| AnneM123 a întrebat:

Haideti sa dezbatem un subiect, credeti ca oamenii se pot schimba in bine? De exemplu o persoana care era rece inainte cu partenerii sai, iar dupa ce a cunoscut o anumita persoana pare indragostit/a, zicem ca el/ea l-a schimbat, o fi adevarat? Eu mergeam pe ideea ca ramai cum te-a lasat Dumnezeu si ca mereu vei avea acele apucaturi.

7 răspunsuri:
anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Eu cred că nu toate persoanele se schimba. Putini reușesc. Daca o persoana chiar vrea sa se schimbe și face tot posibilul și mai este și ajutata de alte persoane atunci este posibila schimbarea.Sau atunci când o persoană a facut un rău și acest rău i-a marcat oarecum viața atunci acea persoana din motive Sa nu se întâmple alte cazuri încearcă să se schimbe.Mai sunt și oameni indiferenti care fac rău și le este totuna.

| RAY a răspuns:

Omul nu se schimba niciodata,doar ca omul nu se cunoaste nici pe el, asa ca de multi ori te poate suprinde uni, uni vor sa para mai reci, dar sunt buni de fapt, de multi ori omul asa zis bun e mai rau ca ala care se face ca e mai rece

| Adry05 a răspuns:

Da, normal ca se pot schimba. Si eu am persoane cu care sunt foarte seaca si plictisita ca nu simt nimic pentru ele, ba chiar rea, dar cu cei la care tin sunt afectuoasa si mereu gata sa-i ajut. Am avut si relatii in care m-am despartit de partener ca ma plictisea si relatii cand sunt trup si suflet pentru el. DEci da, clar tine de persoana + ca stiu si alte cazuri ca mine.

| Violleta2022 a răspuns:

Tu faci confuzie intre vicii si sentimente!
Un om cu vicii (apucaturi nesanatoase), nu se va schimba niciodata, indiferent cat promite ca va renuna la viciul repectiv, intotdeauna va revenii la el.
Apropo, Dumnezeu nu te lasa cu vicii, astea ti le faci singur, din dorinte nesatoase, sa domeni pe cineva, sa lovesti, sa inseli, samd.
In ce privesc sentimentele, este foarte normal sa te comporti indiferent cu un baiat care-ti face curte sau te place, pentru ca nu simti nimic pentru el si nu poti sa-ti impui sa iubesti pe cineva cu forta.
Dar cand persoana respectiva s-a indragostit, simte ca iubeste cu adevarat din toata inima, devenind foarte afectuoasa, calda si sensibila, asa cum este normal sa fie o persoana care iubeste.

| OldSoul a răspuns:

Totul tine despre persoanele in cauze, si despre ceea ce simt unul pentru celalalt.
Despre modul in care sunt ele ca persoane.

| AnneM123 explică (pentru Violleta2022):

Eu m-am referit la remuntatul la vicii pentru sentimente, eu stiu asta, ca se comporta cu fiecare in functie de cum permite persoana de langa, dar ma refer cum se poate schimba in sensul de renuntat la anumite obiceiuri, de exemplu un baiat a inselat fiecare fata cu care a fost pana la ''acea fata '' cum poate acel baiat sa se schimbe? sa lase obiceiurile vechi daca el asa e construit? sau sa renunte la violenta fizica, verbala sau etc, cand in trecut le folosea, se poate schimba? sau vor aparea pe parcurs din nou? la asta ma refer, se poate schimba un om?

| Violleta2022 a răspuns (pentru AnneM123):

Baiatul nu se va schimba NICIODATA!
Un viciu este in stare latenta (adormit) atata vreme cat baiatul este alert sa nu calce pe bec si sa supere. dar viciul iese la iveala cu prima ocazie cand i se va ivii, pentru ca nu se poate stapanii.
Inca nu am intalnit oamnei cu vici, care sa se fii schimbat, doar pretind si se ascud o buacat de vreme, dar intotdeauna vor face ceea ce simt si vor.
Nici violenta fizica sau verbala nu va dispare. Am mai spus, se tin ascunse o buacat de vreme, pana trece furtuna, dupa care ies din nou la iveala, uneori in stare oarte violenta, ca-si revarsa toata frustrare acumulata si tinuta in el.
Conculzia: nu, un om nu-si va schimba viciul niciodata, pentru ca nu poate, face parte din temperamentul lui!