E posibil ca, dacă are o afecțiune la plămîni, aceasta să se facă evidențiată prin radiografie.
Dar nu este nici pe departe obligatoriu ca aceasta să fie consecința faptului de a fi fumat 8 - 9 luni de zile.
Eu am fumat vreme de 47 de ani și nu am avut niciodată vreo afecțiune pulmonară din cauza fumatului.
Din fericire, de 10 ani de zile nu mai fumez.
De curiozitate, cat dureaza sevrajul dupa ce te lasi de fumat (evident)?
Esti la medicina? Sau doar te pasioneaza?
Depinde de organism.
Am un prieten care fumeaza de 2 ani si nu a exeprimentat deloc sevrajul.
Cei care o fac, depinzand de cat fumeaza, au un punct de maxima tensiune intre 1-2 zile, sa zic maxim 3 unde simt ca se urca pe pereti si au nevoie de tigari musai.Bineinteles este suportabil, dar majoritatea nu trec de faza asta si de asta oamenii nu se poat lasa usor nici daca vor.Mai intervine si psihicul(creierul se pacaleste ca ii place sa fumeze si de asta cei mai multi nu gasesc acea vointa necesara) si anturajul.
Dupa punctul de maxima tensiune scade treptat, dupa o saptamana esti ca nou.Bineinteles,tu(nu ma refer la tine) cum esti retard, te apuci din nou.
Spre exemplu eu.
)) E greu fara sa ai un viciu,adica mneh,parca te plictisesti asa,nu? Daca nu e tigara e cafeaua (de obicei merg "mana in mana" ), daca nu-s astea doua, poate e femeia, poate iarba, etc.Se gaseste ceva
Bai golane esti culmea. Daca ai peste 16 ani eu zic ca nu are rost sa te mai feresti de parinti si sa le zici odata ca fumezi. Si sevrajul va tine permanent daca umbli cu fumatori, daca umbli cu nefumator nu va tine permanent, dar oricum e dependenta psihica, nu fizica. E vrajeala chestia ca esti dependent de nicotina si cacaturi din astea, dependenta este psihica, adica nu te poti impaca cu gandu ca iesi afara fara sa fumezi, mai ales cand te intalnesti cu cineva.