serioase de facut, atunci vei avea o rezerva la pusculita.
La urma, acei bani trebuie pusi inapoi la pusculita, sa fie rezarva completata si cat mai multa.

| MGEORGESCU a răspuns:

Pai daca lucreaza amandoi nu cred ca nu-si permit sa iti ia strictul necesar pentru scoala, chiar si in conditiile in care lucreaza cu minimul pe economie. Problema cred ca e la pretentiile pe care le ridici tu in masura de,, calitatea" acestora, banuiesc totusi ca esti destul de marisor/marisoara ca sa poti intelege ca mai mult nu iti pot oferi pe moment si ca nu trebuie facuta o drama din asta. Poate ca trec un impas financiar, desi nu cred ca o sa te trimita la scoala fara un caiet pe care sa poti scrie, asadar incearca sa-i intelegi si sa nu le reprosezi chestiile astea pentru ca oricum cred ca se simt aiurea ca asta e tot ce iti pot oferi, nu le ingreuna situatia si mai mult. Succes la scoala!

anonim_4396
| anonim_4396 explică (pentru MGEORGESCU):

Faza ii ca ei au multe alte cheltuieli, stam in chirie plus o banca plus alte cheltuieli. Salariile lor sunt foarte mici. Rechizite mi-as dori cele mai ieftine, nu cele mai scumpe.

| MGEORGESCU a răspuns (pentru anonim_4396):

In cazul asta situatia e destul de naspa, nu stiu ce sa zic din moment ce ei atata pot sa faca acum, desi cred ca o sa faca tot posibilul sa iti cumpere strictul necesar. Tu nu trebuie sa fii asa suparat, incearca sa-i intelegi mai mult si sa-i ajuti cu tot ce poti. Cel mai probabil o sa se imprumute de la cineva ca sa te poata trimite la scoala corespunzator, daca e ceva ce tine de tine in privinta cheltuielilor incearca sa le eviti pe cat posibil, cel putin pana lucrurile se stabilizeaza. E normal sa fii frustrat ca altul poate are si tu nu, dar in viata nu putem avea tot ce ne dorim, trebuie sa ne multumim cu ce avem, cu prea putin si uneori cu nimic din pacate. Eu sunt sigura ca ei vor face tot ce le sta in putinta sa iesiti din situatia asta, iar tu trebuie sa fii alaturi de ei si nu impotriva lor, fa-i mandri ca te au ca fiu/fiica. Bafta multa!

| alex15ccc a răspuns:

Macar ai ce manca si un acoperis deasupra capului, unii nici asta nu au.

| Kerre a răspuns:

Multimeste-te ca ai un acoperis deasupra capului si ai ce baga in gura.

| Derkhan a răspuns:

Da, viața-i cruda. Tocmai de aia trebuie sa fii mai bun decât majoritatea. În orice faci. Asa vei avea mai multe șanse de reușită.