| Dedei a întrebat:

Am o mare problema anul trecut obisnuiam sa ma uit la filme horror si ma speriau foarte tare dar eu tot ma uitam si de atunci nu mai pot dormi trebuie sa stau cu lumina aprinsa mereuca sa pot dormi. Ce sa fac?

Răspuns Câştigător
| LifeIsColour a răspuns:

Buna,spre ...rusinea mea, daca o pot numi asa, si eu am trecut prin aceeasi situatie.Nu o numesc rusine pentru ca dormeam cu becul aprins ori cu televizorul aprins ci pentru ca ma uitam la filme horror si nu puteam sa imi asum acest fapt, sa asum consecintele actiunilor mele.Nu este o problema majora, nu iti fa grija, probabil doar un dezavantaj pentru ca vei plati mai mult la factura de luminabig grin.Lasand in urma toate aceste lucruri, pentru a putea sa depasesti peste aceasta... teama, perioada imprevizibila si mai dificila din viata ta, primul lucru pe care trebuie sa il faci este sa renunti la filmele horror.Cel putin, pentru o perioada mai indelungata de timp.Incearca sa te convingi pe tine insuti ca tot ceea ce iti imaginezi,toate acele personaje urate si inspaimantatoare,inclusiv intreaga actiune,sunt numai trucaje, lucrurile neadevarate, ce nu se pot intampla in realitate. Discuta cu mama ta si spune-i despre aceasta problema, ea este cea mai in masura sa iti dea sfaturi, sa te faca sa intelegi anumite lucruri.Ar fi bine sa mergi si la o persoana specializata in acest domeniu, poate la un psiholog, bineinteles, impreuna cu parintii, pentru a primi anumite sfaturi si pentru a depasi acest moment mult mai repede.Nu iti fa griji, problema ta se va rezolva.Incearca sa dormi cu lumina stinsa, linisteste-te si gandeste-te ca totul este doar produsul imaginatiei tale.Prima data cand am dormit cu lumina stinsa, nici macar nu am realizat acest lucru.Eram atat de suparata in acea seara incat am adormit plangand, am stins lumina si dimineata, cand m-am trezit, in loc sa imi amintesc de experienta neplacuta prin care trecusem cu o seara in urma, m-am simtit mandra de faptul ca am putut sa imi depasesc acea teama.Nu spun ca tu ar trebui sa faci acelasi lucru, sa adormi plangandhappy, insa, stinge lumina seara, inainte sa te duci in pat si incearca sa gandesti pozitiv.Lucrurile se vor rezolva de la sine cu putina rabdare si vointa. Sper ca te-am putut ajuta!winking

5 răspunsuri:
| thegatekeeper a răspuns:

Poti incerca sa te uiti la un alt gen de film in afara de horror inainte sa te bagi in pat, cum ar fi o comedie sau sa citesti ceva care sa nu aiba legatura cu supranaturalul. Daca nu scapi de frica in timp, poti dormi cu o veioza aprinsa, daca nu faci asta deja. E mai bine decat sa dormi cu lumina aprinsa, zic eu.

| Doηηa a răspuns:

Doamne,la ce filme te uitai?!
Ma uit la toate filmele horor posibil existente si degeaba, dorm si in padure. laughing

| SuneteDeChitara a răspuns:

Cine naiba te-a pus sa te uiti la filme horror mai ales daca stii prea bine ca te speri usor?
Iti faci rau cu mana ta iar apoi te plangi ca nu mai poti sa dormi noaptea.

| AlexandraAndreea121290 a răspuns:

Pai in primul rand gandeste-te ca nu exista fantome si altele. incearca in unele nopti sa ichizi televizorul inchizi si ochii si daca te trezesti de dimineata inseamna ca nu ai murit happy. apoi uitete la desene animate. da stiu e cam ciudat dar la mine a mers.

| Aldea_Ana_Maria_1992 a răspuns:

Si eu am trecut prin aceleasi lucruri, chestia ciudata e ca noi continuam sa ne uitem si dupa murim de frica.Eu m-am gandit ca ce am vazut in acele filme nu exista deoarece cred cu adevarat in Dumnezeu.Ca doar n-o exista un bebelus ciudat ca Saw, sa fim seriosi.