| IuuxxI a întrebat:

De ieri, de cand mama mea a luat augumentim, a inceput sa faca niste crize urate. Simtea ca nu mai are aer si nu putea sta linistita, ii trebuia mereu sa umble deoarece nu putea sta jos efectiv nu se putea calma. Si a schimbat radical comportamentul, nu mai e mama grijulie cum era odata. Nu inteleg ce a patit asa dintr o data, ea da vina incontinuu pe medicament dar stim ca nu e de la el, deocarece in 2 zile trebuia sa i treaca. Iasa afara incontinuu, si de fiecare data trebuie sa mearga tata meu sa o aduca. I s-a schimbat comportamentul. Ce credeti? Poate fi o boala psihica? Nu doresc sa mi pierd mama, vreau sa fie cum era. De 2 zile si eu si sora mea plangem incontinuu. Va rog ajutati ne, ce sa facem? Nu vrea sa o ducem la spital ca zice ca ii da trimitere la nebuni.

Răspuns Câştigător
| OoBunnyoO a răspuns:

Cel mai probabil a avut niste atacuri de panica. Antibioticul nu ar trebuie sa provoace astfel de reactii adverse.

Bolile psihice in general nu debuteaza dintr-o data, decat in cazul unui eveniment traumatic. Evident, nu este vorba de asa ceva in cazul de fata.

Doua zile nu este o perioada suficient de lunga incat sa va panicati. Uneori oamenii trec prin perioade mai dificile, iar atunci, evident isi vor schimba comportamentul. Daca mama ta nu a mai experimentat atacuri de panica pana acum, cel mai probabil este foarte stresata din cauza faptului ca nu stie ce se intampla cu ea. Iar daca nu stie ce se intampla cu ea si este speriata gandindu-se ca a luat-o razna, evident, nu o sa fie foarte grijulie. Cand cineva experimenteaza senzatii si emotii neplacute nu va fi capabil sa se axeze pe senzatiile si emotiile celorlati.

Din pacate, pentru ca voi suneti copii, nu prea aveti ce face. Copiii in geneal rar au credibilitate in ochii parintilor. Mai ales la varste fragede. Unii nu si-o capata nici cand ajung sa aiba 50 de ani. Singura solutie pe care o aveti este sa ii spuneti tatalui ca este posibil ca mama voastra sa se confrunte cu atacuri de panica, sa cautati articole pe internet care abordeaza subiectul asta si sa ii le dati sa citeasca. Si cel mai important, sa o asigurati ca atacurile de panica si anxietatea nu sunt motive pertinente pentru a trimite pe cineva la nebuni. Eventual sa gasiti niste articole care spun chestia asta.

7 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Hotaraste te... ori a luat ieri medicamentul ori acum 2 zile.

medicul care i-a prescris augmentin ce zice... nu de alta dar un antibiotic asa puternic se ia DOAR la recomandarea medicului

| PersonajFictiv a răspuns:

Cu tratamentul corespunzator poate fi mama pe care o stiai.
Ori s-a intamplat ceva si o macina si nu vrea sa va spuna sau nu poate, ori e inceput de boala psihica.Cu cat ajunge mai rapid la spital, cu atat mai bine.
Tatal sa o duca la spital, trebuia dusa deja.

| Violleta2022 a răspuns:

Daca a luat antibiotic fara prescriptie medicala este posibil sa-l fi luat degeaba, pentru ca infectia care o are nu trece cu acel antibiotic daca nu este pentru ea, si atunci infectia evolueaza, se agraveaza si poate sa ajunga in stare critica la spital.

| IuuxxI explică (pentru Violleta2022):

Nu l a luat de capul ei, doctorita i-a spus sa l ia deoarece o avut o raceala urata inainte de asta. Acuma i-a trecut raceala, da a aparut asta. Azi a fost mai bine, n a mai prea iesit pe afara dar o fost o prietena la mine si nu stiu. Vorbea ciudat, punea intrebari stupide si ea nu era asa.

| IuuxxI explică (pentru suntserios):

Am zis ca l a luat ieri, si ma refeream in astea doua zile (ieri si azi) trebuia sa ii treaca.

| IuuxxI explică (pentru OoBunnyoO):

Da m-am speriat ca poate e vreo boala psihica deoarece azi cand a venit o prietena la mine a inceput sa vorbeasca si sa intrebe lucruri stupide efectiv care nu si aveau rostul. Si ea nu era asa, si de asta ma sperie gandul ca bolile de cap sunt cele mai groaznice. Si asa dintr o data, a tresarit si nu si putea gasi linistea. Oricum acum e pe medicamente si e mult mai ok, crezi ca o sa si revina de tot? Oricum multumesc pentru raspuns, m-a ajutat enorm!

| OoBunnyoO a răspuns (pentru IuuxxI):

Inteleg. Nu este chiar atat de alarmant faptul ca a pus intrebari care nu isi aveau rostul. Daca, intr-adevar, nu se simtea in apele ei, nu este improbabil sa se comporte ciudat.

Nu stiu pe ce medicamente este, insa cel mai probabil o sa isi revina. Daca problema persista, atunci este cazul sa consulte un medic pentru a-si reveni complet. Insa, dupa cum spuneam, problemele mentale grave nu debuteaza deodata, fara sa existe un stimul exterior precum o trauma. Din ceea ce spui, cel mai probabil a fost un atac de panica sau de anxietate care a zdruncinat-o putin.

Ma bucur ca te-am putut ajuta. Multa sanatate mamei tale!