Șansele să ai cancer pulmonar dat de fumat, la 16 ani, după 1 an de fumat sunt extrem de mici. De fapt, foarte puțini fumători ajung să aibă o astfel de afecțiune, riscul major pentru sănătate fiind dat de alte afecțiuni determinate sau acutizate de fumat.
Simptomele tale se potrivesc mai de grabă cu o viroză a căilor respiratorii sau cu o pneumonie.
Cel mai bine ar fi să mergi la medic. În timpul consultului acesta îți poate da un diagnostic cu precizie peste orice sfat pe care-l poți primi online, pe baza descrierii de mai sus.
Recomandarea mea este totuși să nu fumezi și să te ferești de (te citez) „alte lucruri".
Pentru orice situație în care fumatul pare să ajute (de la efectul interesant al nicotinei, până la elementul social) există soluții mai bune, iar tu ești în formare. Ai încă ocazia să-ți formezi alte obiceiuri, mai sănătoase.
Fumatul poate deveni destul de rapid un obicei de care să scapi foarte greu!
Succes și multă sănătate!
Mulțumesc mult! Nu știu dacă o sa merg prea curând la medic ca eu sunt cu liceul și asa.Mama e farmacista și îmi da solpadeina theraflu spray nazal tamtum verde spray pentru gat nurofen forte și acc 600 pastila pentru dizolvare în apa. Daca îmi mai poți explica mai multe de ce respir greu uneori în cursul zilei și nu e respirația aia grea e respiratie în care e atac de panica bate inima repede ma sufoc și nu pot deloc sa respir nici măcar pe gura timp de 10m.O sa iti dau și funda dar poate mai ai alte sfaturi?
Din descrierea ta, este posibil să ai un atac de panică. Acestea apar des atunci când oamenii consideră că sănătatea le este în pericol, mai ales dacă se confrunta și cu disconfortul unei situații temporare în care sănătatea nu le este perfectă.
Mai mult, starea de alertă poate fi determinată și de anumite reflexe (simpatice și parasimpatice) care se manifestă neobișnuit atunci când respirăm neregulat (cum probabil o faci tu, dacă te confrunți cu o viroză/răceală/pneumonie).
Deci eu 5 zile respiram greu.Joi m-a luat o durere in gat si nas infundat curgea și ochii lăcrimati și strănutul multe.Si acum când stau sa ma gândesc ca dacă am ceva grav sau altele ma ia din capul pieptului o apăsare respir greu bate inima tare și respiratie superficiala care trece după 10 minute.Nu am nici somn este ora 02:48
Dacă trece e un semn bun. Eu zic să te liniștești ca să te poți odihni. Probabil va ajuta la grăbirea însănătoșirii.
Vorbește totuși cu părinții tai, poate mergi la medic. Deși mama ta este farmacist și ai deja un tratament tipic pentru simptomele date, ascultatul sunetului plămânilor și discuția față în față cu medicul nu sunt ușor de înlocuit în obținerea unui diagnostic.
Nu m-aș aștepta la ceva grav, dar poate fi un diagnostic la care tratamentul recomandat să fie diferit.
O sa merg la medicul de familie dacă nu se ameliorează pana miercuri adică fix 7 zile cât durează de obicei vreo viroza
Nu stiu de ce mai intrebi aici daca ai deja tratament de la maică-ta?
Intreab-o tot pe ea ce ne intrebi aici pe noi.
Vreau părerea mai la mulți oameni crezând sa nu fie un cancer pulmonar aceasta neștiind ca eu fumez de 1 an
Și nu te-a mirosit niciodată?
Ba da dar i-am spus ca am stat pe lângă fumatori
E timpul sa te duci d r e a cu de unde vii tu și mai lasă ma in pace.Esti peste tot în postările mele.Du te și fa ceva mai bun cu viata ta arunca te și lasă ma pe mine.Niciodata nu ai crezut nimic și nimic.Du te și lasă ma in pace femeie australiniana și nebuna
Iti doresc inzecit sa te duci tu acolo unde-mi doresti mie si sa lasi [prostiile cu care faci spam pe forum.
A drc baba cloanta drc ieși sa nu te mai vad în postările mele
Da mai lasă ma drc ca mai disperat cu atâtea răspunsuri inutile pe care mi le oferi.Te iau o data pe pl iti fac un copil și ai grija de el d amias între sânii tai sa mi dau copii pe ei
Pe langa faptul ca esti un troll plictisit mai esti si spurcat la gura.
Bravo tie si rusine parintilor care nu te-au educat!
Salut si eu am 17 ani si fumez de un an si si eu sunt ipohondru si reactionez urat la fiecare "simptom" si cred ca am cancer pulmonar. sunt ipohondru din mai si mi-am dat seama ca a trecut destul timp si timpul mi-a demonstrat ca nu am nimic si ca nu ar trebui sa ma gandesc incontinuu. De exemplu azi mi-a curs sange din nas si dupa am scuipat sange dar e de la altceva. si iti zic din experienta daca aveai cancer pulmonar nu mai puteai sa fumezi. Hai sa nu ne mai gandim la prostii si sa ne bucuram de viata ca oricum e scurta si ne incarcam mintea aiurea cu ganduri negative. Nu am nimic, nu ai nimic PS: mintea joaca feste asa cum jmi joaca si mie si am impresia ca respir mai tare cu plamanul drept decat cu stangu si am impresia ca am ceva infectat acolo dar in realitate nu e nimic
yoloqerty întreabă: