| Andreea201329cu a întrebat:

Hei! Efectiv vreau sa mor! Nu mai suport viata si o urasc pe mama din toata inima mea,dupa ce ca ma face proast@,tamp! t@,ca nu am creier,ca am sa ajung gunoiera si ca sora mea mai mare e superba,citeste si o rasfata la maxim! Mi a bagat si family link pentru ca efectiv pe mine ma gaseste in toate certurile ca sunt aia vinovata,mi-a sters whatsapul, imi blocheaza toate aplicatiile care le instalez, iar sora mea care are si gagic si doarme la cine vrea acasa o apreciaza! Nu mai suport viata vreau sa mor! Nu mai am nici prieteni nu mai am nimic!

Răspuns Câştigător
| vatadezahar24 a răspuns:

Bună din nou Andreea! Îmi pare rău să știu ca ai revenit cu aceeași problema. Încearcă să te calmezi, stai un pic singură la tine în cameră și gândește te ce poți face ca să îi dovedesti mamei tale ca ești descurcăreață și nu are de ce sa se comporte așa cu tine. Când există un conflict incearcă să te menții calmă și să nu îi răspunzi înapoi mamei tale, în schimb sa încerci să lași de la tine când vine vorba de o neînțelegere și să îi spui ca totul este bine și nu are de ce să își facă griji. Știu ca este frustrant faptul ca te ceartă, îți vorbește urat și așa mai departe, dar nu ai altă cale decât să apelezi la autorități, și de acolo probabil să mergi la casa de copii, unde nu cred ca ți-ar plăcea deloc. Nu fii invidioasă pe sora ta, vorbește cu ea să se înțeleagă cumva cu mama ta în legătură cu tine. Ocupa ti timpul învățând, demonstrează mamei tale ca încerci și ca poți.

13 răspunsuri:
| sierra1 a răspuns:

~si o urasc pe mama din toata inima mea, dupa ce ca ma face proast@, tamp! t@, ca nu am creier, ca am sa ajung gunoiera~

după halul in care vorbești despre mă-ta, eu zic cum că are dreptate

| StoicAnalysis a răspuns:

Ceva ai facut tu de se comporta cu tine asa.

| MeisterSchnitzel a răspuns:

"toate aplicatiile care le instalez,"
Pe care*

| dullcat a răspuns:

Buna.Incearca sa te calmezi, decizia de a-ti lua viata nu se ia asa la nervi, de fapt...nu se ia niciodata fiindca e o prostie uriasa pe care o regreti fix inainte de impact, cand e prea tarziu sa mai dai inapoi.Cativa ani de nervi facuti de parinti, asa cum se intampla mereu in adolescenta, nu trebuie sa te duca la suicid.Gandeste-te ca oricat de nedrept ar fi totul, mai ai cativa ani si esti libera sa pleci din casa parintilor si sa faci ce doresti.

| Madaxo97 a răspuns:

Nu face o prostie, ești mai puternica de atât, mai rezista puțin până crești si devii majora sa te poți muta de acasă sa ii demonstrezi mamei tale ca a greșit si te poți descurca singură. Nu amenința cu sinuciderea pentru ca vei parea instabilă psihic in fața ei, ține-ti mintea ocupată, axeaza-te pe școală si învațat, poate așa vei intra in grațiile mamei tale si vei putea avea si un job mai bun dacă înveți mai bine, sa ii demonstrezi mamei tale ca se înșală in privința ta și ca poți mai mult. Poate mama ta vrea să te motiveze cu acest comportament, să te facă sa muncești mai mult sa ajungi mai sus. Capul sus, nu face o prostie ca îți distrugi viața degeaba, pune mâna si învață, ca să le demonstrezi mamei si surorii si tuturor ca poți mai mult, ca îți dai interesul si tu.

Salontanul
| Salontanul a răspuns:

Nu merita sa mori pentru asta, dar, imi pare rau, ca sierra1 are dreptate. Modul de exprimare si modul de a scrie dovedeste slaba educatie.

| Violleta2022 a răspuns:

Rusinos, sa scrii atatea postari cu asemena prostii, taman despre femeia care te-a nascut si se chinuie sa te hraneasca si sa te educe, mai ales ca esti minora si ai o varsta foarte micuta, fiind total incapabil sa intelegi acest lucru.

https://www.tpu.ro/utilizator/abekor/intrebari/

Invata sa-ti asculti parintii si sa faci ceea ce-ti cer ei, ca sa nu mai ai probleme cu mama ta, asa cum nu are sora ta.
Vad ca nici la scoala nu pra inveti, deci esti un copil cu probleme serioase.

Pune copila mana pe carte ca ai lacune si iei note mici, de aceea mama ta te pedepseste, fiindca nu ai nici macar bun simt sa-ti raspleatesti efortul aprintilro cu note bune la scoala si nu-ti mai ura mama, ca intr-o zi vei ramane si fara ea si atunci iti vei dori sa nu o fii urata-o atat de mult pe cat o faci acum.
Numai o fetita care si-a pierdut mama stie cat de greu se traieste fara ea si ar da orice pe lumea asta sa o poata avea inapoi si sa invete pe rupte, sa-i arate cat de mult o respecta si o iubeste. Tu chiar ii vrei raul mamei tale?

| VoidEternal a răspuns:

Probabil sora ta e mai mare, din cauza asta are mai multe "inlesniri" sa le zicem.

Ce varsta ai tu in primul rand? Pentru ca daca nu esti suficient de matura, family link isi are rolul lui. E greu ca si adolescent sa te pui in pielea parintelui, dar crede-ma ca nici ei nu ii usor cu un copil care declara sus si tare ca isi uraste mama.

Indiferent ce credeti voi adolescentii, ca parinte nu e deloc nerezonabil sa ceri de la copilul tau sa aiba rezultate ok la invatatura si sa isi petreaca timpul gandindu-se si la un viitor (apropiat) nu doar la cine ce-a mai postat pe insta, mai ales atunci cand ai niste conditii sa faci asta. Nu iti cere 10 pe linie in conditiile in care te-ar pune la munca in fiecare zi, si nu cred ca mergi 10km pe jos ca sa ajungi la scoala. Ai (probabil) o viata comoda, si asta e meritul parintilor tai. N-ai idee ce inseamna responsabilitatea de a asigura un trai decent unor oameni care depind 100% de tine. Asta o vei experimenta mai tarziu, si pana nu o faci, nu prea ai cum sa constientizezi cat poate fi de obositor.

Daca sora ta e apreciata pentru ca citeste, pe tine ce te impiedica sa o faci? Si nu-mi spune ca o rasfata pentru ca e "superba". Motivele pentru care sora ta e apreciata mai mult iti sunt accesibile si tie. Demonstreaza-i mamei tale ca poti si tu.

Ti se pare ca notele sunt irelevante in a determina inteligenta? Atunci gaseste un alt mod de a-i arata ca esti inteligenta si ca atunci cand va veni momentul, vei putea sa te descurci in viata. Pentru ca asta vrea orice parinte. Sa-i pregateasca pentru ce urmeaza cand ei nu vor fi aproape la fiecare pas.

| Furnicuta000 a răspuns:

Nu ai ce sa faci decat sa astepti sa cresti, sa termini scoala, sa fii pe picioarele tale si apoi te muti de acolo. Exista parinti toxici, frustrati, iar daca tu consideri ca ai un astfel de parinte, trebuie sa te indepartezi de el pentru ca va fi greu sa incerci sa imbunatatesti relatia asta. Si referitor la raspunsurile de mai sus, un parinte nu merita respect doar pentru ca te-a nascut. Daca te face proasta si tampita desi tu nu vorbesti asa cu ea asta e abuz si nu conteaza ca e mama ta, o mama adevarata nu vorbeste asa cu copilul ei. Doar pentru ca cineva te-a nascut nu inseamna ca merita respectul tau

| VoidEternal a răspuns (pentru Furnicuta000):

Dacă cineva doar te-a născut, așa e, nu merita respectul tau. Dacă îți pune mâncare pe masa, haine pe spate, dacă te-a dus la medic și te-a îngrijit când ai fost bolnav, dacă te-a învățat să vorbești, sa mergi, sa dai buna ziua, alfabetul, culorile, dacă a stat nopțile cu tine, dacă a avut grija sa ai ce îți trebuie la școală, dacă ți-a luat telefon și îți plătește abonamentul, internet, etc, atunci scuza-ma, dar îi datorezi respectul tau. Exista părinți toxici dar există și copii nerecunoscutori și care cred că totul li se cuvine fara să facă niciun efort.

E adevărat că nu trebuie sa vorbești cu copilul tau așa, dar sa ii zici unui copil de o vârstă nespecificata că e ok să își judece și să decidă ea daca părinții ei sunt toxici și apoi să se îndepărteze de ei, scuza-ma dar asta e pur și simplu un sfat negândit, ca să nu zic prost de-a dreptul.

| Furnicuta000 a răspuns (pentru VoidEternal):

Am zis sa se indeparteze de ei la 18 ani nu acum. Si daca tu ai decis sa faci un copil esti obligat prin lege sa ii asiguri strictul necesar, el nu a cerut sa vina pe lume. Sa ii dai mancare, sa il schimbi de scutece, astea sunt obligatiile tale ca parinte. Daca nu te porti frumos cu copilul tau iti asumi ca la 18 ani poate sa plece si sa nu il mai intereseze de tine.
Daca cel care a pus intrebarea se simte abuzat (si cuvintele alea sunt o forma de abuz psihic) este dreptul lui sa rupa orice legatura la momentul potrivit. Eu doar i-am zis sa mai astepte pentru ca sentimentele astea deja le are, nu eu i le-am plantat.
Nu stiu ce parinti ai tu dar parintii mei, desi nu sunt perfecti, niciodata nu mi-am adresat un cuvant urat si nu m-au facut sa imi doresc sa mor asa cum spune persoana in intrebare

| VoidEternal a răspuns (pentru Furnicuta000):

Da, pentru că vârsta de 18 ani este o vârstă de maximă maturitate și echilibru emoțional. Ca să nu mai zic că e o vârstă în care e foarte fezabil să-ți strangi lucrurile și să pleci pe cont propriu, undeva in lume. La munca in vreun mall pe salariul minim? La vreo rudă cu care a vorbit de 3 ori în ultimii 5 ani?

Oare varianta cea mai buna nu e ca ea să încerce să repare relația cu părinții de care inca mai are nevoie și să dea dovada de maturitatea pe care tu deja i-o atribui?

Sure, îndepărtează-te de părinții tăi de parcă e cel mai direct și ușor lucru din lume.

Și să-ți mai spun ceva. De obicei părinții care doar fac strictul necesar pentru copiii lor nu declanșează genul asta de reacție. Pentru că acei copii sunt obișnuiți să vorbească la un zid de piatră toată viața lor și efectiv renunță rapid sa se mai plângă pentru orice; nu are nicio utilitate sa continue. In schimb, genul de copii care reacționează așa, sunt cei care au primit atenție, și mult mai mult decât decât strictul necesar, iar atunci când (obișnuiți cu genul asta de interacțiune) din motive diverse lucrurile se schimba, se dau cu fundul de pământ și spun că vor să moară, că mami le-a pus family link pe telefon.

Degeaba facem noi pe psihologii aici, vârsta fetei e cea mai importantă în ecuația asta, dacă ea are 12 ani sa zicem, atunci nu cred că ai mai fii atât de darnica cu sfaturi care îi sugerează să-și înrăutățească relațiile cu cei care ar trebui să-i fie cel dintâi sprijin.

Așa că n-are rost să lungim polemica când nu avem cele mai importante date ale problemei.

| Andreea201329cu explică (pentru Violleta2022):

Taci ca nu te am intrrbat nimic pe tine