Buna, Diana. Mult noroc la examen de pe acum. Din experienta mea (trec acum a 9a), iti pot povesti ca am trecut printr-un an stresant, caci profesorii ne ziceau sa mai lucram in plus modele si pe langa asta dadeam si simulari luna de luna (cel putin la romana). Nu te speria totusi, nu este un an imposibil. Daca ai avut media 10 inseamna ca esti o eleva buna si asta conteaza, caci daca ai invatat pana acum, examenul nu ti se va parea mare branza. Eu, sincera sa fiu, nu am lucrat multe modele (deoarece m-am concentrat pe o nationala pana dupa ce a trecut, dar asta este alta poveste), insa temele mi le faceam regulat si am inteles bine materia, mai ales la mate unde, pe la inceput (inainte sa incepem corpurile), ma pierdeam foarte usor. Daca crezi ca te ajuta, poti sa faci pregatire. Majoritatea colegilor mei au facut, insa mie nu mi-a fost de folos si am ajuns cu bine unde mi-am dorit. Pentru a termina un test rapid (nu cred ca eu puteam sa il fac in timp util cand eram a 7a) iti trebuie putin exercitiu. Incearca sa te cronometrezi cand le rezolvi, s-ar putea sa te ajute. Dar rezolva-le cand ai timp liber, comod, ca si cum ai colora. Nu te simti stresata sau presata de timp. Si eu ma panicam cand greseam din nimicuri la testari sau simulari, insa examenul e cu mult mai usor decat orice simulare, vei vedea! Mult noroc in a invata materia noua (nu este excesiv de multa) si... continua cu incredere tot ceea ce faci! Sper sa te ajute sfatul meu!
Uite in primul rand trebuie sa respiri si sa te linistesti. Eu sunt in clasa a 11a si imi aduc aminte de examenul de capacitate de parca ar fi fost ieri. Vreau sa ti spun ca e normal sa fii stresata deoarece asta inseamna ca ti pasa dar nu poti lasa stresul sa te ghideze deoarece el e produs de mintea ta si trebuie sa inveti sa l controlezi. Trebuie sa faci cat mai multe teste pe zi deoarece cu cat faci mai multe capeti mai multa rapiditate si pricepere. Pune suflet in ceea ce faci si din cand in cand mai relaxeaza te si iesi la un suc sau la o plimbare in aer liber pentru ca asta conteaza. Oricum in sala de examen o sa ti piara emotiile si o sa fii cuprinsa de o adrenalina incat nu o sa intelegi de ce ti a fost atat de frica. Si ce pot sa ti mai spun, daca o sa lucrezi si o sa fii serioasa totul o sa decurga bine mai ales ca ai media 10. Noroc si sper ca te am ajutat!
Acum trec clasa a 10-a. Nu de mult am dat si eu examenul si sincer nu a fost chiar mare lucru. Nu e nimic de speriat, mai ales daca inveti.
Bună fata,acum un avem si eu aceleasi intrebari, aceeasi problema. Nu trebuie sa-ti faci atat de multe griji, nu vor fi lucruri complicate nici la mate, nici la romana. Se vor da lucruri de baza, usoare. Nu-ti face griji, nu-i nevoie sa stai cu burta pe carte tot anul. Bucura-te de acest ultim an din generală. Acum e logic sa nu stii toate problemele, sa nu te descurci la orice. Mult succes.
Ps: la mate incearca sa înveți toate formulele de la piramida.
La romana e de ajuns sa stii definițiile operelor si speciilor.
Multumesc, nici nu stii cat m-a ajutat raspunsul tau. Chiar multumesc mult. Din pura curiozitate, doar daca vrei sa imi spui: Ce note ai luat?
9.35 la romana (desi nu stiu unde am gresit, caci din cate imi amintesc primele parti au fost bune) si 9.60 la mate (si se vede de ce am intrat la filo bilingv glumeam, doar ca pe viitor o sa ma indrept inspre o filiera mai umanista, asadar nu aveam de ce sa ma duc la mate-info ). Si cu 9.55 am intrat a 3a din clasa mea (cu tot cu 20% din 5-8). Iti doresc succes si sa iei note chiar mai mari decat ale mele ^-^ Daca mai ai intrebari si/sau curiozitati, ma gasesti aici.