Eu iti recomand sa te trezeste pe la 6:30 (sau mai repede) si timp de jumate de ora sa iti asculti muzica preferata, chiar si sa dansezi putin (de ce nu, iti sare somnul), dupa care mananci lapte cu cereale si te pui pe invatat. Ca sa inveti mai usor poti manca inainte ciocolata amaruie (min. 55% cacao, sa stii ca nici nu-i asa de rea, mai ales daca mananci zilnic + ca e sanatoasa).
Ca sa te organizezi mai bine iti iei un carnetel dragut si colorat, si iti scrii tu acolo, in fiecare zi, cu markere colorare, programul pentru ziua respectiva/urmatoare. Poti face si niste desene simpatice pe acolo, sau sa iti lipesti niste stickere fericite. Important e sa te simti atrasa de ceea ce faci, pentru ca iti va fi mult mai usor sa inveti cu o atitudine pozitiva si happy decat cu una gen "ioi doamne iar trebuie' sa invat da' n-am chef mai bine stau pe Youtube sa ma uit la video-uri cu pisici".
In fine. De invatat inveti la birou, nu in pat, ca te apuca lenea si iarasi intri pe Youtube sa te uiti la pisici. Inveti cat timp simti tu ca poti, ca se "lipeste" ceva de tine, dupa care iti iei o pauza de 10-20 de minute in care asculti muzica sau citesti ceva (foarte important, in pauza aia NU te atingi te telefon/calculator, ca o sa iti sara tot cheful de invatat. Eventual iti poti pune telefonul pe airplane mode, ca sa nu fii distrasa de notificari, mesaje etc).
S-apoi dupa pauza mai mananci putina ciocolata si te intorci la invatat.
Ca sa te simti mai happy si mai cu chef de studiat renunti la chipsuri si alte porcarii, si mananci multe fructe si faci sport. Poti lua si vitamine de la farmacie, sa nu faci in timpul examenului o cadere de calciu si sa lesini (a existat un caz, nu glumesc). Sa stii ca vei invata mult mai usor daca ai un stil de viata sanatos (iti zic din propria experienta xD ).
Am i making any sense? Daca ai ceva intrebari, poti sa-mi scrii.
Bafta!
Multumesc chiar ai fost de mare ajutor!
Pai esti in clasa a8-a si nu esti in stare sa.ti faci un program de care sa te tii? In primul rand eu dimineata oricat incercam sa invat nu reuseam deci iti sugerez ca dimineata sa REPETI doar ceea ce ai invatat cu o seara in urma.Cat despre PC impuneti pur si simplu sa nu.l deschizi.Inveti ce ai de invatat si dupa stai pe PC, daca le faci pe amandoua odata nu te poti concentra nici la una nici la alta.Ai zis ca iesi o ora in weekand, celelalte ore n.ai timp sa inveti?Nu trezitul de dimineata e problema ci PC.ul si cheful banuiesc.Iti imparti ce ai de invatat in parti mici si inveti cate putin de cate ori ai timp.Cat despre intrebarea ta cu trezitul de dimineata, toata viata am cautat raspunsul si nu.l gasit deci eu sincer nu cred ca exista vreo metodaBafta la examen!